IMPARATOR, ASA 5, KILIC 9, ASA 3 ve HERMIT

-İmparator tarot kartı, hayata yapı ve güvenlik getiren, kurallar ve sistemler yaratan ve geleceğe bilgi aktaran bir yöneticiyi işaret eder. Kozmik baba enerjisi taşır. Bu sebeple, İmparator bazen bir kadın, bazen de bir erkek otorite figürünü temsil edebilir. Bu enerji güç, cesaret, bulunduğu zemine sahip çıkma ve otoritesini tesis etme ile ilgilidir.

-İmparator, Astrolojide savaş gezegeni olarak bilinen Mars gezegeni tarafından yönetilir. İmparator savaşma yeteneğine sahip kişidir. Ancak, aynı zamanda nerede, nasıl ve hangi silahlarla savaşması gerektiğini belirleyen kişidir. İmparator'un en önemli silahı mantık ve gerçeklerdir. İmparator, metodiktir ve bir hesap insanıdır. Bilimin, araştırmaların ve sayıların kendisini desteklediğini bilir. İmparator, acımasızca dürüsttür ve tatlandırmak için hiç birşeye şeker veya duygu katmaz.

-Tarot açılımlarında her zaman ilk kart şimdiki durumunuzu ve son kart geleceğinizi belirlediği için önemlidir. İlk ve son kartlarınızın büyük arkana kartlarından olması, şimdiki durumunuzun ve 1 yıldan biraz fazla bir zaman dilimi içinde alacağınız kararların geleceğinizi belirleyeceğini işaret ediyor. Küçük arkana kartları olan, Asa 5, Kılıç 9 ve Asa 3 geçici ve günlük yaşam sorunlarına işaret ediyor.

-Sizin tarot açılımınızda ilk kart İmparator, kişisel olarak sizin konumunuzu, nasıl hissettiğinizi ve nasıl davranacağınızı temsil ediyor. Hermit, destenin en bilge kartı olarak bilinir. Hermit özelliklerine sahip kişiler, deneyimlerden edindikleri dersleri geleceğe taşırlar. Hermit'in sabrına ve anlayışına sahip olanlar her zaman kazanırlar.

-Asa 5 ve Kılıç 9 ayaklanmaları, başkaldırmaları, endişe ve korkuları gösteriyor. Hermit'in ışığı Asa 3'lüyü gösteriyor. Bu da, bir İmparator kişisi olarak emeklerinizin meyvelerini nasıl toplayacağınız ve korumaya alacağınız konusunda uzman ve bilge kişiler karşısında gardınızı indirmenizin ve tavsiyeler doğrultusunda kararlar almanızın doğru olacağı anlamına geliyor.

-Ayrıca, Hermit ilerlemeyi durdurmanızı, dışarıya alış verişi kapatmanızı ve bu arada hem kendi durumunuzu tekrar tekrar derinlemesine analiz etmenizi hemde kendiniz için genel durumu gözlemlemenizi söylüyor. Çünkü, Hermit yüksek bir dağın tepesinde yalnızdır ve buradan baktığında neler olup bittiğini büyük resimden gözlemleyebilir.

-İmparator ve Hermit kombinasyonu, otoritenin yani karar verme konumundaki kişilerin uzman ve bilge kişilerle oluşturduğu güçten bahseder. İmparator'un gözünde Hermit çok kıymetli ve değerli bilge kişidir. Hermit'in gözünde İmparator ise, potansiyellerle doludur.

-İmparator ve Hermit'in tek ortak noktası, biri tahtında diğeri dağın tepesinde yalnız olmaları olmasına rağmen. Birlikte bir güç merkezi haline gelirler, bir kale takımı oluştururlar ve bir sihir gibi çalışırlar. İmparator ve Hermit girdi ve çıktılarla, yani alışveriş konularıyla ilgili, çok yaratıcı ve bilge efsanelerin merkezinde olan bir kişiyi temsil eder.

-Artık yalnız değildirler, birlikte oluşturdukları güç sayesinde başarma arzusuyla doludurlar. Tedbiri elden bırakmazlar, ama alınan kararları cesaretle yerine getirirler ve başarırlar. Bu sırada, belki bazılarının çorbalarının tadı bozulabilir. Ancak, ne imparator ne de Hermit çorbasının tadını kimsenin bozmasına izin vermez.

-İmparator ve Hermit kombinasyonu, gerçeği aramak için tefekküre geçmiş birisini temsil eder. Sorumluluklarının farkında davranışları, tecrübesi, bilgeliği ile doğru yerde doğru adımlar atarak aştığı engeller ve kazandığı zaferler gelecek nesiller tarafından da takdir görecektir. Bu kişi çok sevilen ve yeri doldurulamaz birisidir. Hatta, yeri birgün boş kaldığında çok çok daha sevilir ve tarihe adı yazılır.

(Bunu kesinlikle iltifat olarak söylediğimi düşünmeyin. Uygulamalarınızı kayıt altına alırsanız gelecek nesiller için kapı açan bir anahtar, sorun çözümleyen bir şifre olacağını ve aynı zamanda, onlar için ilham kaynağı olacağınızı söylemeye çalışıyorum)

-İmparator, Asa 5 ve Kılıç 9 kartları, otorite veya karar verme konumundakilere karşı huzursuzluk ve isyanlara işaret eder. Bütün bunlar, genelde ve özellikle de kalenizin içinde tedbir almanız gerektiğine vurgu yapıyor. Çünkü, Kılıç 9, korkmamanızı ancak durumun ciddi olduğuna vurgu yapıyor. Sizi temsil eden İmparator kartı da cesur davranmanızı, panik olmamanızı, sorumluluklarınız ve planlarınız dahilinde hareket etmenizi öneriyor.

-Ayrıca, Asa 5'linin yanında Kılıç 9 bundan böyle duruşunuzu kiminle sürdüreceğinizi kiminle bitireceğinizi belirlemenizi ve bu zor kararı almanız gerektiğini söylüyor. Bu zorunluluk bazı endişeleri beraberinde getirsede, bunu yapmak zorundasınız. Ancak karar vermeden önce derinlemesine analiz yapmalı, durumları tekrar tekrar düşünüp gözden geçirerek uygulamaya koymalısınız.

-Bu olaylar esnasında, küçük arkana krallıklarının temsil ettiği bazı işler sonlanabilir. İmparator ise, küçük arkana kartlarındaki krallıkların hepsinin, yani kralların kralıdır. Kaleyi korumak için şimdilik bazılarından vazgeçmek zorunda kalacaksınız.

-Hermit, önünüzdeki 3 ayda ve devamında 9. ayda, yani Eylül'de daha da sıkı tedbirler almanızı, ilerlemeyi durdurup geri çekilmenizi ve o andaki durumunuzu muhafaza etmek için gayret göstermeniz gerektiğine vurgu yapıyor. Bugünden itibaren 12-13 ay sonra önünüzü görmeye başlayabileceksiniz.

Yorumlar