TAROT ARKANA MAJOR KARTLARI "HERMIT"


 










-Hermit yolunda yürürken elindeki lamba yolunu aydınlatır. Sol elinde ki asayı kendisine rehberlik etmesi ve dengelenmek için kullanır. Şimdi, rutinlerinizi ve sıradan olan herşeyi bırakıp kutsal bir hac yolculuğuna çıkma zamanı. Bu yolculuğa tek başına, ya da maneviyatı yüksek, samimi küçük bir fikir grubuyla çıkabilirsiniz ve adım adım ilerlemeye başlayabilirsiniz. 

-Hermit genellikle hayatınızın önemli bir noktasında bir dönüşüm yaşarken karşınıza çıkar. Meditasyon, kabullenme ve kendi kendini dinleyerek hedeflerinizi yeniden değerlendirip rotanızı değiştirmeye başlamanız gerekiyor anlamına gelir. Hayata farklı bir açıdan baktığınızda daha derin ve daha maneviyatı yüksek bir anlayış kazanacaksınız ve önceliklerinizin değiştiğini farkedeceksiniz.

-Hermit, kişinin nefsiyle başa çıkmasıdır. Düşüncelerini ve isteklerini değerlendirir. Onları inceleyerek hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğunu belirler ve kafa karışıklıklarını ortadan kaldırmak için taktığı maskeyi çıkarır. 

-Bir şeye adım atmadan önce olgunlukla ve bilgelik anlayışı içinde meselelere ışık tutup, tarafsız bir gözlemle hayatta gerçekten neyin önemli olduğunu bulmalı ve kabullenişe geçmelisiniz. Bu sebeple, öncelikle kendinizi sevmeli ve kendinize şefkat göstererek iç huzuru bulmalısınız. İşte bütün mesele, sizin iç huzuruna ihtiyacınız olmasıdır.

-Belki, metropollerin kaosundan uzaklaşıp doğada kafa dinlemeye ihtiyacınız var. Belkide, kendi alanında uzman bir akıl hocasından tavsiyeler almaya ihtiyacınız var. Bu akıl hocası sorunların çözümünü nasıl bulacağınızı size öğretecek.

-Hermit, aynı zamanda bekar yaşamakla ilgilidir. Bu onun kendi seçimidir. Fakat genede fenerinizle kimsenin gitmediği yollarda kiminle karşılacağınızı ve ne bulacağınızı hiç kimse bilemez. Çünkü, Hermit yalnız olabilir, ancak sürekli bir arayış içindedir. Hermit dağın tepesinde vadide ve yerleşim yerlerinde takılan bekarlardan çok daha fazlasını görür.

Yorumlar