TAROT ADALET ve KOMBINASYONLARI

-Adalet kartında ki figürü, bilgeliğin, cesaretin, ilhamın, medeniyetin, hukukun ve adaletin, adil savaşın, matematiğin, gücün, stratejinin, sanatın, zanaatın ve becerinin tanrıçası olan tanrıça Athena'yı temsil eder.

-Athena, Yunan mitolojisinde zekâ, sanat, strateji, ilham ve barış tanrıçasıdır. Athena, Roma Mitolojisinde Tanrıça Minerva'nın karşılığıdır. Babası Tanrıların başı Zeus, annesi ise Zeus'un ilk karısı olan bilgelik tanrıçası Metis'tir. Athena'nın sembolleri, kalkan, mızrak, zeytin dalı ve baykuştur.

-Bilgelik; bilgi edinme, idrak, görgü, sağduyu ve sezgisel anlayış ile birlikte bu özellikleri özümseyebilme ve uygulayabilme kapasitesidir.

-Kartın üstündeki kadın Büyük Rahibe ve Büyük Rahip gibi, iki sütun arasında duruyor ve üçüncü sütunu oluşturuyor.

-Sütunların arasında ki mor perdenin önünde Tanrıça Athena, arkasında adalet yerini bulduğunda yeni bir başlangıcı temsil eden, bir şafağın sarı parıltısı vardır. Kadının küçük kareli sarı tacı, iyi organize edilmiş düşünce kalıplarını ifade eder.

-Yeşil pelerin öğrenerek büyümeyi, kırmızı elbise Mars enerjisini temsil eder. Gri sütunlar bilgeliğin ve karmanın tohumları olan deneyimden alınan bilinçaltı yönlendirmelerinin sembolüdür. Pelerinin tokasında karenin içinde bir daire şekli vardır. Kare korumayı ve düzeni, daire ise birliği ve eşitliği temsil eder.

-Sağ elindeki kılıç bilinçli ve mantıksal aklın kullanımının temsilidir.Yukarıya doğru bakan 2 ucu keskin kılıç, sebep-sonuç yasasını temsil ettiği gibi, gerektiğinde savaşa veya çatışmaya hazır olmayı da ifade eder. Aynı zamanda sorumlu davranmayı da temsil eder.

-Kadının sol elindeki terazi adil ve tarafsız yargılamayı temsil eder. Duruşu, sezgisel zihnin mantıksal akılla dengede kullanımını sembolize eder. Mantıksal zihin sezgisel zihnin yansımasına göre karar verir.

-Adalet Tarot Kartı Zodyak'ta Terazi Burcu tarafından, Terazi Burcu Venüs tarafından yönetilir. Terazi Burcu 'ölüm kapısı' olarak adlandırılır. Çünkü, doğal yerleşimi gün batımında 8. evin yanındadır. Ancak, Adalet kartı, onu kötü bir duruma sokacak olumsuz kartlar olmadan sonları belirlemek için tek başına yeterli değildir.

-Dünya 'Satürn', Yıkılan Kule 'Mars', Yargılama 'Pluto', Asılmış Adam 'Neptün' ve Apdal 'Uranüs', Adalet kartı ile birlikte ortaya çıktığında sonları ve dönüşümleri ifade edecektir. Adalet, aşırı denge gerektiren şeyleri denetler. Terazi Bucunu yönetenVenüs evliliği, güzelliği ve maddi kazancı yönetir.

-Adalet'in dönüştürücü enerjisi, gerçeğin ve doğruluğun özünü geride bırakan ve katıksız olmayanı yakan arındırıcı bir ateşe benzer. Bu özellik Kali'nin arketipidir ve bize adaletin sadece cezadan ibaret olmadığını öğretir. Kali, dengenin yeniden sağlanması ve dengesizlik kaynaklarının ortadan kaldırılmasıyla ilgilidir.

-Kali, dişiliğin, yaratmanın ve enerjinin sembolü Şakti'nin temsilcisidir. Kali, Hint tanrıçaları içinde özellikle Şakti mezhebinde önemli bir yer tutmaktadır. Kali, çok yönlü bir ana tanrıçadır. Kötülüklerle savaşan anaerkil bir semboldür.

-Kali'nin şiddetli ve boyun eğmez doğası, Adalet'in özünde dengeyi yeniden sağlamak ve sürekli değişen varoluşta, hakikatin ve doğruluğun, temel ilkelerini desteklemekle ilgili olduğunu bize hatırlatır.

-Sanskritçe kala, karanlık zaman gibi anlamlarda kullanılırdı ki, burada zaman ölüm kavramı için kullanılır. Ayrıca, Kali siyah Kadın anlamına da gelir ki, Kali beyaz olan Şiva'nın zıttıdır.

-Adalet tarot kartı her türlü hukuki konuyu ve hakikatin sebep-sonuç ilişkisinde ki manevi yasalarını temsil eder. Adalet tarot kartı bize en iyi sonuca ulaşmak için yasalarla uyum içinde ve adil olmamız gerektiğini hatırlatır ve aynı zamanda, hukuki bir davayı da temsil edebilir.

-Sıradaki diğer kartlar, ortaya çıkan hukuki meselenin sizin yararınıza mı yoksa dehşete kapılmanıza mı sebep olacağını size söyleyecektir.

-Adalet duygusal olmayan bir kart değildir. Haklılığınızı duygusal gündemlere dayalı oluşturmak yerine, gerçeklere sadık kaldığınızdan emin olun. Sizin kişisel değerleriniz değil, ülkenin kanunları geçerlidir. Bu nedenle duygularınızı kontrol altında tutarak oyunu iyi oynayın.

-Adalet, gösterdiğiniz çabanın ve çalışmanın niteliğine göre, her şeyin yolunda gittiğini hatırlatır. Çevrenize karşı adil ve dürüst olun. Adalet, genelde kendinize adil bir şans vermenizi söylemek için ortaya çıkar. Gösterdiğiniz çabanın ve çalışmanın niteliğine göre, her şeyin yolunda gittiğini hatırlatır. Başarılı olmamanız için hiçbir neden yok. Herkes kadar sizin de şansınız var. Eğer çaba gösterirseniz kesinlikle ödülleri alırsınız. Sizi sizden başka kimse durduramaz.

-Aşk ilişkilerinde Adalet kartı dürüstlük, saygı ve sadakatle, profesyonel yaşamda ise profesyonellik, yerleşik süreç ve prosedürlere saygı ve raporlama sistemlerine bağlılık gibi temel değerlerle ilgilidir.

-Bu kart, birçok kuralı olan bir ilişkide bir tarafın diğerine göre daha fazla taviz vermek zorunda kaldığına delalettir. Adalet, hem entelektüel hem de duygusal açıdan teşvik edici bir ilişkiyi temsil eder. Eğer, bekarsanız Adalet kartı bekleyişin bitmek üzere olduğunu ve hak ettiğinizden daha azına razı olmamanızı önerir.

-Adalet, hakikati, adaleti ve dengeyi güçlü bir şekilde hisseden bir kişiden söz eder. Bir ilişkide verilen sevginin bazı koşulları vardır. Birliktelikleri olan Adalet kişileri, partnerinin güçlü karaktere sahip olduğundan emin olmadan gönüllerini teslim etmezler.

-Kariyer hayatında Adalet tarot kartı, hukuk ve düzenin yanı sıra fitness alanındaki işleri de ifade edebilir. Adalet ve Dünya kartlarının birlikteliği bir öğretmeni veya öğretim işlerini temsil edebilir.

-Kariyerinizde nasıl ilerleyeceğinizi soruyorsanız. Bu, uyulması gereken birçok kuralın olacağı anlamına gelebilir.

-Adalet kartı sosyal hizmet çalışanlarını, polis teşkilatını, hukuki konuları içeren kariyerleri ve devlet dairelerinde çalışanları temsil edebilir.

-Adalet tarot kartı, popüler olanla değil, gerçekler, denge, adalet ve doğru olanı yapmakla ilgilidir. Sorunuz adil olmakla ilgiliyse, bu kart Evet ve Hayır sorularında Evet anlamına gelir.

-Birinin hakkınızda ne hissettiğini soruyorsanız Adalet, o kişinin tüm kalbiyle bağlanmadan önce sizinle arkadaşlık etmek istediği anlamına gelir.

-Adalet, tarafsız yargılamanın insani niteliğini ve rasyonel aklın gücünü temsil eder.

-Adalet, insanoğlunun dünyada ve toplumda yol gösterici bir ilke olarak dengeyi kurma çabasıdır.

-Adalet bize, bir sonraki farkındalık seviyesine gelişmeyi istiyorsak, geçmiş davranışlarımızdan adil bir şekilde sorumlu olmayı öğrenmemiz gerektiğini söyler.

-Adalet kartı, sezgilerinize güvenmenizi ve planlarınıza devam etmenizi önerir. Kimsenin sizi yolunuzdan saptırmasına veya muhakeme yeteneğinizi etkilemesine izin vermeyin.

-Tarot açılımlarında ortaya çıkan Adalet, yasalarla veya ortaklıklarla ilgili konularda adaleti sağlama konusunda sıkıntı çekiyorsanız, sonuçların başarılı olacağını ifade eder. Özellikle hukuki belgeler, avukatlar ve her türlü yasal işlemlerde olumlu sonuçlara işaret eder.

-Adalet kişileri, neyin doğru neyin yanlış olduğu konusunda güçlü bir anlayışa sahiptir. Adil ve dürüst oynamayı, her şeyin dengeli olmasını severler. Yanlış yapmaktan korktukları için, karar vermek için acele etmezler. Mantıksal beyinlerini kullanırken duygularını bir kenara bırakmakta iyidirler.

-Bir konu hakkında karar vermeden önce, bir durumun her yönünü inceler ve tüm bakış açılarını göz önünde bulundururlar. Adalet insanı, tüm ilişkilerinde dengeyi arayan, psikolojik açıdan istikrarlı insanlardır. Kendilerini iyi hissetmek için mutlu ve uyumlu ortaklıklara ihtiyaç duyarlar. Uyum ve denge olmadığında çok acı çekerler ve çatışmanın barışçıl çözümü için çok çalışırlar.

-Ters konumda Adalet, karmik bir dersin yaşandığını ve çevrenizdeki birinin sizden faydalandığını ifade ediyor olabilir. Aynı zamanda asılsız suçlamalar ve hoşgörüsüzlük anlamına da gelebilir.

-Ters Adalet, hayatınızdaki bir adaletsizliğin veya kaybın göstergesi olabilir. Ne olursa olsun devam edin ve daha iyisinin geleceğine güvenin.

-Ters Adalet kartı, bazen kendinizi yetersiz veya güvensiz hissettiğinizi, bazen de son zamanlarda davranışlarınızın aşırı olduğunu gösterebilir. Bunun da, para cezası veya daha ağır cezalar şeklinde yan etkileri olabilir. Bu süreçte adaletsizlik ve kayıp ortalıkta dolaşır, bu nedenle çatışmalardan kaçının.

-Ters Adalet, adaletsiz bir duruma maruz kaldığınız anlamına gelse bile, kaos ve karmaşadan rahatsız olmamak için bu duruma sessiz kalmamanızı ve adaletsizliği kabul etmemenizi öğütler. Bu kart, çıkmazlara girmeyi, sorunu çözmek ve ilerleme kaydetmek için tamamen yeni bir yaklaşıma ihtiyaç duyulduğunu işaret eder.

-Olumsuz konumda Adalet dengesizliğe, soğukluğa ve ilişkileri engelleyen yıkıcı bir çizgiye işaret edebilir.

ADALET KOMBINASYONLARI

Adalet + Apdal: Yeni yasa. Yeni adalet. Yeni ahlaki. Suçluluk duygusunu bırakmak. Baştan başlamak.

Adalet + Sihirbaz: Gerçeği söylemek. Yetenekli bir avukat. Yasal belgeler. Avukat.

Adalet + Büyük Rahibe: Kadın hakkı. Psişik dedektif.

Adalet + İmparatoriçe: Kazançlı bir sözleşme.

Adalet + İmparator: Büyük hukuk firması. Hükümet yasaları. Mahkemeler.

Adalet + Büyük Rahip: Hukuk fakültesi.

Adalet + Aşıklar: Evlilik sözleşmesi.

Adalet + Savaş Arabası: Yasal zafer.

Adalet + Güç: Birinin savunucusu olmak.

Adalet + Hermit: Sağduyu. Yazılı olmayan kanunlar.

Adalet + Kader Çarkı: Kumarhane.

Adalet sık sık karşınıza çıkıyorsa: İlahi zamanlama.

Adalet + Asılmış Adam: Telif hakkı yasaları. Bir patent.

Adalet Ölüm: Uzun cümle. Kesin cümle.

Adalet + İtidal: Sezgiyle birleşen mantık ve gerçekler.

Adalet + Şeytan: Yeraltı dünyası.

Adalet + Yıkılan Kule: Gerçek ortaya çıkıyor.

Adalet + Ay: İstihbarat. Akıllı olmak.

Adalet + Ay: Araştırmacı.

Adalet + Güneş: Çocuk Hakları, Dürüstlük ve Ahlak.

Adalet + Yargılama: Karar.

Adalet + Dünya: Öğretme. Evrim. Modern Dünya. Şehirler. Hukuk dünyası. Büyük Şehir.

Adalet + Kılıç Ası: Kanun.

Adalet + Kılıçların Beşlisi: Adaletsizlik. Bir suçlu.

Adalet + Kılıç sekizlisi: Hapishane. Yasallıklardan dolayı takıldık. Net değil, netlik yok, netliğin olmaması.

Adalet + Kılıç Şövalyesi: Bir aktivist. Uluslararası avukat.


Adalet + Asa Ası: Yasal belgeleri imzalamak.

Adalet + Asa 7: Bir savunma avukatı. Yasal savunma.

Adalet + Asa 10: İşyerinde yolsuzluk.


Adalet + Kupa Ası: Ruhsal yasalar.

Adalet + Kupa 2: Bir ilişkide dengeyi bulmak.

Adalet + Kupa Prensi: Doğruyu söylemek.

Adalet + Kupa Şövalyesi: Şiirsel adalet. Bilinçli sanat.


Adalet + Tılsım Ası: Tazminat parası.

Adalet + Tılsım 4: İş hukuku.

Adalet + Tılsım 7: Ülkenin kanunu.

Adalet + Tılsım 8: Hukuk okumak.

Adalet + Tılsım Kraliçesi: Evden çalışmak. İş/ev dengesi.

Yorumlar