BUYUK RAHIP


-Büyük Rahip, ait olmak adına dış görünüşe çok önem veren ve altta herkes tarafından sevilme arzusu yatan birini gösterir.
-Büyük Rahibin sol elinde egemenliği simgeleyen üçlü asa saflığı, ölümsüzlüğü ve ritüeli temsil eder. 3 katlı tacı, inancının, öğretmenliğinin ve ruhunun yüceliğinin sembolüdür. Yerdeki çapraz anahtar cennetin kapısının anahtarını sembolüdür. Aynı zamanda bağlama ve çözme gücünü temsil eder.

-Kartın üstündeki 2 gri sütun bilgeliği temsil eder. Büyük Rahip, hayat ağacının merkezi ve cennetle yeryüzü arasındaki bağlantı olarak kabul edilir. Rahibin sağında ciddiyet sütunu kutsamakla ilgilidir. Sol tarafındaki merhamet sütunudur. Rahibin sol elindeki asa Güneş ve Ay enerjilerini temsil eder ve en üstte Venüs sembolü vardır.

-Büyük Rahibin önünde diz çökmüş 2 rahipten biri güllerle süslü bir cübbe diğeri ise zambaklarla süslü bir cübbe giymiş. Bir tarot açılımında karşınıza Büyük Rahip çıktığında etrafındaki diğer kartlardan hangilerini kutsadığına dikkat edin.

-Büyük Rahip Boğa Burcu tarafından, Boğa Burcu Venüs gezegeni tarafından gönetilir. 

-Boğa Burcu, duygusallığı ve zevki, fiziksel dünyayı ve finans dünyasını yönetir.

-Boğa Burcu zodyakta parayı ve eşyaları korumak ve güvende olmakla ilgili 2. ev ile bağlantılıdır. Kaynakları, mülkiyeti, profesyonelliği, sevgiden gelen hoşgörüyü, lüksü ve başarılı finansal çabaları yönetir. Din, kültür ve eğitim bağlamında ortaya konan gelenekleri teşvik eder.

-Büyük Rahip Tarot Kartı, grup bilincini, din ve inanç sistemini temsil eder. Ayrıca, törenleri, gelenekleri, nezaketi, hayırseverliği ve danışmanlığı sembolize eder. Büyük Rahip, insanlara kurallar koyarak ve yön göstererek dünyada uyumun sağlanmasına yardımcı olur.

-Büyük Rahip, temeli dini kurallara dayalı tavsiye veren kişinin otorite konumunda olduğu her türlü rehberliği temsil eder. Bazen de, finans kaynakları geleneksel inançlardan olan bir kuruluşu temsil edebilir. 

-Büyük Rahip tarot kartının ana teması tamamen hizmet etmekle ilgilidir. Ayrıca, akıl hocalığı ve danışmanlık anlamına da gelebilir. Bu dünyaya geliş sebebinizin ne olduğunu bilmek için öncelikle bilgiye sahip olmanız gerektiğini size hatırlatır. Büyük Rahibin gücü bilgiye ne kadar sahip olduğuyla bağlantılıdır. Bir tarot açılımında ortaya çıkan Büyük Rahip, ruhunuzu besleyen şeyleri arayarak yolunuzu bulmanıza yardımcı olur.

--Büyük Rahip görüşlerinde muhafazakar ve geleneksel, inançlara ve disipline derinden saygılı, çoğu zaman alışılmadık ve alternatif bir kişiliğe sahiptir. Hayatın anlamının ve manevi tatmin arayışının dışa yansımasıdır. Dış dünyada kendini tam olarak ifade etme özgürlüğüne ihtiyacı olduğu için, tüm alanlardaki özgürlüklerden ve değişimlerden etkilenir. 

-Büyük Rahibin enerjisi erkeksi, dışa dönük ve iddialıdır. Çoğu zaman oldukça alışılmadık ve alternatif olabilen kişidir. Görüşlerinde muhafazakar ve geleneksel olan Büyük Rahip her türlü ilişkiyi etkiler.

-Bir ilişki açılımında Büyük Rahip, evlilik gibi derin bir bağlılığı ifade eder. Danışan kişi bekarsa çok yakında aynı değerlere ve dini inanca sahip birisiyle tanışacak anlamına gelir.

-Büyük Rahip, dine giden geleneksel yolda bilgeliği güzellikle birleştirir. Bir kariyer açılımında, dini kuruluşlarda, okullarda ve sosyal kurumlarda çalışmayı ifade edebilir. Eğer, bahsedilen bir kişi ve bir kurum değilde bir iş ise, küçük bir kasabada imtiyazlı bir ekonomiyi devam ettirmenin önemini vurgular.

-Büyük Rahip, bu dönemde büyük bir organizasyon için çalışmanın size uygun olduğunu gösterebilir. doktorları, avukatları, profesyonel danışmanları, öğretmenleri ve öğretmen benzeri meslekleri sembolize eder.

-Büyük Rahibin enerjisi yaratıcılığını ifade etmesi için kişiyi motive eder. Mimarlık, sanat, müzik ve tiyatro alanlarında yaratıcı fikir ve düşünceleri teşvik eder ve harekete geçirir.

-Bu Tarot kartı dini bir kurumlu bağlantılı gibi görünsede, sadece dini değil, aynı zamanda okulları, takımları, şirketleri ve benzerleri gibi genel olarak gruplara ve sabit rollere ve sorumluluklara sahip herhangi bir gruba odaklanmayı temsil eder.

-Büyü Rahip istikrardan bahseder ve Evet-Hayır sorularına cevabı evet'tir.

-Büyük Rahip manevi sevgiden ve zamanla güçlenen bir birliktelikten bahseder. Genelde danışan kişinin kafası biraz karışık olabilir. Çünkü, ihtiyaç duyduğu derin anlam kişisel ilişkilerinden daha önceliklidir. Çoğunlukla başladıkları yerde bir daire çizerler. Ancak, aşklarının ilk düşündüğünden daha derinlere indiğini bilirler.

-Birinin sizin hakkınızda ne hissettiğini merak ediyorsanız. Büyük Rahip, sizin onun koruyucu meleği olduğunuzu hissediyor anlamına gelir. Bu kişi size güvenir ve sizi sırtını dayayabileceği güçlü bir kayası olduğunuzu düşünüyordur.Sizin yanınızda kendini güvende hisseder ve hiç kimseye söylemediği şeyleri size söyler.

-Büyük Rahip insanın dünyası ile tanrıların dünyası arasında bağlantı kurmaya çalışan bir köprü ve ruhsal bir öğretmendir. Ruhsal alanda olduğu kadar entelektüel düzeyde de değerlendirilebilecek birçok seçenek sunar. Farklı fikirlere açıktırlar, ancak bağlı kalmazlar. Başkalarına aktaracak çok sayıda ruhsal bilgeliğe sahiptir. Çevresindekilere güç ve destek verir. Bir şifacının yeteneklerine sahiptir. Bazen oldukça inatçı ve çileden çıkarıcı olabilir.

.-Bir tarot açılımında karşınıza çıkan Büyük Rahip, sizinle hiç ilgisi olmayan yaşlı birisinden öğüt alacağınızı ifade eder. Bu da hedefinize ulaşırken atmanız gereken adımları daha net görmenizi sağlar.

-Büyük Rahip, bazen sorgulayan aklınızın bir göstergesidir ve sizi bir öğretmen gibi sık sık çalışmaya ve araştırmaya teşvik eder.

-Bazen, sevildiğinizi ve deneyimlerini sizinle paylaşacak cömert insanlar bulmakta zorluk çekmediğinizi temsil eder.

-Bazen de, din ve metafizik aleme karşı  yeniden ilgi olacağını gösterir. Daha büyük bir ruhsal anlayış elde etmek için, zihninizi temizleyerek geçmişe ait düşüncelereden ilham almanızı sağlar.

-5 numaralı büyük rahip tarot kartının sembolü 5 köşeli yıldızdır. Numerolojide 14 veya 5 ten gelen 5 rakamı, özgürlük, değişim ve merak enerjileri taşır. 5 rakamı insanlığın sayısıdır. İnsanlık için çalışmaya kendini adamış olan Rahipin bunu başarma özgürlüğüne sahip olması gerekir.

-Ters konumda Büyük Rahip, keskin özgürlük duygusuna sahip birinden bahseder. Bu kişiler, tüm seçenekleri özgür bir ruhla keşfetmekten, fikirlerini açıkça söylemekten ve yeni girişimler üstlenmekten korkmazlar. 

-Ters Büyük Rahip, hayatta ilerlemenizi engelleyen değişimi kabul etme konusundaki isteksizliğinizi anlatır. Eğer, sizi canlandırıcı bu yenilikleri kabul ederseniz bazı olumlu fırsatların önü açılacaktır.

-Ters Konumda Büyük Rahip, geleneklere, geleneksel inanç yapısına veya zihniyete karşı isyanı temsil eder. Bazen, dedikodu ve söylentilere katılmakla iftiracılıkla, bazen işler yolunda gitmezse yanlış tavsiyede bulunmakla suçlanabileceğinizi gösterebilir.

Yorumlar