BUYUK RAHIP ve KOMBINASYONLARI


-Büyük Rahip kartında tasvir edilen gri sütunlar bilgeliği sembolize eder. Büyük Rahip, maneviyat ve bilgeliği temsil eden altın bir taç takıyor. Bu tacın üzerindeki üç kademe Papa'yı temsil ediyor. Tacın üstünde, İbranice VAV anlamına gelen ve aynı zamanda doğumu veya birleşmeyi belirten W harfi bulunur.
-Büyük rahibin tuniğinin üzerinde ki 3 adet haç, Evrenin üç katlı enerjileri olan Üçlü Birliği temsil eder. -Büyük rahibin asasının üzerindeki 3 sembol ruh, beden, ruh ve beden alemini temsil eder.
-Büyük rahibin sol elinde üçlü çapraz bir asa vardır. Asanın yedi yuvarlak ucu Hıristiyanlığın 'yedi ölümcül günahı' olarak görülür. Tuşlar, güneş ve ay enerjilerini temsil eder. Üst tuşta Venüs'ün sembolü vardır.
-Büyük Rahibin boğazının etrafındaki mavi renk, sezgisel konuşmayı, sözleriyle ve tavsiyeleriyle iyileştirmeyi gösterir.
-Büyük Rahibin çarpık duran bacakları ve beyaz ayakları erkek ve dişi güçleri, olumlu ve olumsuz yönleri temsil eder.
-Büyük rahibin ayaklarına diz çökmüş iki figür farklı ruhsal yolları temsil eder.
-Büyük rahipin sembolü 5 köşeli yıldızdır. Büyük Rahip Numerolojide 14 ve 23 sayılarınsan gelen 5 rakamıyla ilgilidir. 5 rakamı, özgürlüğün, değişimin ve merakın enerjilerini taşır.
-5 rakamı, 'insanlığın' sayısıdır. Kendi benzersiz yolunda başarma özgürlüğüne sahip 5 rakamı enerjisine sahip kişilerin insanlık için çalışmaya hazır olması gerekir
-Büyük Rahip, 'Sahip olduklarımla kendimi arıyorum' diyen Boğa burcuyla ilgilidir. Boğa Burcu Venüs tarafından yönetilir. Boğa enerjisi doğal olarak doğaya uyum sağlar. Boğa enerjisini güce dönüştürmek için üretkenliğe teşvik eder.Aynı zamanda Boğa Burcu istikrar ve güvenlik arar.
-Kardinal ise Ateş Burcu Koç tarafından yönetildiğinden, sadece 'Kendimi arıyorum' der. Koç Burçları ise genellikle baskın kişiler olarak karşımıza çıkarlar. Ancak, bu genellikle onların güvensizlik ve yetersizlik duygularını örtbas etmek içindir. Genellikle bir kabadayılık gösterisi sergilerler ama içten içe kendilerinden pek emin değillerdir.

-Tarot Arkana Majör'ün ilk 5 kartı bir vizyon arayışından bahseder. Büyük Rahip din, kültür ve eğitimin ortaya koyduğu gelenekleri temsil eder. -Büyük Rahip ayrıca törenleri, gelenekleri, nezaketi, hayırseverliği ve manevi danışmanlığı da ifade edebilir. Büyük Rahip kurallar ve yönergeler koyarak insanların dünyaya ruhsal olarak uyum sağlamasına yardımcı olur.

-Büyük Rahip Tarot kartında sembol olarak Hindu yazar ve yoga uzmanı Patanjali kullanılmıştır. Patanjali arketipi, manevi yolda olanlara kalıcı bir ilham kaynağı olarak hizmet eder. Yoga uygulaması yoluyla kendilerini gerçekleştirmeye yönelik insanlara sistematik ve kapsamlı bir rehber sunar.
-Patanjali, yoga uygulamasına ve ruhsal aydınlanmaya giden yola rehberlik sağlayan temel Yoga Sutralarının metinlerinin derlenmesiyle ilişkilidir. Pantajali yoganın dünya çapında uygulanma, öğretilme ve anlaşılma biçimini şekillendirmiştir.Büyük Rahip ise ruhsal yaşamınızın bir simgesidir ve dinin çok ötesine uzanır.

-Büyük Rahip Tarot Kartı tamamen hizmet etmekle ilgilidir. Bu kart aynı zamanda mentorluk ve danışmanlık anlamına da gelebilir. Büyük Rahip, ruhunuzu besleyen şeyleri arayarak bu dünyadaki özel yolunuzu bulmanıza yardımcı olur.

-Aşk ve ilişkiler söz konusu olduğunda, Büyük Rahip tarot kartı evlilik gibi derin bir bağlılığa işaret eder. Eğer, kişi bekarsa bu kart yakında kendi değerlerini ve inançlarını paylaşan biriyle tanışacak anlamına gelebilir.

-Büyük Rahip tarot kartı maneviyata dayalı ve zamanla güçlenen bir sevgiyi işaret eder. Büyük Rahip, ruhsal bir yolu paylaşarak partnerler arasında güçlenen bir sevgiden söz eder.

-Büyük Rahip genellikle kafası karışık olan kişinin hayatında daha derin bir anlam aramak istediğinde ortaya çıkar. Danışan kişi bunun ilişkisinden daha önemli olduğunu düşünür. Ancak, çoğunlukla da bir daire çizer ve başladığı yere geri döner. Sonuçta da aşkının düşündüğünden daha derin olduğunu söyler.

-Tarot Arkana Majör'ün ilk 5 kartı bir vizyon arayışından bahseder. Büyük Rahip din, kültür ve eğitimin ortaya koyduğu gelenekleri temsil eder.

-Bir kariyer okumasında ortaya çıkan Büyük Rahip, dini organizasyonlarda, okullarda, kurumlarda ve örgütlerde çalışmayı ifade edebilir. Ayrıca, doktorlar, avukatlar, profesyonel danışmanlar, öğretmenler, eğitmenler ve benzer meslekleri de işaret edebilir.

-Eğer, Büyük Rahip Tarot Kartı bir işten bahsediyorsa, bu muhtemelen küçük bir kasabada bir kariyerden bahsediyor olabilir.

-Ayrıca, ekonomiyi ayakta tutmak için imtiyaz sahibi sözleşmeli kişilere düşük riskle yüksek kar elde etme fırsatları sunabilir.

-Büyük Rahip Tarot Kartı çoğunlukla anlaşılmaz ve alternatif kişiliğe sahip birini temsil eder. Bu kişilerin enerjisi dışa dönük ve iddialıdır. Bu kart, görüşlerinde muhafazakar, geleneksel inançlara sahip, disipline derin saygı duyan birinden söz eder. Hayatın anlamını arayan bu kişiler engeller karşısında zorlandıklarında genellikle duruma alternatif bir yaklaşım bulmaya çalışırlar.

-Bilge bir öğretmen ve bilge bir arkadaş olan Büyük Rahip kişileri çevresindekilere güç ve destek verirler ve genellikle danışan kişinin hayatının'kayası' olarak anılır.

-Büyük Rahip Tarot Kartı çoğunlukla anlaşılmaz ve alternatif kişiliğe sahip birini temsil eder. Bu kişilerin enerjisi dışa dönük ve iddialıdır. Bu kart, görüşlerinde muhafazakar, geleneksel inançlara sahip, değişime açık olmayan ve disipline derin saygı duyan birinden söz eder.

-Büyük Rahip kişileri başkalarının inanç ve fikirlerine açıktır, ancak onlara bağlı kalmazlar. Kendi katı inançlarına güçlü bir şekilde bağlı kalırlar.

-Büyük Rahip, insanların dünyası ile tanrıların dünyası arasında bir bağlantı bulmaya çalışan manevi öğretmen ve bir 'köprü kurucudur'.

-Büyük Rahip Tarot Kartı çöğunlukla anlaşılmaz ve alternatif kişiliğe sahip birini temsil eder. Bu kişilerin enerjisi dışa dönük ve iddialıdır. Bu kart, görüşlerinde muhafazakar, geleneksel inançlara sahip, disipline derin saygı duyan birinden söz eder.

-Büyük Rahip, hem entelektüel hem de manevi düzeyde değerlendirilebilecek birçok alternatif seçenek sunar. size açık olan seçenekler net bir şekilde ortaya konmuştur ve böylece kendi kişisel felsefenizi formüle etmeye başlayabilirsiniz.

-Büyük Rahip, başkalarına aktaracak büyük miktarda ruhsal bilgeliğe sahip bir kişidir. Bu kişiler kendisinin büyümesine ve genişlemesine izin vermez ise oldukça inatçı ve sinir bozucu olabilirler.

-Büyük Rahip Tarot Kartı sezgiye, içsel öğrenmeye ve analitik zekaya sahip birine işaret eder. Bu kişiler aynı zamanda içsel bilgeliğe ve bir 'şifacının' yeteneklerine de sahiptir. 

-Ters Büyük Rahip kurallardan söz eder. Ancak, bu kuralların neden önemli olduğuna dair bilgi yoktur. Kişisel egodan ve rehberlikten yoksundur. Yani, bu kart ters konumda ortaya çıktığında ikiyüzlülükten söz edilebilir.

-Ters Büyük Rahip sistemde ve sistemi elinde tıtanlarda bir esnekliksizlik var anlamına gelir. Bu kart, bazen yoksullar daha yoksullaşırken zenginlerin daha da zenginleştiği, bilgiyi kontrol eden bir kurumu temsil edebilir. Bu kurum bilgiyi kilitleyerek insanları cahil bırakır ve insanlar sistemi değiştirme ve iyileştirme konusunda güçsüz kalır.

-Sistem, insanlara ve topluma yardım etmek yerine, toplulukları kendi gündemlerinin tercih edilmesini sağlayacak bir platform olarak kullanır. Toplum güçsüz kalır ve zayıflar çünkü insanların kurallara uyum göstermesi için güçlü bir baskı vardır.

-Ters konumda Büyük Rahip, bazen çok fazla stres altında hareket eden kişinin davranışlarının gölge tarafını ortaya çıkarabilir. Bazen, ailesinden, okul sisteminden veya toplumundan gelen destek eksikliği nedeniyle yolunu kaybetmiş birinden söz edebilir.

-Bu kart daha az olumsuz olduğunda ise, bazen hayatı normal yapıların dışında yaşamayı seven bir kişiyi temsil edebilir. Bazen de, inanç kaybı yaşayan birinden bahsedebilir.

-Büyük Rahip tarot kartı gelenekleri, özellikle de düğünleri sembolize eder. Bu kart aynı zamanda kişinin hayatta manevi düzeyde anlam arayışını da gösterebilir. Tarot okumalarınızda, Büyük Rahibin kutsamasını alan en yakın kartların hangileri olduğuna dikkat edin.

BÜYÜK RAHİP KOMBİNASYONLARI

-Büyük Rahip ve Aşıklar evlilik.

-Büyük Rahip ve Ölüm vergiler.

-Ölüm ve Büyük Rahip değişikliğin lideri.

-Büyük Rahip ve Yıkılan Kule yolsuzluk.

-Büyük Rahip ve Asaların Ası duaların kabul olması.

-Büyük Rahip ve Kupaları 8'lisi hacca gitmek.

-Büyük Rahip ve Kılıçların Kralı yönetim veya bir yönetici anlamına gelir.


Büyük Rahip + Apdal: İnancın yenilenmesi, ortak inançlara sahip yeni bir din veya topluluk. Öğrenciler.

Büyük Rahip + Sihirbaz: Manevi bir inanç satan bir vaiz, bir kutlamacı.

Büyük Rahip + Büyük Rahibe: Bir kadın rahip, bir rahibe.

Büyük Rahip + İmparatoriçe: Bol ve mutlu bir gelenek.

Büyük Rahip + İmparator: Güçlü bir kilise. Çok güçlü ve istikrarlı bir organizasyon.

Büyük Rahip: Okullar ve kurumlar, kilise içindeki kiliseler, alt dinler.

Büyük Rahip + Aşıklar: Evlenmek, evli bir çift.

Büyük Rahip + Savaş Arabası: Misyonerler, dinin/geleneğin genişlemesi.

Büyük Rahip + Güç: Bir hayır kurumu, cesur ve tutkulu bir organizasyon.

Büyük Rahip + Hermit: Manevi bir öğretmen. Guru.

Büyük Rahip + Kader Çarkı: İnançla kurtarıldı. Yeniden doğmak.

Büyük Rahip + Adalet: Etik hukuk sistemi. Gençlik çalışanları, sosyal hizmet uzmanları, şartlı tahliye memuru.

Büyük Rahip + Asılmış Adam: Geleneksel psikoloji.

Büyük Rahip + Ölüm: Cenaze müdürleri, Bir cenaze, geleneğin dönüşümü. Vergiler.

Büyük Rahip + İtidal: Antropoloji.

Büyük Rahip + Şeytan: Gelenekler bozuldu.

Büyük Rahip + Yıkılan Kule: Yalanlar ve yolsuzluklar nedeniyle parçalanan gelenekler ve organizasyonlar.

Büyük Rahip + Yıldız: Bir yıldız ruhani lider, motivasyonel bir öğretmen.

Büyük Rahip + Ay: Psikiyatri kurumu. Bir organizasyonda saklanmak.

Büyük Rahip + Güneş: İnsanlarla çalışan başarılı bir organizasyon.

Büyük Rahip + Yargılama: Kurtuluş getirmek, siyasi bir örgüt.

Büyük Rahip + Dünya: Dünya çapında organizasyon.


Büyük Rahip + Tılsım Üç: Topluluk çalışması. Manevi çalışma.

Büyük Rahip + Tılsım Altı: Ruhsal hayırseverlik.

Büyük Rahip + Tılsım Şövalyesi: İş güvenliği.


Büyük Rahip + Asa Beşlisi: Bir organizasyon inşa etmek.

Büyük Rahip + Asa Yedilisi: İnançlarınızı savunmak.

Büyük Rahip + Asa Şövalyesi: Ruhsal savaşçı. Manevi çalışma. Görev.

Büyük Rahip + Asaların Kraliçesi: Manevi bir girişimci.


Büyük Rahip + Kupa Ası: Manevi bir toplum.

Büyük Rahip + Kupa Üç: Bir kutlamacı. Bir düğün.

Büyü Rahip + Kupa Altılısı: Ebeveynlik.

Büyük Rahip + Kupaların Sekizlisi: Bir hac yolculuğu.


Büyük Rahip + Kılıç Ası: Manevi inançlar.

Büyük Rahip + Kılıç Beşlisi: Bir organizasyon içinde yenilgi. Zayıf liderlik. Gücü kötüye kullanmak.

Büyük Rahip + Kılıçların Kraliçesisi: Öğretme.

Büyük Rahip + Kılıçların Kralı: Yönetim.

Yorumlar