KUPA 10 ve HERMIT KOMBINASYONU


-Kupa 10 kalabalık ve gürültülü bir kart. Hermit'te ise yalnızlık ve seslik var. Bir kartta, gençlik enerjisi ve sevgi bağları, neşe ve birlikte olmanın getirdiği mutlu tamamlanma ile gökkuşağının bütün renklerine sahip olma hissi var. Diğer kartta ise, hayatının geri kalanını tek başına maneviyata yönelerek geçirmek isteyen yaşlı ve bilge biri var. Bazı insanların genç yaşta bile kalabalıklarda kendilerini çok fazla yalnız hissettiklerini düşününce, belkide Hermit'te huzur olduğunu düşünmek gerek.

-Şimdi, çocuklar ailesi ve yakınları veya sevenleriyle birlikte olduğu için çok mutlu. Ancak, büyüyünce gerçek hayatla tek başınlarıa yüzleşecekler. Birçok deneyim yaşayacak ve olgunlaşacaklar. Bu kombinasyonda gökkuşağı ile doğum, çocukluk, ergenlik, yetişkinlik, yaşlılık gibi temaları içinde barındırıyor ve kişinin yaşamı içindeki zaman döngüsünü anlatıyor.

-Kupa 10, güçlü bir benlik duygusuna sahip ve kendini tam olarak anlayan kişinin, dışardan bulduğu bağlantılarda kendisi için gerçek mutluluğu bulduğunu hissetmesidir.

-Hermit, kişinin ruhsal olarak tek başına çıktığı manevi yolculukta mutluluğu bulması anlamına gelir. Kişi dış dünya ile bağlantı kurup, mutlu olmak yerine kendi içindeki gerçek memnuniyeti keşfeder. Başka uzantılar olmadan ve bağlantıya girmeden tek başına bütün hisseder ve başkaları tarafından sevilmeye ihtiyaç duymaz. Saf ve katıksız kendi olmaktan mutlu olur.

-Kişi gerçek mutluluğu bulmak adına çıktığı yolculukta, mutluluğun kendisi için ne anlama geldiğini keşfetmek veya yeniden şekillendirip tanımlamak istiyor olabilir.

-Tarot karlarında 10'lar sonları anlatır. Hermit, Kupa 10'nun dışarda verdiği mutluluğu tatmin edici bulmayan kişinin, ruhsal yolculuğunda manevi tatmini arayıp bulmasını tavsiye ediyor. Bunu yapmak kolay olmayabilir. Ancak, mümkün ve bunun için gayret göstermeğe değer. Çünkü, mutluluğu içerde bulmak, gücü ve kontrolü elinde tutmaktır. Çünkü, başka insanlara ve şeylere bağlanmanın verdiği mutlulukta kararsızlık eğilimi vardır. Manevi bir mutluluk gibi hayatınızda sağlam bir zemin oluşturmaz.

Yorumlar