TAROT KARTLARI TEK BASINA OLUMSUZ OLARAK YORUMLANAMAZ

Tarot destesinde kartların her birinin gölge tarafları vardır. Tarot kartlarını yorumlarken kötücül kartların aydınlık taraflarını ve iyicil kartların karanlık taraflarını etrafındaki kartlara göre yorumlamak gerekir. Bir kartın önde veya arkada oluşu kartları yorumlarken hikayenin gidişatını çok farklı yönlere götürebilir. Her bir kartın insan doğasının farklı deneyimleri ve problemlerini ele aldığını düşünmek gerekir.

En karanlık kart kombinasyonlarında hangi kartların olabileceğini umuyorsunuz bilmiyorum. Ancak, aşağıda belirtilen kartlar tek başına kötü ve gerçek anlamda karanlık kartlar değildir.

Örneğin; Hermit çoğu okumalarda ruhsal yolculuk, zaman aşımı, dinlenme ve içsel dünyanın dışa yansımasının kartı olarak ortaya çıkar. Hermit genellikle yalnız yapılan kişisel bir yolculuğa işaret eder.

Hermit sadece buraya dahil edilebilir.
Bazen, insanlar seçimleri ile bir şekilde zaman aşımına sebep olur ve yalnız olduklarını hissederler. Bazen, zorla bir hastanede kalıyor olabilirler. Bazen, akıl sağlığı sorunu yaşıyor olabilirler. Bazen de, arkadaşlarından ayrı düşmelerine neden olan bazı zorlayıcı sebepler olabilir.

-Pek çok kişi bazen kendi kafasını dinlemek için can atıyor hatta bunun için planlar yapıyor olsa da, Hermit'in sebep olduğu yalnızlık bir süre için korkutucu derecede yalnızlığı deneyimlemek anlamına gelir.

-Tarot'ta sonları, ihaneti, kederi, kaybı gösteren kartlar şunlardır;

1-Kılıçların onlusu. 
2-Kupaların sekizlisi.
3-Kupaların beşlisi.
4-Kılıçların üçlüsü.
5-Kılıçların sekizlisi.
6-Kılıçların sekizlisi.
7-Sikkelerin beşlisi.
8-Asaların beşlisi.
9-Yıkılan Kule.
10-Büyük rahibe.
11-Kılıçların üçlüsü.
12-Ölüm.
13-Aşıklar.
14-Hermit.

Ceza gerektiren davranışı,ceza davranışından kaynaklanan zararları ve finansal sıkıntıları öngörebilecek kartlar şunlardır.
1-Kılıçların yedilisi
2-Şeytan
3-Sihirbaz, Asaların beşlisi
4-Ay
7-Sikkelerin yedilisi

-Zihinsel sağlık sorunlarını, bağımlılığı, hastalığı, sanarak yanılmayı öngörebilecek kartlar şunlardır.
1-Ay
2-Şeytan
3-Hermit
4-Sikkelerin dörtlüsü
5-Kılıçların beşlisi
6-Kupaların dokuzlusu
7-Kupaların onlusu
8-Asaların beşlisi
9-Kılıçların yedilisi
10-Kupaların sekizlisi.

-Listede bulunan kartların bir biririyle birlikteliği en karanlık tarot kombinasyonlarından bazılarını üretme eğilimdedir. Çünkü, bu kartlar en üzücü, en korkutucu veya üstesinden gelmesi en zor olan yaşam koşullarını ifade edebilir.

-Şöyle düşünelim; kartları, bir işin sonlandırılması veya bir ilişkinin sona ermesiyle mücadele eden bir kişiyi canlandırmak için kullanalım. Kişi bu sorunlarla başa çıkmakta zorlanıyor ve duygularını gizlemek için alkol kullanma eğiliminde olabilir.
Bu kişiyi tarif etmek için, biri yalnızlık için, biri zihinsel sağlık sorunları için, biri bağımlılık ve maddi sıkıntı için bir kart al dığımızda durum gerçekten çok kasvetli olacak.

Karanlık tarot kombinasyonumuz şöyle olsun

-Örneğin;
1-Hermit, 2-Kılıçların 7lisi, 3-Şeytan, 4-Sikkelerin 5lisi, 5-Kılıçların 10'lusu.
Bu liste umut ediyorum hem olumlu hemde sıkıntılı durumlarda kartların nasıl bir araya geldiği hakkında bir fikir vermiştir.

1-Yalnızlık ifade eden Hermit.
2-Zihinsel sağlık sorunları, boşanma, ayrılma ve aldatma için Kılıçların yedilisi.
3-Depresyon için Kılıçların 3lüsünü alalım.
4-Bağımlılık Şeytan ve maddi sıkıntı için Sikkelerin Beşlisi.
5-İşin iflas etmesi ya da fesh edilmesi Kılıçların onlusunu alalım.

4 tarot kart okumasında genelde yapılabilecek hatalar:

-Tarot kartları geleceği ön görebilmemize yardımcı olur. Yaşamınızda gerekli bazı değişiklikler yapmak istiyorsanız, tarot kartları size değerli bilgiler verebilir ve doğru yolu işaret edebilir.

-Kendi tarot açılımınızı okumak, tarota yeni başlayanlar için zor bir iş olabilir. Bu nedenle bazı yardımcı sembollere ihtiyacınız olacaktır. Yani, tarot kartlarını öğrenmek için zaman ayırıp üstündeki sembollerin neyi ifade ettiğine aşina olmalısınız.

-Bir çok farklı tarot destesi türü vardır, ancak kartlar desteden desteye anlam değiştirmezler. Kendi seçtiğiniz Tarot kartlarını kendiniz için yorumlarken, özellikle 4 hatadan kaçınmanız gerçekten etkili yorumların ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

1-Kendi seçtiğiniz kartlarda kafanızdaki sorulara uygun cevaplar ararken, kartların ifade ettiği anlamları kendi işinize geldiği gibi yorumlamak..
Eğer, kafanızdaki soruları işinize geldiği gibi cevaplayarak yorum yaparsanız, kendi kendinizi aldatmış, kendinize yalan söylemiş olursunuz. Gerçekten ön yargısız geleceği okumak istiyorsanız, başkaları için okuma yapmayı denemelisiniz. Yorumlama tekniklerini tarot açılımınızda uygulama şansını, ancak tarafsız kaldığınızda yakalayabilirsiniz.

2-Seçtiğiniz kartların anlamlarını kabul etmemek.
Tarot hakkında biraz bilginiz varsa, kartların çeşitli anlamlara sahip olduğunu bilirsiniz. Bazı insanlar, ihtiyaç duydukları cevabı bulana kadar bütün anlamları gözden geçirmeyi bir bahane olarak kullanırlar. Bunu da yapmayın.Tarot kartlarının sorunuza verdiği cevap olumlu ve gölge tarafları ile gayet açıktır.

-Bazen de kartların size söylediğinin bir kısmını kabul eder bir kısmını reddedersiniz. Bütün açılımın tam anlamını okumak amacınız olmalıdır. Aksi takdirde yapılan yorum doğru bir içgörü olmaz.

3-Bir danışmada birden fazla, aşırı sayıda tarot açılımı yapmak.
-Tek bir konu hakkında biraz bilgi sahibi olmak için bir okuma yeterli olacaktır. Okumayı yenileyerek farklı cevaplar alamazsınız.

-Yorumunuzda bazı değişiklikler görmek istiyorsanız, zaman verin. Yanan ateşin sönmemesi için tek tek odun atmak gerektiği gibi, geleceğin değişmesi için de hayatınıza daha fazla eylem eklemeniz gerekiyor.

-Bazı değişikliklerin gerçekleşmesi için bir ay yeterli bir zaman olmalıdır. Sorunuza farklı bir cevap almak için, zaman içinde olayların başka yönlere kaymalarına şans vermiş oluyorsunuz. Bu sayede bir sonraki tarot açılımınızda bir şeylerin değişeceğini neredeyse garantiye alıyorsunuz.

4-Öznel olmak bir fikir yeterince vurgulayamaz.
-Bir okuma yaparken duygusal olmak hikayenin tümünü ve çıkan sonucu etkileyebilir. Aynı sembollerden kendi duygusal durumunuza göre, farklı kişilere farklı yorumlar yapmamalıdır. Öznel olmak, kişiye göre kart yorumlamak doğru değildir. Sembollerin anlamları kişiye göre değişmez.

KUPA 3 ve YIKILAN KULE KOMBINASYONU

Yorumlar