TAROT KARTLARI ve KUSLAR




-Tarotta kuşların 2 temel anlamı vardır.

1.Hava elementini temsil eder.

2.Özgürlüğü sembolize eder.

-Özellikle Kılıçlar takımı saraylı figürlerinin arka planındaki KUŞLAR hava elementinin sembolüdür. Diğer takımların kartlarında ise gökyüzünün ne kadar boş göründüğünü farketmişsinizdir. Kular Kılıçlar takımının kartlarına ekstra bir anlam katar. Diğer takımların kartlarından farklı olarak Kılıç takımı kişileri duygusal karmaşadan uzak mantıklı ve beyin odaklı kararlar vermekle ünlüdür. Kılıçlar takımındaki kuşlar, gerçeklerle başa çıkma ve sınırlayıcı dış faktörlere bağlı kalmama yeteneğinin gelişmişliğini sembolize eder.

-Kupa Asının üstündeki GÜVERCİN figürü, Tanrı'dan veya evrenden gelen bir mesaj veya bir işaret ile ilişkilendirilir. Kupa Ası çok manevi bir karttır. Sevgi, barış ve kadınlık ile ilgilidir. Bir tarot açılımında ortaya çıkan Kupa Ası bir kıs bebeğin doğumunu, Asa Ası bir erkek bebeğin doğumunu işaret ediyor olabilir.

-KARTAL, Yunan mitolojisinde Tanrı Zeus'un sembolüdür. Zeus diğer bütün tanrıların ve cennetin kralıdır. Kader Çarkı ve Dünya kartlarındaki KARTAL figürü Tanrı'nın varlığını ve cenneti sembolize eder.

-ŞAHİN ve KARTAL aynı özelliklere sahiptir ve diğer bütün kuşlar gibi özgürlüğü sembolize eder. Ancak, Şahin kuşunun Tılsım 9 tarot kartında buluma sebebi bu değildir. Burada kadın figürü, ekonomik özgürlüğüne sahip ve güven içinde bir yaşam sahibi olduğu halde, yapmayı başardıklarıyla bir bakıma kendi hapishanesini yaratmıştır. Sahip olduğu yaşam tarzına olan sorumluluklarına bağlılığı yüzünden gelişmelerden geri kalmış olsada, halinden memnundur.

-Yıldız Kartında Ağacın üstündeki İBİS KUŞU, Mısır Mitolojisinde  bilgelik, yazı ve içgörü tanrısı olan Tanrı Toth ile ilişkilidir. İbis Kuşu gelecekte hayatınızda sihirli birşey olacağını temsil ettiği için Yıldız Tarot Kartının anlamıyla uyumludur.

TAROT KARTLARI NUMEROLOJIK DEĞERLERI

Yorumlar