TAROT MAJOR KART SEMBOLLERI

TUĞLA DUVAR

-Güneş kartında görülen duvar, bazen olumsuz veya yanlış düşünceden dolayı kendinizi geri tuttuğunuz, ya da olumlu olayların ortaya çıkmasının engellendiğini gösterir. Güneş kartı iyiliklerin dürüstlüğün içinde olduğu ve kendinizi menfaatleriniz için satmamanız konusunda bir uyarı olarak algılamalısınız.

KOPRU

-Köprüler bir noktadan diğerine varmamızı sağlayan bağlantılardır. Köprüler, bize başarmanın bir yolu olduğunu ve ulaşım araçlarının her zaman elimizde olduğunu hatırlatır. Kupa 5'lide köprü figürü, pişmanlıktan kahrolmak yerine elimizde kalanlara tutunarak ilerlemeyi. Asılmış Adam farklı bakış açısı geliştirerek ilerlemeyi tavsiye eder.

BOĞA

-Boğa, gücün, kraliyetin, istikrarın, gücün ve kudretin sembolüdür. Bir tarot açılımında boğa ile karşılaştığımızda, büyük bir güçle karşı karşıya olduğunuzu biliriz. Boğa Burcunun esnek burçlardan biri olması nedeniyle Boğa sembolünü Kader Çarkı ve Dünya kartlarında görebiliriz. Tarot kartlarında Boğa ve Astrolojide Boğa Burcu, esneklik içinde bir inatçılık ile değişime direnç göstermek anlamına gelir.

KELEBEK

-Kelebek dönüşümün evrensel sembolüdür. Kılıç Kraliçesi ve Kılıç Kralı kartlarında bulunur. Kral ve kraliçenin yakınında birinin düşüncelerinde dönüşüm ve değişim olduğunu gösterir. Kelebekler, kişisel olarak nihai hedefimize ulaşmak ve daha iyi bir yaşam yolu elde etmek için, harcadığımız çabaların sembolleridir.

CADUCEUS

Caduceus genellikle Hermes'in (Roma mitinde Merkür) bir Yunan sembolü olarak görülür ve seyahat, ticaret ve hayırseverlik üzerine nimetleri güçlendiren büyülü bir semboldür.Yunan Mitolojisinde zenginlik ve serveti sembolize eder. anlaşmazlıkları uzlaştırma gücüne sahiptir. Caduceus denge, sağlık. canlılık, cinsellik, doğurganlık, ve zıtlıkların birliğini sembolize eder. Kupaların 2'lisinde Caduceus yeni bir ortaklığa işaret eder. Dengeye saygı duyarak yeni ilişkinin verimli olacağı mesajını verir. Ayrıca, daha iyisi için güçleri birleştirmeyi gösterir.

Cadeceus bir cinsellik ifadesidir. Çünkü asa ezoterik sembolizmde fallik olarak kabul edilir. (Fallik dönem, psikoseksüel gelişim evrelerinin üçüncüsüdür. 3.yaşın sonundan 6. ya da 7. yılın sonuna dek sürecek olan bu evrede, çocuklar cinsel organlarına, cinsel farklılıklara ve onların anlamlarına yönelir.) Sevgisini kendisinin dışında ve karşı cinse doğru yöneltmeye başlar. Yılanlar da bazen erkek olarak kabul edilir. Ancak, bazı kültürler onu kadınsı olarak görür.


KALE

-Tarot kartlarında Kale hedeflerimizle ilgilidir. Hedeflerimize ulaşmak için, geleceğimizi sağlam temeller üstüne blok blok inşa etmenin fiziksel temsilidir. Kale figürü, bazen de hırslarımıza hakim olmak veya hedeflerimizin sınırlarını belirlemek ile ilgili olabilir.

Yorumlar