KLICLARIN 5'LISI ve KILICLARI 9'LUSU



-Tarot'ta Kılıçlar takımı kartları zihinsel aktivite ve zeka ile ilişkilidir. Kılıçlar, bir kişinin mevcut durum ile ilgili düşüncelerini, inanç sistemini ve davranış biçimini gösterir. Bu kişiler iletişim becerisine sahip zeki, mantıklı ve rasyoneldir. Dünyayı analiz etmeyi, kendi inanç ve mantıkları yoluyla hayatı deneyimlemeyi severler.

-Tarot Arkana Minör Kartlarından bütün 5'ler özgür ruhtur ve nereden yuvarlanacağı belli olmayan bir kaya gibidir.

-Kılıçların 5'lisi suç teşkil edecek davranışlara karşı bir uyarıdır. Karşı taraftan gelen saldırılara cevap vermeyin, çekip gidin. Çünkü, bu etik bir savaş değil. Bu savaşın kazananı olamayacak.

-Çünkü, Kılıçların 5'lisi yalancıları, dolandırıcıları, hırsızları, dedikoducuları, iftıracıları, rüşvet alan birini veya insanı manipüle etmek için mümkün olan her türlü etik olmayan yöntemi kullanan kişileri gösterir.

-Kılıç 5 çatışmayı , ihaneti ve yenilgiyi sembolize eder. Bir kayıp veya zor bir durumla karşı karşıya olduğunuzu ve bu süreçte birisinin yaralanmış olabileceğini ifade eder. Bu kart, bazen haksız avantaj elde etmek, bazen aldatmak veya manipülasyon yoluyla kazanmak, bazen de bencilce davranmak anlamına gelebilir.

-Kılıç 9 ise, zor bir durumdan kaynaklanabilecek korku ve endişeyi gösterir. Bu kart genellikle kabusları, kaygıyı ve kendinden şüphe duymayı sembolize eder. Aynı zamanda, sizi geride tutan korkularla yüzleşmeniz ve bunların üstesinden gelmeniz gerektiğini temsil eder.

-Kılıç 5 ve Kılıç 9 tarot kombinasyonu, taciz, istismar veya bencilce davranışlarınızın başka birisinin acı çekmesine sebep olabileceğini ve bunların sonuçlarına katlanmak zorunda kalabileceğinizi size hatırlatır.

-Bu kombinasyon, kendinizi yenilmiş ve endişeli hissettiğiniz için, size yakın birisini incittiğinizi temsil eder. Ayrıca, geçmişte ki yanlış davranış veya kararlarınızın, şimdi çözülmesi imkansız zor bir duruma yol açtığını da ifade edebilir.

-Korku ve kaygılarınızdan kaçmak, manipülasyon veya aldatma yoluyla durumu kontrol etmeye çalışmak yerine gerçeklerle doğrudan yüzleşmenizi önerir. Zorlukların üstesinden gelmek için cesaret ve özgüvenle ilerlemenin, kendinize ve çevrenizdekilere karşı dürüst olmanın önemine vurgu yapar.

-Kılıç 5 ve Kılıç 9 kombinasyonu sağlıksız bir ilişki içinde olduğunuzu ve kurtulmanızın kolay olmayacağını gösterebilir. Şiddet, taciz, hırsızlık, tehdit ve zorbalık gibi inanılmaz derecede zor ve bunaltıcı durumlara maruz kalmış olabilirsiniz. Bu da, yoğun kaygı, derin keder ve tekrarlayan kabuslar yüzünden depresyon yaşamanıza sebep olacaktır. Bu durumda yalnız olmadığınızı ve her derdin bir çaresi olduğunu hatırlamak önemlidir.

-Kılıçların Beşlisi, genellikle ilişkide taciz ve tehdit var anlamına gelir. Kılıçların Dokuzlusu ise partnerinizin sizi sürekli küçümseyen ve eleştiren davaranışları karşısında savumasız hissettiğinizi gösterir. Partnerinizin manipülatif davranışları yüzünden zamanla kontrolü kaybederek özünüzden taviz vermeye başlarsınız. Bu da kendinizi çıkmazlarda hissetmenize ve ilişkiyi bitirecek gücü bulamamanıza sebep olacaktır.

-Bu durumdan uzaklaşarak kendinize güvenli ve destekleyici bir ortam yaratmak için gerekli adımları atmanız önemlidir. Bu kabus dolu ilişkiden kurtulma cesaretini göstererek gerçek gücünüzü ve özünüzü geri kazanabilirsiniz.

-Kılıçların 5'lisi ve Kılıçların 9'lusu birlikteliği, kariyer hayatında veya işyerinde yaşanan zorlukları gösterebilir. Bir meslektaş tarafından, zamanınızın veya yeteneklerinizin kurnazca yollarla sömürülmesi gibi bir durumla karşı karşıya olduğunuzu işaret edebilir. Bu da çalışma hayatında kaygı ve depresyon duyguları yüzünden kontrolü kaybetmenize sebep olacaktır.

-Bu kombinasyon aynı zamanda, sizi hafife alan biri tarafından finans kaynaklarınızın kontrol edildiğini ve kötüye kullanıldığını temsil edebilir. Bu da kendinizi güçsüz ve çaresiz hissetmenize neden olur. Bu sorun karşısında kontrolun sizde olduğunu bilmek, çarelerin farkına varmak ve doğru bir yaklaşımla gücünüzü geri kazanmak mümkündür.

-Kılıçların 5'lisi ve Kılıçların 9'lusu kombinasyonu, kişinin hayatında zorbalık, şiddet ve hırsızlığın etkilerine işaret eder. Hem romantik hem de arkadaşça ilişkilerde taciz veya hırsızlıktan zarar görmeyi sembolize eder. Böyle travmatik bir deneyimin kurbanı olmak kaygılara, kabuslara, depresyona ve yitip giden şeylerle ilgili yas dönemine neden olabilir. Ezici hale gelen bu sorunlar, sonunda fiziksel ve zihinsel sağlık sorunlarına yol açabilir.

-Daha mutlu bir yaşam tarzı yaratmak için çaba gösterin. Gerekirse nitelikli bir terapist veya danışmandan rehberlik alın.

-Kendinizi güvende ve iyi hissettiren şeylere odaklanmak için zaman ayırın ve ihtiyacınız olduğunda ara vermenin sorun olmadığını unutmayın.

-Geçmişte size tacizde bulunan kişilerden uzak durun ve sizi destekleyen pozitif ve güvenilir kişilerle ilişkilerinizi geliştirin.

-Kılıç 5 ve Kılıç 9 küçük sırlı tarot kartlarındandır. Bu kartları yorumlarken astrolojik ve numerolojik değerlerinden hareket etmek ve kartların genel anlamlarını sonradan yoruma eklemek anlatımınızı zenginleştirecektir. Çünkü, küçük sırlı kartlar 22 adet büyük sırlı kartların arketipi olduğu gibi, aynı zamanda astroloji ve numeroloji ile bağlantılıdır.

-Kılıçların 5'lisi genelde bir cenaze işlemleri yöneticisini, uyuşturucu ticareti yapan bir kabadayıyı, insanın damarına basan lobici bir yazarı veya konuşmacıyı temsil edebilir.

-Kılıçların Beşlisi yenilginin işaretidir. Belki birkaç kurnazca ve iğneleyici yorum yaptınız. Ancak, hala son sözü söylememiş olduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz. En başından uzaklaşmanız gerektiğini fark etmemiş olduğunuz durumdan, şimdi kılıçlarınızı atıp uzaklaşmak istesenizde uzaklaşamazsınız. Çünkü, Kılıç 5 artık savaşmak zorunda kaldığınız o kırılma noktasına ulaşmış bulunduğunuzu gösterir.

-Kılıç 5'lisi kılıçları kuşanıp düşmanı sinsi bir planla pusuya düşürmek anlamına gelir ve ihanetle elde edilen bir zaferi gösterir. Ancak, bu esnada yere düşürdüğünüz kılıçlardan biri tarafından sırtınızdan vurulabileceğinizi atlamayın.
-Kelimelerle arası iyi olan Kılıç 5 kişileri entelektüel ve esprilidir. Aynı zamanda, rekabetçi ve çok kurnazdır. Bu kart sosyopatik davranışları olan birisini, narsist kişilik bozukluğunu veya diğer akıl hastalıklarını temsil edebilir.

-Bu kişiler yanlış davranışlarında merhamet göstermez ve kendilerini suçlu hissetmezler. Takım rekabetine değil bireysel rekabete dayalı işlerden ve sporlardan hoşlanırlar.

-Kılıç 5'lisi daldan dala atlayan bir ergeni veya ergen zihniyetini kontrol altında tutamayan bir kişiyi sembolize eder. Bu kişiler bir aktiviteden veya sevdiği kişiden hızlı bir şekilde vazgeçebilir.

-Aşkı bir oyun olarak görür ve çok rahat yalan söyler. Yani, aşk ve ilişkiler söz konusu olduğunda Kılıçların 5'lisi hakkında iyi duygulardan bahsetmek mümkün değildir.

-Kılıç 9, köstebek yuvalarını aşılmaz bir dağ gibi görmek, korkuya ve endişeye kapılmak anlamına gelir. Aşk, ortaklık ve ilişkilerde durumun iyiye gitmediğinin bir göstergesi olduğu gibi, duygusal bir enkaz haline geldiğinizi ifade eder.

-Kılıç 9 bir şeyi kafaya taktığınızda bu kadar endişeli olmamanız konusunda bir uyarıdır. Bu kart, genelde durumun zannettiğiniz kadar çözümlenmez olmadığını hatırlatmak için karşınıza çıkar. Belki, yüzleşmek istemediğiniz bir konu ya da biri sizi rahatsız ediyor olabilir. Belki de, bu duyguları yaşamamak için önceden halletmeniz gereken bir şey var.

-Bekarsanız veya bir ortaklık içinde bulunmuyorsanız, Kılıç 9 geçmişe takıldığınızı gösterebilir. Şimdi, yeni bir hayat adım atmak üzereyken geriye bakma zamanı değil, olayların düşündüğünüz kadar vahim olmadığını farketme zamanıdır. Daha gerçekçi ve akılcı davranabilir ve konuyla ilgili şeyleri olumluya yönlendirme becerisini gösterebilirsiniz.

Yorumlar