KELT HACI TAROT ACILIMI


-Kelt Haçı günümüzde kullanımı en yaygın ve aynı zamanda en karmaşık tarot açılımlarından biridir. Kelt Haçı tarot açılımının klasik ve derin bir geçmişi vardır.

-Tarot okuyucuları genelde bu yayılma konusunda oldukça tutkuludur. Ancak, herkesin kartları düzenleme ve yorumlama konusunda kendine has bir yolu vardır ve kişiler kendi yollarının en doğrusu olduğu fikrine sahip olabilirler.

-Kartları doğru okumanın birçok yolu vardır. Bu kelt Haçı tarot açılımı videosu tarot okumayı ve kendi yolunuzu nasıl bulacağınızı öğrenmenize yardımcı olacak.

-Kelt Haçı tarot açılımı, genelde açıklığa kavuşturulması gereken tek ve özel bir sorunuz olduğunda kullanılır. Genel bilgi için de kullanılabilir, ancak tarota yeni başlayanlar için bu daha zor olabilir.

-Başlamadan önce, ne soracağınız ve kartları nasıl düzenleyip yorumlayacağınız konusunda net olmanız önemlidir. Kartlarınızı karıştırmadan önce sorunuzu yazarsanız, böylece kartalara tam olarak ne sorduğunuzu bilirsiniz.

-Bununla birlikte, doğru ve faydalı bir okuma elde etmek için niyetinizi kartlara açıkça iletmeniz gerekir. Sorunuzu ne kadar doğru soararsanız o kadar doğru yanıt alırsınız.

-Ters kartlarla ilgili özel bir not: İstemiyorsan tersini okumak zorunda değilsiniz. Kartları karıştırırken, ters konumda okuyup okumayacağınızı söylemeniz yeterli. Bu kadar basit.

-Kelt Haçı yayılımı, bir sorunun tüm yönleriyle teker teker ilgilenir. Kelt Haçı yayılımı en iyi, soracağınız tek ve belirli bir sorunuz olduğunda kullanılır. Genel bilgi ararken o kadar kullanışlı değil. Bunun için Zodiac Tarot yayılımını kullanmak daha uygun olabilir

Kelt Haçı yayılımı, bir sorunun tüm yönleriyle teker teker ilgilenir.

-Kelt Haçı Tarot Açılımı'nın Düzenlenmesinde on tarot kartı kullanır. Destenizi normalde yaptığınız gibi karıştırın ve kesin. Kartlar yüzleri yukarı gelecek şekilde ya da okurken çevirmek üzere yüzleri aşağı gelecek şekilde yerleştirebilirsiniz.

-Başlamak için, masanın ortasına bir kart koyun.

İkinci kart, birincinin üzerine, ancak 90 derecede yerleştirilir.

Üçüncü, dördüncü, beşinci ve altıncı kartlar bu ilk çiftin etrafına dizilir.

3. kartı en alta, 4. kartı en üste, 5'inci kartı sola ve 6. kartı sağ tarafa yerleştirin. Benim

tercih ettiğim düzen, üçüncü kartı en alta ve kalan kartları çiftin etrafında saat yönünde yerleştirmektir. Aşağıdaki düzeni bu şekilde yorumlayacağım.

-Eğer bu kartları farklı bir şekilde yerleştirmeyi denemek isterseniz, kartları karıştırırken buna niyet edin.

-Yedinci, sekizinci, dokuzuncu ve onuncu kartlar haçın sağında dikey bir sütuna yerleştirilir. Yedinci kart, size en yakın olan ilk olarak yerleştirilir ve onuncu kart, sütunun en üstünde en son yerleştirilir.

Şimdi tarot destesini elinize alın ve sorunuza odaklanın

-Kelt Haçı tarot açılımına başlamadan önce sorunuza odaklanın ve sorduğunuz soruyu düşünürken aynı zamanda kartları karıştırmaya devam edin. Böylece sorunun özüne inebilirsiniz. Örneğin; hayatıma nasıl daha fazla bolluk getirebilirim? Görüştüğüm işi alabilecekmiyim?

-Kartları yeteri kadar karıştırdığınızdan sezgisel olarak emin olduktan sonra desteyi sol eliniz ile 3'e bölün. Sonra, 3 desteden birini alın ve destenin en üstündeki 10 adet tarot kartını üstteki şekilde belirtildiği gibi Kelt haçı tarot açılımı sırasına göre yerleştirin.

1.İLK KART KONUNUN KALBİDİR.

-Kelt haçı tarot açılımının tam ortasında konumlanan, açılımdaki ilk kart her zaman soruyu soran kişiyi temsil eder. Ancak, bazen soru ile derinden bağlantılı soruyu soran kişinin hayatındaki başka birisi anlamına da gelebilir.

-Bu kart soru soran kişinin şu anda ki durumunu ve genel ruh halini gösterir. Bu pozisyon, ayrıca mevcut durumu anlatır ve şu anda neler olduğunu ortaya çıkarır. Yani bu konuma hangi kart gelirse gelsin, anlam ve yorum soruyu soran kişinin kendisiyle ilgili olacaktır.

-Konunun kalbi.

-Soru soran kişinin şu anki genel hayatı.

-Soruyu olumlu yönde ne etkiler.

2. KART MEYDAN OKUMALAR, ENGELLER ve BLOKLAMALAR

Bu kart, soruyu soran kişiye karşı acil meydan okumaları ve asıl sorunu temsil eder. Kişinin hayatta daha kolau ilerlemesi bu sorunun çözümlenmesine bağlıdır. Bu pozisyonda 'olumlu' bir kart çekseniz bile, yine de bir mücadeleyi temsil edeceği için bu kartı dikkatlice değerlendirin.

-İkinci Kart olası sorunu gösterir. Bu kart genellikle engelleri gösterir. Eğer, bu kart olumluysa genellikle olası çözümleri, olumsuz ise yoldaki engelleri gösterir. Zorluklar genellikle bu pozisyonda ortaya çıkar.

-2. kart, ilk kartı 'kestiği' için, bu kartı daima bir engel gibi düşünmelisiniz. 2. kart çözümleri veya engelleri gösterdiği için, hangi konumda ortaya çıkarsa çıksın zaten engelleri temsil ettiği için daima düz konumda yorumlanır.

-Sorunun çözümü için ne yardımcı olur veya engel olur.

-Problemin çözümünü bloklayan sebepler.

3. KART TEMELİ OLUŞTURUR

-Bu kart, danışan kişinin üzerindeki uzak geçmişten gelen etkileri ortaya çıkarır. Bunlar, uzun zaman önce yaşanmış olsalar da, bugün hala sizi etkileyen şeylerdir.

-Bu kart, mevcut duruma yol açan olayları temsil eder. Üçüncü kart blokaja neden olan şeyi, "sorunun kökenini veya bugün ortaya çıkan sorunu topraklayan bilinçsiz enerjiyi" sembolize eder. Burada ilerlemenize engel olan olumsuz şeyler veya destek için yararlanabileceğiniz olumlu şeyler gösteribilir.

-Üçüncü kart sorunun bilinçaltındaki etkileri hakkında bilgiler verebilir. Burada geçmişte iz bırakan olayları ve bunların mevcut durumu nasıl şekillendirdiğini görebilirsiniz.

-Sorunun temel nedeni.

-Olayları tetikleyen bilinçaltı etkiler.

4. KART YAKIN GEÇMİŞ

-Bu kart, daha yeni yaşanan bir olayı veya danışan kişinin bugün bu soruyu sormasına yol açan etkileri gösterir. Bazen bu kart üçüncü kart ile ilişkili olabilir, ancak olmak zorunda değildir.

-Bu kart, hiçbir şeyin değişmediği göz önüne alındığında, olayların olası geri dönüşünü temsil eder. Bunlar genellikle kısa vadeli olaylardır ve bu olaylar nihai çözümünü etkilemez.

-Burada çıkmazlarda kalmanıza sebep olan olay meydana gelmiş.

5. KART OLASILIKLAR

-Beşinci Kart olması muhtemel sonucu gösterir. Bu kart, genellikle önümüzdeki birkaç ay boyunca, sorunun veya durumun kısa vadeli görünümünü gösterir. Haçın tepesinde olduğu için genellikle 'taç' kartı olarak adlandırılır.

-Her şey şu mevcut seyrinde ilerlerse, bu kart gelecekte gerçekleşmesi muhtemel olayları işaret eder. Bu kart mümkün olan en iyi sonuç anlamına gelir.

-Bu kart neye odaklandığınızı ve zihninizin nerede olduğunu keşfeder. Bu, varsayımlarınızın yanı sıra bu durumla ilgili bilinçli hedeflerinizi, ideallerinizi ve arzularınızı temsil edebilir.

-Mümkün olan en iyi sonuç.

-Sonuçta kişinin hedefi, arzuladığı şey.

-Danışan kişinin bilinçli hedefleri ve idealleri.

6. KART YAKIN GELECEK

-Burada gösterilen olaylar yakında gerçekleşecektir ve danışan kişinin olacakları değiştirmek için yapabileceği çok az şey vardır. Bu kart, ayrıca durumun askıya alınıp alınmadığını veya çözüm yolunda olup olmadığını gösterir.

-İkinci kart, duruma bir çözüm bulunup bulunmadığı hakkında fikir verirken , altıncı kart sorunun ne kadar çözülebileceği hakkında öngörü sahibi olmanızı sağlar.

-Altıncı kart, bilinç dışı ortaya çıkan bu durumu gerçekten neyin yönlendirdiğini ortaya çıkarır. Bazen, danışan kişinin henüz anlamadığı duyguları, inançları ve değerleri ortaya çıkarır ve farkındalık kazanmasını sağlar. Bazen de bu kart sürpriz bir şekilde ortaya çıkacak gizli bir etkiyi de temsil edebilir.

-Durumun askıya alınıp alınmadığı veya çözülüp çözülmediği

-Gelecekte bu durumu ne etkileyecek?

7. KART KİŞİNİN GERÇEK DUYGULARINI YANSITIR VE TAVSİYE VERİR

-Bu kart kişinin çevresindeki kişiler ile ilişkileri hakkında fikir verir. Danışan kişininin gerçekten ne istediğini ortaya koyar.

-Bu kart, sorgulayan kişinin hayatında olup biten her şeyi hesaba katar ve mevcut zorluklarla başa çıkmak için hangi yaklaşımın uygulanabileceğine dair bir tavsiye sunar.

-Yedinci kart ilk kart ile, yani danışan kişinin durumu ile karşılaştırıldığında kişinin gerçek duyguları ile istekleri arasında bir çakışma olup olmadığını bariz bir şekilde ortaya koyar.

-Örneğin, danışan kişi kocasıyla barışmak istiyor gibi görünüyor, ama aslında gizlice bir iş arkadaşıyla fingirdemek istiyorsa, o zaman bilinçaltı motivasyonlar burada ortaya çıkacaktır.

-Yedinci kart, danışan kişinin duruma nasıl yaklaştığı hakkında ve mevcut zorlukların nasıl ele alınacağına dair tavsiyeler verir.

-Danışan kişinin kendi duygusu nedir?

-Danışan kişinin şu anda duruma nasıl yaklaşıyor?

-Mevcut zorlukların nasıl ele alınacağına dair tavsiyeler.

8. KART AİLE veya ARKADAŞLAR

-Bu kart soruyu soran kişinin çevresindekilerin onu nasıl algıladığı ile ilgilidir. Aile veya yakın arkadaşları, duruma yardımcı olan veya duruma engel olan çevrenizdeki insanları temsil eder.

-Sekizinci kart sizin yanınızda olan veya rehberlik alabileceğiniz enerjileri, olayları veya kişileri temsil eder.

-Bu kart, sorunun sonucunu etkileyecek ve soran kişinin kontrolü dışında olan kişileri, enerjileri veya olayları vurgular.

Not: Yedinci ve sekizinci kartların anlamları genellikle karıştırılabiliyor. Bu nedenle tarot destesini karıştırma aşamasında daha, onları nasıl okuyacağınızı bildiğinizden emin olarak niyet edin.

-Durumun etrafındaki ortam veya ortamdaki kişilerin soruna yaklaşımları

-Danışan kişinin kontrolü dışındaki kişiler, olaylar veya enerjiler.

9. KART UMUTLAR ve KORKULAR

-Bu kart, sekizinci kartta saklı olanla şey ile yakından ilgili olabilir. Henüz durumun ne olacağı belli değildir. Dokuzuncu kart, danışan kişinin durumla ilgili ne hissettiğini, duruma ilişkin umutlarını ve korkularını ortaya koyar.

-Dokuzuncu kart bazen yorumlanması zor bir kart olabilir. Temel kart olan ve bilinçaltını temsil eden üçüncü kart ile karşılaştırmak durumu açıklığa kavuşturmanıza yardımcı olacaktır. Sorgulayan kişinin umdukları veya korktukları ile kişiyi bu noktaya getiren şey arasında bir bağlantı olabilir.

-Eğer, bu kart ters konumda ortaya çıkarsa danışan kişi umutlarının ve korkularının durumu nasıl bir zemine taşımakta olduğunun henüz farkında değil anlamına gelir.

-Dokuzuncu kart danışan kişinin zihniyetini belirleyen psikolojik etkileri temsil eder. Bu belki de yorumlanması en zor pozisyonlardan biridir. Umutların ve korkuların birbirine sıkı sıkıya bağlı olduğunu unutmayın, bu nedenle umduğunuz şey, aslında en çok korktuğunuz şey olabilir. Bu yüzden varmak istediğiniz hedefiniz gerçekleşmeyebilir.

-Belki de, soruyu soran kişinin iş arkadaşı sadece bir kaçamak yerine gerçek bir ilişki beklentisi içinde olabilir. Danışan kişi de bunu istediği halde, aynı zamanda bundan korkuyor olabilir.

-Bu durumda bazen okuma bittikten sonra durumu netleştirmek için bir kart daha çekmek ve bu kartların ikisini birlikte değerlendirmek yararlıdır. Çünkü, işlerin ilginçleştiği yer burasıdır.

-Birçok Tarot okuyucusu önce her kartı tek tek yorumlayarak Tarot okumayı öğrenir. Ancak Tarot kartları arasındaki dinamiklere baktığımızda, her bir kartı diğerleriyle birlikte değerlendirdiğimizde ve hikayesinin içine girdiğimizde sihir gerçekleşir!

-Danışan kişinin zihniyeti

-Bu duruma psikolojik etkiler

-Gözden kaçırmamanız gereken tavsiyeler

-Bu durum hakkında bilmeniz gerekenler

10. KART SONUÇ

-Dokuzuncu kartın üzerine yerleştirilen Kelt çapraz tarot açılımının son kartı "sonucu" gösterir. Sonuç kartı bir araya gelmiş 9 kartın bir özetidir ve mevcut rotasında ilerleyen işlerin olası uzun vadeli kalıcı sonucunu gösterir.

-Ancak, "bu kart zor ve hızlı bir tahmin için değil, daha çok enerjinin nereye gittiğini göstermek için" kullanılır. Bu kart, sorunun çözülüp çözülmeyeceğini veya nasıl çözüleceğini temsil eder.

-Sonuç kartı, soru soran kişinin mevcut hareket tarzını sürdürmesine bağlı olarak olarak varsayar. Elbette, sonuç kişinin istediği bir sonuç değilse, olayların gidişatını değiştirmek ve gerekli değişiklikleri yapmak soru soran kişinin özgür iradesi dahilindedir.

-Tarot bunun için vardır. Önemli olan herhangi bir duruma karşı bakış açınızı değiştirmek ve karşılığında yenilenmiş bir enerjiyle farklı bir sonuç edebilmektir.

-Bu sonuç zaman çizelgesi açısından, genellikle birkaç aydan bir yıla kadar süren bir çözüm olarak yorumlanabilir.

-Bu pozisyonda saraylı kartlardan birisi varsa, bu nihai sonucun kartta temsil edilen kişinin elinde olduğu anlamına gelebilir.

TAROT KARTLARINI BİR BAŞKASI İÇİN YORUMLARKEN SONUÇ OLUMSUZ BİLE OLSA, SONUCUN DANIŞAN KİŞİNİN HAYRINA OLACAĞINA DAİR OLUMLU ve UMUT VERİCİ GÖRÜNMESİNE YÖNELİK DOĞAL BİR İNSANİ EĞİLİM OLMALIDIR.

-Tarot falı okumak, bir hikaye anlatmak gibidir. Bir başlangıç, bir gelişme ve bir son vardır. İpliğin ucunu bulup hepsinin içinden geçirerek danışan kişiye yardımcı olacak şekilde bir araya getirmek sizin işiniz.

Ek olarak, kartlar arasında yapacağınız karşılaştırmalar okumalarınıza başka bir boyut kazandıracaktır.

-4. Kart ve 10. Kart - Yakın geçmiş nihai sonucu nasıl etkiliyor? Sonuca ulaşmak için bu kartlar arasında neler olduğunu hayal edebiliyormusunuz?

-5. Kart ve 6. Kart - danışan kişinin farkında olduğu veya olmadığı şeyler arasında bir bağlantı var mı? Bilinçaltı motivasyonları ve varsayımları arzularıyla örtüşüyor mu?

-6. Kart ve 9. Kart - Duygular ve inançlar, bu durumun gidebileceği yönü derinden etkileyebilir. Danışan kişinin korkularını ve umutlarını yaratan bilinçdışı doğruları nelerdir

Yorumlar