IMPARATOR ve KOMBINASYONLARI

Ankhy
-İmparator, bilgeliği ve dayanışmayı sembolize eden gri bir tahtta oturuyor.Taş tahtın üzerinde, 4 sayısının istikrarlı enerjisini sembolize eden 4 oyulmuş koç başı vardır. Tahtta bulunan koç kafaları gücü, erkeklik dürtülerini ve enerjisini, korumayı ve korkusuzluğu sembolize eder.

-İmparator, sağ elinde Mısır'ın yaşam sembolü olan Ankh'i tutuyor. Ankh, üst ucu bir ilmiği andıran, “T” harfinin üzerine oturtulmuş küçük bir daireden ibaret, anahtara benzeyen bir Antik Mısır sembolüdür. Ankh "Nil'in anahtarı" olarak da bilinir. İnisiyasyonda kullanılan bu sembol, birçok Mısır ilahının elinde rastlanmakla birlikte, en çok İsis’in elinde görülmektedir.

-İmparatorun giydiği zırh, güç, otorite, başarı, liderlik ve kişisel ustalık niteliklerini temsil eder. Sol elinde, Dünya üzerindeki egemenliğin sembolü olan bir küre tutmaktadır.

-Ankh ve İmparator, o zamanlar en zengin olan Karnak'ta ibadet edilen Mısır Tanrısı Amun-Ra'nın sembolüdür. Amun-Ra'nın Yunanca karşılığı Zeus'tur.

-İmparatorun altın tacı bilgeliği temsil eder. İmparator, bir lideri ve hükümdarı sembolize eden cübbesinin altında zırhlıdır. Kendini savunmaya ve korumaya isteklidir.

-İmparatorun uzun beyaz saçları ve sakalı, onun bilgelik ve deneyime sahip olmasının yanı sıra yüksek bir sosyal statüye sahip olduğunu gösteriyor. Turuncu arka plan ve kırmızı kıyafetleri onun tutkusunu ve azmini temsil ediyor.

-Tahtın arkasında, onun güçlü temelini ve aynı zamanda kaçınılmaz olduğunu düşünmediği sürece değişime karşı direncini ifade eden bir dağ sırası görebilirsiniz. Sıradağların eteğinde küçük bir nehir akıyor. Bu, İmparator'un ulaşılması zor ama orada olan bir umut duygusunu ve duygusal yanını tasvir ediyor.

-İmparatorun arkasındaki nehir, Daniel kitabında Koç'un Keçi tarafından saldırıya uğradığı Ulai Nehri olabilir.

-Daniel Kitabı, Babil Kralı Nebukadnessar tarafından sürgün edilen Daniel ile üç Yahudi genç arkadaşının büyük zorluklar karşısında Tanrıya nasıl sadık kaldıklarını anlatır. Onlar, imanları ve Tanrıya bağlılıkları sayesinde düşmanlarından üstün oldular.

-Daniel kitabının öngörüsüne göre, Babil’den başlayarak birçok krallıkların önce yükselip sonra düşeceği, Tanrı'ya karşı gelen baskıcı kralın yıkıma uğrayacağı, Tanrı'nın Adaletine inanaların zafere ulaşacağı açıklanıyor.

-Peygamber İbrahim, Oğlu İshak yerine bir koç kurban etmeyi seçmesi gibi, bu kartta da bir kurban durumu temsil edilir.

-İmparator tarot kartı Astroloji'de Mars ile bağlantılıdır ve Koç Burcu tarafından yönetilir. Zoyak'ın ilk burcu olan Koç, liderliği ve sorumluluk almayı ifade eder. Mars ise, Astroloji'de diğer tüm gezegenlere enerji verir. Mars eril unsuru yönetir ve savaşçı gezegen olarak bilinir; eril cinsel gücü, cesareti, enerjiyi, eylemi, koruyuculuğu ve yiğitliği kapsar.

-Koç aynı zamanda İmparator tarot kartının astrolojik işareti olan Koç burcunun ve mücadeleci ruhun, Kırmızı, Koç burcunun yöneticisi Mars gezegeninin sembolüdür.

-Akrep Burcu, İmparator ile akraba olduğundan, bilgelikle büyümek ve dönüşmek için istek ve ihtiyaç duyulan etkileri getirir. 'Arzuladığım şeyde kendimi ararım' lafı Akrep Burcunun anahtar sözüdür.

-İmparator tarot kartı bağlılığı çok ciddiye almanın sembolüdür. Evlilikte sarsılmaz bağlılığı ve sadakatin kutsallığının altını çizer. İmparator, Adalet, şefkat ve tebaasının refahı ile karakterize edilir. Aydınlanmış ve adil bir hükümdarı, ideal oğul, koca ve babanın niteliklerini temsil eder.

-İmparator tarot kartı, bazen erkeksi enerjiyi, bir hükümdarı veya hane reisini temsil edebilir. Bazen de, şirketlerin kuruluşlarını veya toplulukların liderlerini belirtebilir.

-İmparator, kaostan düzen yaratan bir otorite figürüdür. İmparator sezgi yerine mantığı kullanır ve dürtüsel eylem yerine iyi düşünülmüş planları tercih eder.

-İmparator, güçlü değerlere ve inançlara sahiptir ve bunlardan taviz vermesi pek mümkün değildir.

-İmparator genellikle büyük şirketleri veya hükümet kuruluşlarını temsil edebilir.

-Tarot açılımlarında, danışan kişinin yeni bir başlangıç yapma zamanı geldiğinde, sıklıkla İmparator orta çıkar. Bu kart, öz kontrolün ve disiplinin ilerlemenin en iyi yolu olduğunu ifade eder. Bir taahhütte bulunun ve verdiğiniz sözü yerine getirin anlamına gelir.

-İmparatoriçe'nin tamamlayıcısı olan İmparator, bilgelik, düzen, otorite, güç ve kontrol yoluyla hüküm süren baba figürünü temsil eder. Böylece maddi dünyayı, yapıyı ve düzeni bünyesinde barındırır ve İmparatoriçe'nin bolluğunu ve saf içgüdüsünü dengeler.

-İmparator, otoriteyle yönetmesine rağmen, doğru kararlar almak için gereken bilgeliğe sahiptir. Aynı zamanda, ast konumundaki kişilerle nazik bir şekilde iletişim kurmasını sağlayacak doğuştan gelen bir zarafet duygusuna da sahiptir.
-Bir aşk okumasında İmparator tarot kartı, genelde çiftin birlikte çalışarak kendi imparatorluğunu kurduğu bir ilişkiyi ifade eder. Eğer, danışan kişi bekarsa yakında çok ciddi bir birliktelik kurmaya kararlı biriyle tanışacak anlamına gelebilir.

-İmparator kariyer hayatında, serbest meslek veya üst düzey liderlik işlerini temsil eder. Aynı zamanda Devlet işlerinden de söz edebilir. Bazen de, emlak, sigorta ve hatta mülk ve işletme satın alıp restore etmekten bahseder.

-İmparator, hayata yapı ve güvenlik getiren, kurallar ve sistemler yaratan ve bilgiyi aktaran bir baba figürüdür. İmparator tarot kartı genellikle işinizde yeni bir ustalık seviyesine sahip oldunuz veya ulaşmak üzere olduğunuz anlamına gelir. Başkaları sizi alanınızda uzman olarak görecek, mesleki konulardaki fikirlerinizi ve görüşlerinizi tanıyacaktır.

-İmparator tarot kartı Enerji ve Canlılıktan bahseder. Bir evet ve hayır sorusunda güçlü bir Evet olasılığı anlamına gelir.

-İmparator tarot kartı, danışan kişinin duygulara ara vermeye karar verdiğini gösterir. Çünkü, kişinin hayatında o kadar çok sorumluluk vardır ki, bunları yerine getirirken duygular dikkat dağıtıcı olabilir.

-İmparator kişileri küçük yaşlardan itibaren sorumluluk sahibi olduğu için, çevresindekilerin sorumluluklarına sadık kalmadıklarını deneyimleyerek ögrenmiştir.

-İmparator kişileri genellikle dünyanın ağırlığını omuzlarında derinden hissederler, ancak duygusal hareket etmezler.

-İmparator kişileri gerçekçi, otoriter olma becerisine ve güçlü bir iradeye sahiptir. Bu nedenle öneri ve tavsiyelere açıktır. Birlikte çalıştığı veya kendisi için çalışanların hakkını veren başarılı bir iş insanıdır. İmparator nazik bir adamdır, başkalarıyla olan ilişkilerinde adildir ve yasalara son derece saygılıdır.

-Birisinin hakkınızda ne hissettiğini soruyorsanız, İmparator bu kişinin sizi koruma altına aldığını ve güvende olmanızı istediği anlamına gelir. Ayrıca, sizin daha büyük bir şeyin derinlere uzanan ruhunun bir parçasının vücut bulmuş bir hali olduğunuzu hisseder. Bu kişi, birlikte çok şey başarabileceğinizi düşünüyor ve sizin varlığınızdan enerji alıyor.

-İmparator tarot kartı rekabetçi ve hırslı birini temsil eder. Bu kişi, doğal olarak başkaları üzerinde güç kazanan agresif alfa erkektir.

-İmparator kişileri, dürüst ve saldıgandır. Ancak, davranışlarından dolayı halkından özür dilemez. Çünkü, kendinden ve kendi değerlerinden emindir.

-İmparator kişileri, sorumlu olmayı sever ve her durumun sorumluluğunu üstlenmeye hazırdır. Bu kişiler doğası gereği çatışmacıdırlar, sıklıkla öfke sorunları sergiler ve aynı zamanda büyük bir egoya sahiptirler. Ayrıca, başkalarından çok fazla ilgi görmeyi de severler.

-İmparator, sıkı çalışmayı ve sağlam temeller atmayı anlatan 4 rakamıyla bağlantılıdır. 4 enerjisi, kişiyi her durumda çok sessizce ama kararlı bir şekilde kendi yolunu bulmaya teşvik eder.

-Numeroloji'de İmparator 4, 13 ve 31 rakamlarının enerjilerini taşır. Ancak, 22 rakamının değil. 4 rakamının geometrik sembolü karedir. Kare hukukun, sistemin ve düzenin sembolüdür. Hem 4 sayısı hem de İmparator, maddenin maddi düzlemindeki istikrarını ve yapıyı sembolize eder.

-4 rakamının enerjisi İmparator'un özellikleriyle birleşerek kişiyi uyumklu, sorumlu ve disiplinli çalışmaya teşvik eder. 4 rakamı planlı yapılanma ve organize getirir. Aynı zamanda yüksek standartların, dürüstlüğün ve cesaretin enerjilerine sahiptir.

-Ters konumda İmparator çocuksu bir çizgiye sahip, tutarsız ve öngörülemeyen davranışları olan birini temsil eder. Ters İmparator kişiyi otorite sahibi yapan enerjisinin birşey tarafından bloke edildiği anlamına gelebilir. Kişi saygı görmek yerine, insanların kendisine saygısızlık ettiğini ve onurunun lekelediğini bir durumu yaşar.

-Ters İmparator, kontrol ve düzen eksikliğinin olduğu, kaos ve tahribatın hüküm sürdüğü bir dönemi gösterir.

-Ters İmparator, ilişkiler de dahil olmak üzere durumlara sürekli hükmetme ihtiyacını ve kişinin güvensizliğinin gerçek boyutlarını ortaya koyar. Bazen, şiddet bile gösterebilen bu kişiler, çoğu zaman gerçekçi olmayan beklentilere ve gerçekleşmeyecek hırslara sahiptir. Bu adam az verip, karşılığında çok şey bekleyen ikiyüzlü birisidir.

-Ters İmparator, bazen de kontrol manyağı olan kişinin yetkilerini kötüye kullandığını gösterebilir. Bu kişi baskıcı bir koca veya baba figürü olabilir. Olumsuz konumda bu kart, bazen despotizm, zorbalık, kendini beğenmişlik ve her türlü ilerlemenin engellenmesi anlamına gelebilir. Bazen de, otoriteye ve yönetime karşı, kızgınlığı ve isyanı besleyebilecek düşmanca bir tutumun göstergesi olabilir.

-Tarot açılımlarında ortaya çıkan Ters İmparator, etrafınızda kendi çıkarları için kendini motive eden art niyetli birine karşı dikkatli olmanızı önerir. Bu kişi sizi 'kullanmaya' veya sizden bir şey almaya çalışabilir.

-Ters İmparator, dolandırılma, yanıltılma veya aldatılma ihtimalinden bahseder. Tetikte olun.
-Ters İmparator mevcut durumda dik kafalı ve inatçı size yük olabilecek birinin göstergesidir.
-Ters İmparator, bazen açgözlü, duygularını kontrol edemeyen disiplinsiz birisini temsil eder Bazen de çok duygusal ve hata yapmaktan korkan birine işaret edebilir.

İMPARATOR KOMBİNASYONLARI

İmparator + Apdal: Yeni personel istihdam etmek, başkalarının geçimini sağlamak. Yeniden yapılandırma.

İmparator + Sihirbaz: Uygulamalı Yönetici, Başarılı satış stratejisi, pazarlamada lider.

İmparator + Büyük Rahibe: Hipnozda lider, Bilinçaltını yeniden programlayan.

İmparator + İmparatoriçe: Güzellik endüstrisinde liderlik, Başarılı ebeveynlik, zenginlik yaratma.

Karşınıza sık sık İmparator çıkıyorsa: Büyük bir işbirliğinin zirvesi, general, ordu, Kontrol manyağı birisi?

İmparator + Büyük Rahip: Dini bir organizasyonun en üst seviyesi, temel taşı olan bir işletme, imtiyaz sahibi. Bir mihenk taşı işi. Bayilik.

İmparator + Aşıklar: Bir koca, birlikte iş sahibi olan bir çift, çok istikrarlı bir ilişki.

İmparator + Savaş Arabası: Sosyal konumunu üst basamaklara yukarı taşımak, işinizi büyütmek. Bir denetim.

İmparator + Güç: Şefkatli bir lider.

İmparator + Hermit: Serbest çalışan öğretmen, yalnız çalışan, emeklilik.

İmparator + Kader Çarkı: Bir kariyer değişikliği veya şanslı bir lider değişikliği.

İmparator + Adalet: İstikrarlı bir hukuk sistemi. Polis.

İmparator + Asılmış Adam: Güç kaybı. Liderlik ederken bir adım geri atmak. Geri basmak.

İmparator + Ölüm: Büyümek, erkek ya da yetişkin olmak. Bağımsızlık. Vergi toplamaktan sorumlu kişi. Vergi müdürü.

İmparator + İtidal: Sabırlı bir lider. Bir haber muhabiri.

İmparator + Şeytan: Bir maden patronu, bir çiftçi.

İmparator + Yıkılan Kule: Öfkesini kontrol eden öfkeli bir lider.

İmparator + Yıldız: Pozitif ve eksantrik bir lider, teknolojide lider, bir film yıldızı.

İmparator + Ay: Yaratıcı endüstrilerde lider olan bir dedektif (veya casus).

İmparator + Güneş: Yeni bir işin başarılı olması, başarılı bir lider.

İmparator + Yargılama: Yüksek güce sahip bir politikacı, iş yapısının yenilenmesi, lider olma.

İmparator + Dünya: hükümette bir liderlik pozisyonu. Hükümet.

İmparator + Kılıç İki: Bir diplomat.

İmparator + Kılıçların Dörtlüsü: Bir hastane.

İmparator + Kılıç 5: Bir suçlu.

İmparator + Kılıç 8: Hapishane gardiyanı. Bir hapishane.


İmparator + Kupa Ası: Ruhsal bir lider.

İmparator + Kupa 3 tarot kombinasyonu, bir duruma pratik ve sorumlu bir yaklaşım içinde olmak veya sosyal bir etkinlik düzenlemek için öncü bir rol üstlenmek anlamına gelebilir. Sağlam temellere dayanan planlarınız meyvesini verecek ve bu da bir kutlamaya neden olacaktır.

İmparator + Kupa 7: İnternet.

İmparator + Kupa 9: Bir restoran.

İmparator + Kupa 10: Ailenin reisi.

İmparator + Kupa Şövalyesi: Tiyatro.


İmparator + Asa Ası: Yeni bir kariyer yolu.

İmparator + Asaların İkilisi: Terfi.

İmparator + Asa Dörtlüsü: Evlilik.

İmparator + Asa Yedilisi: Bir akademi.

İmparator + Asaların Kraliçesi: İşletme okulu.


İmparator + Tılsım Ası: Devlet işi.

İmparator + Tılsım 3: Takım lideri.

İmparator + Tılsım 6: Büyük hayırseverlik.

İmparator + Tılsım 7: Bir bilim projesi.

İmparator + Tılsım Şövalyesi: Hükümet konutları.

Yorumlar