KILIC 3, AZIZE ve ADALET


-Azize ve Adalet kartları ilk bakışta birbirinden çok farklı gibi görünsede, madalyonun farklı 2 yüzü gibidirler ve aslında pek çok ortak noktaları vardır. Kartların üstündeki figür bir sandalyede oturuyor ve her ikisinin elinde de kutsal kabul edilebilecek birşey var. Ayrıca, her ikisinin 2 yanında çarşaf asılı 2 sütun var. Ek olarak, her ikiside bol dökümlü süslü bir cübbe ve taç giymiş, her ikiside benzer düz bir yüz ifadesine sahip.

-Nümeolojik olarak, 11 numaralı Adalet kartı 1+1=2 rakamına, yani 2 numaralı Azize kartına gider.

-Öte yandan, birbirinin arketipi sayılabilecek farklılıklara sahipler.

Örneğin; 

1-Azize biraz kapalı bir vücut diline sahipken, Adalet her 2 kolunuda açık bir biçimde uzatmış. 

2-Azize geceyi temsil eden daha koyu arka plan renk sergilerken, Adalet gündüzü temsil eden sarı renkli bir arka plana sahiptir.

3-Azize duygular ve hissettiklerimizle ilgili su elementi ile sembolize edilirken, Adalet özgürlüğün ve yasakların somut bir şekilde düşüncede karşılık bulduğu hava elementi ile sembolize edilir.İşte burada tarot yorumlama becerimiz devreye girer.

-Azize, perdenin arkasında görünmeyen şeyleri temsil eder ve bu süreçte perdenin arkasındaki kutsal şeyi korur. Azize güçlü hislere sahiptir, perdenin arkasını somut olarak görmediği halde sorunun cevabını bilir.

-Adalet, hakikat, açıklık ve gerçeklik üzerinedir, soyutla değil somu olan ile ilgilenir. Adaletin bize öğrettiği şey perdenin arkasına ulaşıp gerçeği somut olarak görmektir. Adalet kartı bize tarot gibi mistik bir konuda bile AKIL ve MANTIK olduğunu hatırlatır.

-Bu 2 kartın kombinasyonu zaten olacak olana kafayı fazla taktığınızı ifade eder. Azize, bir adım geri atarak gerçekleri derinlemesine hissetmeniz gerektiğini ve Adalet, önünüzü somut olarak gördüğünüzü ve onu geri getirmeniz gerektiğini size hatırlatıyor.

-Kılıç 3 kartına Adalet'in gözünden bakarsanız yaşadıklarınıza daha gerçekçi bir bakış açısı geliştirebilir ve arka plandaki gerçekleri farkedebilirsiniz. Kılıç 3 kartında fırtına esnasında kalbe saplanmış 3 kılıç var. Bulutlu ve yağmurlu bir hava, keskin ve delici bir görüntü yüzünden incinmiş bir yürek.

-Durumu Azize'nin gözünden yorumlarsak, belki şartlardan dolayı havada bir ağırlık hissi olabilir. Ancak, burada sadece sadakat ve arkadaşlık içeren bir görüntü ortaya çıkıyor.

-Şimdi, resmin bütün parçalarını birleştirdiğimizde ortaya çıkan şey, bir ilişkide veya arkadaşlıkta belirgin bir kalp kırıklığı ilgili tarafların tümünde bir ağırlık hissi yaratmış. Bu kombinasyonda Adalet'in getirdiği tatmin edici gizli ışık durumunuza denge getirecektir.

Yorumlar