OLUM ve KOMBINASYONLARI




-Kule ve Şeytan kartlatrının yanısıra Ölüm’de Tarot destesinin en korkulan kartlarından biridir. Ancak, Tarot’ta Ölüm kartı çoğunlukla sembolik bir anlam taşır.

-Tarot çok incelikli bir araçtır ve bir okumada ortaya çıkan pek çok 'olumsuz' olay, uygun bir bakış açısıyla değerlendirildiğinde o kadar da yıkıcı olmayabilir. Kart bazı durumlarda gerçek, fiziksel bir ölümün habercisi olsa da çoğu zaman modası geçmiş bir kavramın, fikrin veya yaşam tarzının ölümü olarak kendini gösterir.

-Ölüm yenilenme ve yeniden doğuş anlamına gelir. Bir okumada ortaya çıkan Ölüm tarot kartı mutlaka korkunç olayları ön görmeyebilir. Ölüm, bir durumun iyileştirilmesini veya uyumlaştırılmasını da öngörebilir. Ölüm aslında bir geçişi ve dönüşümü, yani ölümsüzlüğü temsil eder.

-Ölüm kartı gelecekle yüzleşmenizi, değişiklikleri kabul etmenizi ve buna göre uyum sağlamanızı önerir. Bir okumada Ölüm kartı, yaşamda bir aşamanın sona erdiğini ancak bu sondan yeni deneyimlerin gelişeceğini gösterir.

-Tarot açılımlarında Ölüm kartı güçlü bir ruhsal dönüşüm ve yenilenme sürecini temsil eder. Olumsuz kalıpları tekrarlamayı bırakın ve değişime açık olun. Çünkü, bu kart değişime açıklık ve cesaretle yaklaşmanızı önerir. Değişime direnmek sizi durgunlaştırır.

-Hayatın size getirdiği herseyi kabul edin ve ruhsal iyileşmenize bugün başlayın. Ölüm kartı size modası geçmiş inançlardan ve kalıplardan kurtulmanızı önerir. Yeni olasılıklara ve başlangıçlara yer açmak için artık size hizmet etmeyen herşeyi bırakın.

-Ölüm kartının üzerinde yer alan pankartta, Mars gezegeninin ve yaşam gücünün sembolü olan 5 yapraklı gül bulunmaktadır.

-Nehir, yaşam gücünün maddi yaşamımız boyunca ve tekrar dışarı doğru sürekli dolaşımının göstergesidir.

-Güneş, Ölüm kartının merkezinde, onu çevreleyen Zodyak'ın on iki burcuyla birlikte, toplamda 13 burçla gösterilir.

-Arka planda Ölüm kartının merkezinde tek başına parlayan Güneş umudu temsil ediyor. Ufukta iki sütun arası, Astrolojide ki diğer 12 burçla birlikte 13. burç olarak tasvir edilmiştir ve parlayan Güneş "Ölümsüzlük Güneşi" olarak gösterilir.

-Süvarinin önünde bir kral, bir çocuk ve bir bakire vardır. Kiliseden bir rahip ellerini kavuşturmuş olarak sonunu beklemektedir.

-Ölüm, daha büyük bir ruhsal bilinç arayışındaki sınavları, denemeleri ve ayartmaları anlatır. Ölüm Numerolojide 13 rakamı ile temsil edilir.13 RAKAMI4'e indirgenir ve bir okumadaki 4'ler kişinin hedeflerinin gerçekleştiğini gösterir.

-Ölüm tarot kartı Akrep Burcu tarafından, Akrep Burcu Plüton gezegeni tarafından yönetilir. Plüton dönüşümün, yeniden doğuş ve yenilenmenin gezegenidir.

-Ölüm bilinçaltımızdan, özellikle de çocukluğumuzdan beri temelimizi oluşturan programımızdan söz eder. Ölüm, genelde daha zorlu duygularımızın nerede depolandığından söz eder.

-Ölüm tarot kartı dönüşümü, sonları ve yeni başlangıçları temsil eder. İnsan hayatı boyunca sürekli aynı kalmaz bir alev gibi sürekli değişir. Bazen sizin de daha gelişmiş ve yeni biri olarak yeniden doğabilmeniz için eski alışkanlıklardan ve kalıplardan kurtulmanız gerekebilir.Ölüm kartı geçmişten çıkıp bugüne adım atmanızı ister. Geçmişte yaşarsanız bugün size sunulan fırsatları kaçırırsınız.

-Bir okumada ortaya çıkan Ölüm, hayatınızda büyük bir değişikliğin gerçekleşmek üzere olduğunu gösterir. Bu değişim daha iyi bir yaşam ve yaşam tarzı için modası geçmiş kavramların bir kenara atılmasını gerektirebilir.

-Bir aşk tarot açılımında Ölüm tarot kartı genellikle danışan kişinin ilişki içindeki kimliğini kaybettiği durumlarda ortaya çıkar. Belki de ilişkiye çok erken girmiş ve şimdi ikinci kez bir ilişki düşünüyor olabilir. Burada bitecek ya da yenilenerek başka bir boyutta devam edecek bir ilişkiden söz edebilir.

-Kariyer hayatında Ölüm tarot kartı, polis veya orduda kariyer anlamına gelebilir. Bu kart aynı zamanda vergileri ve başkalarının parasını yönetmeyi de ifade edebilir. Ölüm, aynı zamanda danışan kişinin kariyerini değiştirmek üzereyken de ortaya çıkabilir.

-Ölüm tarot kartı, gömülmüş olan ancak yeniden uyandırılan duyguları ifade eder. Çok derinlere gömülmüş bu duygular kişiyi bunaltabilir. Ölüm tarot kartı duygulardan söz ederken, danışan kişi büyük olasılıkla çocukluk sorunlarıyla uğraşmaktadır. Ölüm tarot kartı aynı zamanda danışan kişinin rutininden kurtulma ve tamamen yeni bir şey deneme ihtiyacını hissedebilir.

-Ölüm tarot kartı, kayıplardan ve sonlardan payına düşen büyük dönüşüm yaşayan birini temsil eder. Bu kişinin geçmişi bırakması ve bu değişimi kabul etmesi gerekiyor. Çünkü, kontrol dışında gerçekleşen ölüm teslimiyeti gerektirir. Serbest bırakılmayı bekleyen Ölüm kişilerinde gizli bir keder vardır.

-Ölüm kartı, hayatınıza bakmanız ve ilişkilere harcadığınız enerji miktarını sorgulamanız gerektiğini belirtir. Enerji tasarrufu sağlamak için bırakmanın gerekli olup olmadığına karar vermeniz gerekiyor.

-Ters konumda Ölüm tarot kartı, kutsanmış bir sona ulaşması gereken bir şeyin bir nedenden dolayı devam ettiğini gösterir. Bu fiziksel bir ölüm değildir. Ancak, yaşamakta olmadığı için' arzu edilen bir durum değildir. Kaybın acısıyla yüzleşmek istemeyen ve değişime direnen kişi bir sebepten dolayı kederli bir faktöre tutunur.

-Ters Ölüm, değişime karşı direnci ve gelecekten korkmayı ifade eder. Geçmişe takılıp kaldıkça hayatınızda yapılan değişiklikler daha travmatik olabilir.

-Ter konumda Ölüm kartının olumsuz yorumu ise bir döngünün sona erdiğinin ihmal edilmesinden kaynaklanan depresyon, ilişkilerin bozulması, takıntı ve durgunluktur.

-Ters konumda Ölüm genellikle çok fazla stres altında hareket eden kişinin gölge taraflarını ortaya çıkarabilir. Bu kart bir belirsizlik durumunda sıkışıp kalan birinden bahseder. Bu kişilerin yeni bir yaşam biçimini, yeni bir varoluşu benimsemeleri gerekir. Değişimi ve dönüşümü istediği halde derin bir güvenlik ve hayatta kalma sorunlarıyla mücadele ederler

-Ölüm tarot kartı, hayatınızda bir son gerçekleştiği anda ortaya çıkar. Yeni bir fırsatı temsil eder. Ölüm bilinçaltının sembolüdür. Aynı zamanda çocukluğunuzu da ifade edebilir. Ölüm bazen çocukluğunuzu bazen de bir korkuyu temsil edebilir.


ÖLÜM KOMBİNASYONLARI

Ölüm + Apdal: Yeni başlanan birşeyde son.

Ölüm + Sihirbaz: İletişimsizlik, iletişimin sonu, beceriksizlik.

Ölüm + Büyük Rahibe: Karışıklık. Engellenen sezgisellik.

Ölüm + İmparatoriçe: Bakım rolünün sona ermesi, evinizde değişiklikler. Bolluğunuzdaki değişiklikler.

Ölüm + İmparator: Lider değişikliği.

Ölüm + Büyük Rahip: Geleneğin sonu. Evlilikte değişiklikler. Boşanmak.

Ölüm + Aşıklar: Bir ilişkide farklı bir boyuta geçiş veya ilişkinin bitişi.

Ölüm + Savaş Arabası: Yön değişiklikleri. Başka yere yerleşmek.

Ölüm + Güç: Cesaretin sonu. Tutkunun sonu. Ani bir ölüm

Ölüm + Hermit: Öğretmen değişikliği. Öğretmenliğin sonu. Eski dışarı, yeni içeri.

Ölüm + Kader Çarkı: Kaderinizde değişiklikleri

Ölüm + Adalet: Vergiler. Kuralların/yasaların değişmesi. Başkalarının kaynaklarını kullanmanın sonu.

Ölüm + Asılmış Adam: Gecikmelerin sonu.

Ölüm: Depresyon. Birçok sonu aynı anda yaşamak.

Ölüm + İtidal: Ilımlılığın sonu. Sabır tükeniyor.

Ölüm + Şeytan: Saplantıdan kurtuluş. Bağımlılıkların sonu.

Ölüm + Yıkılan Kule: Sorunların sonu.

Ölüm + Yıldız: İlhamın sonu. Gelecek planlarındaki değişiklikler.

Ölüm + Ay: Tünelin ucundaki ışık.

Ölüm + Güneş: Kötünün gidişi iyinin gelişi.

Ölüm + Yargılama: İtibarın sonu.

Ölüm + Dünya : Bir tamamlama. Mezuniyet. Bir dünya imparatorunun ölümü.


Ölüm + Asa Ası: Destek eksikliği.

Ölüm + Asa 5: Çatışmanın sonu.

Ölüm + Asa 9: Mücadelenin sonu.

Ölüm + Asa 10: Yeni bir rutin.


Ölüm + Kupa Ası: Motivasyon eksikliği.

Ölüm + Kupa 2: Ortaklığın veya arkadaşlığın sonu.

Ölüm + Kupa 6: Çocukluğunuz.

Ölüm + Kupa kralı: Sahiplik.


Ölüm + Kılıç Ası: Fikrinizi değiştirmelisiniz.

Ölüm + Kılıç 3: Üzüntünün sonu.

Ölüm + Kılıç 4: Yaşam tarzı değişikliğine ihtiyaç var.

Ölüm + Kılıç Kralı: Vergi Görevlisi. Bir işadamı.


Ölüm + Tılsım 3: İşin sonu. Yeni bir iş.

Ölüm + Tılsım 5: Para sıkıntısının bitişi.

Ölüm + Tılsım 9: Bir yatırımın sonu. Lüksün sonu.

Ölüm + Tılsım 10: Bir miras.

Yorumlar