BUYUK RAHIBE ve YIKILAN KULE KOMBINASYONU



-Tarot'un Arkana MaJör kartlarından 2 numaralı Büyük Rahibe ve 16 numaralı Yıkılan Kule zıt uçlardır. Bu 2 kartın arasına 9. kart Hermit'i seçilerek durum dengelenebilir. Büyük Rahibe ve Yıkılan Kule'nin temel doğaları, insan zekasının temel yönlerini oluşturan, aklın işleme gücüne odaklanan Merkür'ün mantıksal ve entelektüel enerjisiyle doğrudan ilgilidir

-Büyük Rahibe, annelik ve öğretme içgüdülerine odaklanır. Bunlar kaos yerine düzeni vurgulayan, zihinsel gelişimi ve psikolojik istikrarı destekleyen frekanslardır. Bu kart, kişinin öğrenme ve öğretme yeteneğine odaklandığını temsil ederken, diğer yandan talimat verme ihtiyacını vurgu yapar.

-Bir tarot açılımında ilk kartınız Büyük Rahibe ise sizi temsil eder. Eğer, erkekseniz genellikle gizemli, bakire ve mükemmel kadınsı bir kadın fikrini ifade eder.

-Gerçekçi Yıkılan Kule ise, Rahibenin tam karşısında onu hayallere dair vahşi spekülasyonları ve fantezileri teşvik eder. Geniş bir zamanı kapsayan bu kapris süreci zararsız olsada, bu tür bir zihinsel aktivitede gerçekler algılandığında durum çok daha tehlikeli hale gelir.

-Yıkılan Kule, kurbanlarının hayal gücü kalelerine aşırı güçlü ve mantıksal bir akıl olarak çarpacağı için, düşüncelerin çaresizce yıkılmasına neden olur. Bu kombinasyon, Büyük Rahibe kişinin muazzam yaratıcı sezgisinin, kurnazlık peşinde olan Yıkılan Kule'nin akıl gücü tarafından kötüye kullanıldığını temsil eder.

-Bu sebeple, Hermit'in yol gösterici ışığı aydınlatma, aklı ve bilgeliği dengeleme işlevini görür. Burada, Hermit başkalarının düşüncelerinden etkilenmeyen bilgeliğini, entelektüel kaynaklarını ve kendi aklını kullanır ve Merkür'ün Büyük Rahibeden Yıkılan Kuleye akışını dengeleyebilir.

-Büyük Rahibe karanlıktaki ışıktır. Yıkılan Kule'de karanlıktaki ışıktır. Hermit'te karanlıktaki ışıktır. 3 farklı ışık, üçgenin 3 kenarını oluşturur ve aralarında denge sağlanır.

-Büyük Rahibe ve Yıkılan Kule, bazen uyanıkken rüya aleminde olduğunuzun farkına varmak ifade eder.
-Bazen de, trajik kusuru olan, ancak çok yaratıcı birini gösterebilir. Bu kombinasyon, gerçeğin veya tehlikenin nasıl ortaya çıkacağı ile ilgilidir.

-Yıkılan Kule, illüzyonların getirdiği bir yıkımdır. Yüz yüze bir aydınlanmadır. Bir ilişki açılımında, kadının mükemmelliğinin gerçekçi değil. Sadece bir efsaneden ibaret olduğunun farkına varmaktır.

-Büyük Rahibe ve Yıkılan Kule kombinasyonu, birini küçük düşürebilecek veya hayatını olumsuz yönde etkileyebilecek çok büyük, derin ve karanlık bir sır olduğunu temsil edebilir. Bu kişi, muhtemelen içinde gittikçe büyüyen ve dayanılması gittikçe zorlaşan bir duyguyu içinde taşıyordur. Bunların neler olduğunu bu kombinasyonun etrafındaki kartlar belirleyecektir.

-Büyük Rahibe ve Yıkılan Kule, kelimenin tam anlamıyla karabüyü uygulayan, gizli ve yıkıcı davranışlarda bulunan birini gösterebilir. Bu kişi herşeyi içinde biriktire biriktire boğazına kadar dolar ve boğulmaya başlar. Ancak sonunda mutlaka harekete geçecektir. Hatta, geçmişinde kendini suçlu hissettiren birşeyde yapmışta olabilir.
-Bu kombinasyonun ifade ettiği duygu, sonunda kişinin kendini veya başka birini yok etmesine kadar varır. Çünkü, Büyük Rahibe ve Yıkılan Kule, büyük bir öfke patlamasının eşiğinde olmak anlamına gelir. Böyle bir durumda kişinin kendini zar zor olsa kontrol altında tutmayı başardığı çok nadirdir.

-Büyük Rahibe ve Kule kombinasyonu, bazen de kötü alışkanlıklardan kurtulma zamanının geldiğini ifade eder. Başarmak için kendinizi aldatmaktan vazgeçmenizi, bakış açınızı değiştirmenizi ve hedeflerinize odaklanmanızı tavsiye eder. Aşk ve ilişkiler bağlamında ise, duygularınız konusunda daha açık olmanızı ve olumsuzlukları içinizde biriktirmemeniz gerektiğini anlatır.

-Yıkılan Kule ve Büyük Rahibe kombinasyonu, gerçeklikten kopmak anlamına gelir. Fildişi Kulede eğlenen mesafeli ve Ketum Büyük Rahibe'nin, yüksek bir yerden sıradan insanlarla birlikte aniden tozun içine atıldığını ifade eder. Ayrıca, önemli bir sırrın ifşa olacağını ve kaotik dönemin ardından ruhsal içgörü ve aydınlanma kazanacağınızı ifade eder.

-Ters konumda Büyük Rahibe maneviyatı ve sezgileri gelişmemiş birisini temsil eder. Durumu açıklıkla kavrayabilmek için sezgilerinizi kullanamadığınızı gösterir.
Ayrıca, sırların ortaya çıktığını gösterir

-Yıkılan Kule karmik olaylarla ilgilidir. Kule'nin yanında Büyük Rahibe ise, gizli kalmış sırlar ve süslenmiş yalanlarla ilgilidir.

-Ters konumda Rahibe'nin önünde Kule, güvenli yalanlar arasından fırlayan bir hakikat kıvılcımını temsil ettiği için, bu yalanların ortaya çıkışını daha da güçlendirir. Bu kombinasyonun anlamı, başınıza gelen hiçbir şeyin rasgele olmadığını, yaşadığınız her olayın karmik etkileri olduğudur. Burada, sezgilerinizin algılayamadığı, sizi şok edicek ve çok şaşıracağınız bir olaydan bahsediliyor.

Yorumlar