SIHIRBAZ ve BÜYÜK RAHIP


-Doğası gereği birbirine zıt olan Sihirbaz ve Büyük Rahip tarot kartları, işbirliği ve uyum içinde ortak bir hedefe daha kolay ulaşacaktır. Ancak, öncelikle etik kurallara ve kişisel ahlaka bağlı kalarak herkes ve herşey için en doğru olanı yapmaya odaklanmalıdır.

-Sihirbaz, açık kırmızı bir cübbe giymiş ve beline yılanlı bir kemer takmış. Ayakta duran Sihirbaz'ın başının üstünde sonsuzluk işareti var. Sağ elinde asası ile gökyüzünü sol eliyle yeryüzünü işaret ediyor. Bunun anlamı "yukarda ne varsa aşağıda da o var" demektir. Yeryüzündeki kırmızı güller ve zambaklar eril ve dişil enerjileri sembolize eder.

-Büyük Rahip ise, koyu kırmızı cübbesi ve başında tacı ile 2 sütunun arasında oturuyor ve sol elinde inancını ifade eden bir sembol tutuyor. Bir topluluğu etkilemek istercesine her ikiside sağ kolunu havaya kaldırmış.

-SİHİRBAZ harika bir öğretmen ve rehberdir. Meydan okumayı, tartışmayı ve ikna etmeyi sever. Sihirbaz, yaratıcı ve aktiftir. Enerjisini ikna ederek ilerlemek için kullanır. Kişisel egoya sahiptir, fikirleri, davranışları ve yaratıcılığı ile etkiler.

- BÜYÜK RAHİP ahlaki kuralları olan bir grubun temsilcisidir. Pasif direnir, tartışmayı sevmez, oturur ve ayaktakilerin enerjisini boşa harcamasına izin verir. İyilik ve doğruluk hakkında fikirler sunar. Daha çok ruhunuzu tehlikeye atmamanızla ilgilenir. Büyük Rahip'in daha yüksek bir güçten gelen bilgeliğinin ve itibarı karşısında, Sihirbaz'ın egosusun hiç bir önemi yoktur.

-BÜYÜK RAHİP, grup tarafından desteklendiğinizi ve grup içinde size yeni kapılar açıldığını ifade eder. Ancak, gruba ait olmanın bir bedeli vardır ve sizden beklenen tavizlerin ne olduğu önemlidir. Çünkü, "siz eşek olmayı seçtikten sonra grup içinde sırtınıza semer vuracak çok bulunur." İnsan kaderin değil kendi aklının tutsağıdır.

-Büyük Rahip kartı, bazen kişinin kendinden güçlü bir grup yarattığını gösterdiği gibi. Bazen de, bir grubun kendinden güçlü bir lider yarattığını gösterebilir.

-Büyük Rahip, büyük bir ciddiyet içinde vaazlarında öğrettikleriyle dinleyici topluluğunu etkileyen ve onlara rehberlik eden kişidir. Sihirbaz ise, karizması ve numaraları ile neşe içinde seyircisini etkiler ve adeta büyüler. Burada Yin ve Yang türü bir dengeden bahsedebiliriz.

-Sadece isteklerini gerçekleştirmeyi önemseyen Sihirbaz ne istediğini bilir, ego sahibidir ve bir gruba bağlı değildir. Büyük Rahip ise, Tanrı'yı veya bir kurumu temsil eder ve planlanan sınırlar içinde gerekeni yapar. İnsanın hayatta sağlam ilerleyebilmesi için, geleneklerine, köklerine ve özüne bağlı olmasının itici bir kuvvet olduğu fikrine bağlıdır.

-Aşk ve ilişkilerde sadece bu 2 kart evlilik için belirsizlik öngörür. Evlilik olabilir de olmayabilir de, durum bundan sonraki adımlara ve şartlara bağlı olarak netleşecektir. Eğer, flört ediyorsanız ağırdan almalı, taahhütte bulunmamalı ve zayıf yönlerinizi ele vermemelisiniz.

==Büyük Rahip ve Sihirbaz kombinasyonu, işleri resmileştirmek için, Sihirbaz olmaya çalışın diyor. Çünkü, herkes ve herşey sizden yana. Karizmanızla karşınızdakileri etkileme gücüne, ihtiyacınız olan araçlara ve bütün donanıma, sahipsiniz.

-Sihirbaz ve Büyük Rahip bazı benzerlik ve farklılıklara sahip olsalarda, her ikiside çok fazla kişisel güce sahiptir. Partnerlerden birini Büyük Rahip olarak düşündüğümüzde, bu kişi evlilik düşünen ve durumu anlamaya çalışan kişidir. Sihirbaz'ın ise, durumu anlamak için zaman ayırmasına gerek yoktur. Karşısındaki kişinin kim olduğu önemli değildir. Çünkü, o kendini herkesin üstünde görür. Ne istediğini ve ne yapması gerektiğini çok iyi bilir.

-Bir ilişki tarot açılımında ortaya çıkan bu kombinasyon, partnerlerin birbirini evliliğe ikna etmeye çalıştıklarını ve ilişkiyi ilk adımda nişanlılık düzeyine taşımak istediklerini gösterir. Partnerlerden sadece birisi veya her ikiside evlilik düşünüyor olabilir. Çünkü,

--Sihirbaz için evlilik birlikteliği özel birşeye dönüştüren bir sihirdir.
--Büyük Rahip için evlilik gelenekseldir ve birlikteliği ilan etmeye izin verir.

-Sihirbaz ve Büyük Rahip kombinasyonu, isteklerini gerçeğe dönüştürme yeteneğine sahip birisini temsil eder. Sihirbaz sizi kendi benzersiz yolunuzda ilerlemeye teşvik ederken. Büyük Rahip, geleneksel bir rota izlemenizi tavsiye eder. Hangi yolun doğru olduğunu belirleyecek veya bu 2 gücü birleştirerek daha büyük bir güç yaratmaya karar verecek kişi sizsiniz.

-Seçiminiz ne olursa olsun bu kartların kişisel gelişim ve başarı için büyük potansiyele sahip olduğunu bilin. Bu güce sahip olun. Kontrolü ele alın ve hayallerinizi gerçekleştirin. İş, finans, kariyer ve ilişkilerde istediğiniz hayatı yaratın.

-Bu kombinasyonun etrafında olumsuz kartlar varsa, kişi oturup partnerinin samimiyetsiz olabileceğini düşünmelidir. Büyük Rahip evlilik olasılığını düşünürken. Sihirbaz, onun sahip olduklarına sahip olmakla ilgileniyor olabilir. İstediğini tam olarak elde edene kadar Büyük Rahibi kullanacaktır.

-Sihirbaz ve Büyük Rahip ters konumda olduğunda veya çevresinde olumsuz kartlar bulunduğunda, kapana kısılmış ve boğuluyormuş gibi hissettiğinizi, gerçekten gelişmek ve ilerlemek için özgürleşmenizi tavsiye eder.

-Belki de, kendi hayalinizi gerçekleştirdiğinizi zannederken başkalarının hayalinin gerçekleşmesine alet oldunuz. Şimdi, uyanmanın ve gerçekleri görmenin zamanıdır. Aksi taktirde, en güçlü kartlardan birisi olan Sihirbaz, gücünü Büyük Rahip'in sahip olduğu herşeyi ele geçirmek için kullanacaktır.

-BÜYÜK RAHİP, geleneksel manevi yasaların erkek formudur. Büyük Rahip kişiliğindeki tüm ruhani danışmanların işi, ilahi olanı dünyaya getirmek, onu anlaşılır kılmak ve maddi düzlemde kullanmaktır. Bu kişiler kendi deneyimlerinden gelen tavsiyeler veren bir idealist ve manevi bir bilgedir. Ancak, bu tavsiyelerin yarısı mantıklı olsada, bence geri kalanı yoruma açıktır.

-Rahip öğüt verir, Rahibe ise gerçekleri bilir. Öğüt veren değil doğruyu bilen gerçekten ne söylediğinin ve yaptığının farkındadır. 1378-1409 yılları arasında iki papazın birbirini afaroz ettiği tarihe geçmiş bir olaydır. Günümüzde de bazı Kiliseler kendi rahiplerinin ve dindarlarının, diğer kiliselere ziyaretini yasakladı.

SİHİRBAZ, BÜYÜK RAHİBE ve BÜYÜK RAHİP KARŞILAŞTIRMASI

-Sihirbaz erkek büyüsüne Büyük Rahibe kadın büyüsüne sahiptir.
-Büyük Rahip erkek egosuna, Büyük Rahibe kadın egosuna sahiptir.
-Büyük Rahip felsefe ve inançlar gibi toplumda ki manevi yasaları, Büyük Rahibe yalnızlığı ve gizemleri temsil eder.

-Sihirbaz ve Büyük Rahip Her ikiside topluma mesajlar, fikirler ve düşünceler sunar. Büyük Rahibe ise, konuşmaktansa dinlemeyi tercih eder ve genellikle izler. Yalnız ve kitaplarıyla başbaşadır. Sihirbaz ve Büyük Rahibin bilmediği, karanlık taraftaki gizli sırları bilir ve bildiklerini iletmesi gereken yere iletir. Hayatta kalmanız için, ne yapmanız gerektiği ile ilgilenir.

-Aynı fikirde olmasalarda, ormanda tek başına yaşayan ve her türlü kehanet bilgisine sahip, nazik ve bilge bir kadın olan Büyük Rahibe, tapınağın mütevazi bekçisi Büyük Rahip ile barış içinde mükemmel anlaşabilir. Ancak, bu kombinasyon karşınıza çıktığında yeni bir döngü başlar.

-Apdal, kapının eşiğinde ayağını henüz dışarıya basmamış kişidir. Sihirbaz ve Büyük Rahibe, İmparatoriçe ve İmparator kombinasyonlarında döngü devam eder. Büyük Rahip bu kartlardan herhangi birisiyle ortaya çıktığında ise, yeni bir döngü başlar.

Yorumlar