BUYUK RAHIP ve SEYTAN



-Büyük Rahip tarot kartı geleneği, bilgiyi, dini inançları ve manevi otoriteyi temsil eder. Bize atalarımızın kutsal bilgeliğine saygı duymayı öğretir.

-Şeytan tarot kartı ise, materyalizm, her türlü ayartma ve negatif enerjiler ile ilgilidir. Kişinin gerçek ruhsal benliğini unutmasına ve yolunu kaybetmesine neden olan maddi şeylere veya maddeye bağlanma eğilimini sembolize eder.

-Büyük Rahip, manevi değerlerin sağlamlığını ve sanatsal tarafını ifade ederken. Şeytan maddiyata ve fiziksel olana bağımlılığı veya bir işin kolaycı tarafını temsil eder.

-Bu kombinasyon, çevresindeki kartlara ve sorunuza bağlı olarak, dış güçler veya olumsuz kalıplar tarafından etkilenmemeniz gerektiğinin bir hatırlatmasıdır. Aynı zamanda, hem olumlu hem de olumsuz büyük bir dönüşümü ve bir iç mücadele dönemini temsil edebilir.

-Tarot açılımlarında birlikte ortaya çıkan Büyük Rahip ve Şeytan, İyi ve kötü, doğru ve yanlış arasındaki farkların birbirlerine karşı toleransı olarak yorumlanabilir.

-Büyük Rahip ve Şeytan, bazen inançlarınız veya ilkelerinizle uyumlu olmayan bir yolu izleme eğiliminde olduğunuzu ve bunun sonucunda suçluluk, utanç veya tatminsizlik duyguları yaşadığınızı ifade edebilir.

-Bazen de, bir dönüşüm veya aydınlanma dönemini ve sizi manevi yolunuzdan alıkoyan olumsuz kalıplardan veya inançlardan kurtulma sürecinde olduğunuzu gösterebilir.

-Bu tarot kombinasyonunda Şeytan şu anda karşı karşıya olduğunuz karanlığı işaret ederken. Büyük Rahip, sizi oradan çıkaracak ışığı temsil eder. Bu bağlamda Büyük Rahip, izlenecek doğru yolu bulmanıza yardımcı olan manevi bir rehber, ilerlemeniz için gerekli bilgiyi sağlayabilecek bir öğretmen veya akıl hocasını temsil edebilir. Bu sayede ilerlemenize engel olan şeyin üstesinden gelebilir ve hayatınızı daha iyi hale getirebilirsiniz.

-Büyük Rahip ve Şeytan, bazen ilişkilerde kabul edilmeyen şeyi yapmak veya sosyal normlara karşı çıkmak, bazen cinsellikte kabul edilemeyecek bir davranışa müsamaha göstermek anlamına gelebilir.

-Bazen de, siz partnerinizin bağımlıklarına sessiz kalıyorsunuz ve bu davranışınız, onun bağımlılığa eğilimini daha da güçlendiriyor olabilir.

-Bu kombinasyon, ilişkilerde uzun süreli bir bağlılığı veya ilişkiye bağımlı olmayı gösterebilir. Ancak, taraflardan en az birisi veya her ikisi içinde bu sağlıklı bir ilişki değildir. Çünkü, Büyük Rahip ve Şeytan birbirine zıt bir çifti temsil eder.

-Büyük Rahip bir ilişki açılımında evlilik anlamına gelsede, Şeytan evliliğe sığınıp zararlı şeyler yaptırır. Bu da, bazen çiftin çevresindeki insanlara zarar verirken,
bazen de partnerlerden birinin sınavı olabilir.

-Bir ilişkide partnerlerin görevi, diğer insanları yaralamadan ilişkinin sorumluluğunu yerine getirmek olduğu gibi, aynı zamanda anne-baba olma sorumluluğunu da taşımaktır. Ruhsal ve bedensel olarak sağlıklı ve iyi eğitimli çocuklar yetiştirerek, güzellikleri paylaşmaktan daha kıymetli ne olabilir ki?

-Ters konumda karşınıza çıkan Büyük Rahip ve Şeytan, maneviyat ve materyalizm arasında bir denge bulmak için mücadele ederken 2 farklı yöne çekildiğinizi, durgunluk veya hayal kırıklığı hissine yol açabilecek bir iç çatışmayı temsil edebilir.

-Bu durumda, önceliklerinizi yeniden değerlendirmeli ve artık size hizmet etmeyen takıntıları veya inançları bırakmalısınız. Sadece, bu sayede ruhsal gelişiminizi kısıtlayan engelleri belirleyebilir ve bunları aşmak için harekete geçebilirsiniz.

-Bu tarot kombinasyonu hem Büyük Rahip'in yüksek makamını hem de Şeytan'ın alçak makamını elinizde tuttuğunuzu gösterir. Ancak, iktidarla olan ilişkinizi nerede konumlandığınız değil bu konumlarda nasıl davrandığınız belirleyecektir.

-Eğer amacınız zulmetmek ve yok etmekse, o zaman bu gücün niteliği kaçınılmaz olarak iğrenç bir hal alacaktır. Tersine, eğer kendinizi ve başkalarını cehaletin baskı ve vahşetinden kurtarmak için gücünüzü kullanırsanız, o zaman potansiyel güç bir sıcaklık ve aydınlanma kaynağı haline gelecektir.

Yorumlar