KUPA SOVALYE ve ASA SOVALYE EGILIMLERI



 -Kupaların şövalyesi ideal bir ortak ve sevgilidir. O birçok kişinin gönlünün Romeo'su olarak tanımlanabilir. Çok aşık, ancak biraz fazla hayalperest ve fazla idealist. Asa şövalye pislik yapıp bırakıp giden ve vicdan yapmayan birisidir. Oysa, kupa şövalye böyle davranmaz.

-Asa şövalyesi, bir şekilde hayatınıza girer ve genellikle bu bir cinsel deneyim içindir. Başta çok tutkulu ve bağlıdır. Fakat, çabuk hevesi geçer ve ondan bir daha haber alamazsınız. Çünkü, bir çiçekten hevesini almış ve başka bir çiçeğe konmuştur.

-Asaların Şövalyesi ve Kupa şövalyesinin ortak tarafı çok çekici olmalarıdır. Fakat, sonuçta ikiside bir şövalyedir ve olgunlaşmadıkları için onlardan olgun davranışlar bekleyemezsiniz.

-Kupa şövalyesi birgün sever başka birgün duyguları değişebilir ve başka bir Juliet'e aşık olabilir. Son aşkın gerçek aşk olduğunu ve bu kızın onun gerçek Juliet'i olduğunu düşünür. Bu kişiler sorumluluk almak için olgunlaşmamış tembel kişiler olabilirler. Hayal eder ve adeta rüyada gibi yaşarlar. Duyguları vardır. Ancak gelişmemiş ve istikrarsızdır.

-Asa şövalye, tutkulu ve çılgın bir aşıktır, ancak çok az süre size ilgi gösterir. Yani çabuk sıkılan birisidir. Çünkü, hayatta deneyimleyecek çok şey olduğunu düşünür. Hiç romantik değildir, eninde sonunda sıkılır ve zaten onu bir yerde tutmak çok zordur.

-Aynı zamanda vahşi, kontrol edilemezdir. Karşısındakini heyecanladırabilir, çünkü orijinaldir. Fiziksel olarak çekici olmasa bile, karizmasıyla etkiler.

-Kupa şövalyesi duygusal, idealist arzulu olsada, bir şövalye olduğu için güvenilmezdir. Ancak, sadık, destekleyici, sanatsal ve sevgi dolu olduğu için, arkadaş canlısı ve çoğu insanla iyi geçinen birisidir.


Kupa şövalyesi dengesiz olabilir, çünkü karşılıksız aşka ihtiyaç duyduğu için, aşkın en üst seviyesini bulma arayışı içindedir. En tepede depresif olmaktan en dip duygusallığa dalgalanmaları severler. Olgunlaimış bir aşkla baş edemezler ve muhtemelende istemezler.

-Asa şövalyesinin hormonal dengesizlikleri cinsel dürtülerine yansır. Birden aşık olur, ancak birkaç haftada şapkası düşer. Herşeyi çok yoğun hisseder ve yaşar, ancak çabuk tükenir. Farklı arayışlar içinde olan bu şövalye monotonluktan sıkılır ve takıntı yapacak başka birini bulur.

-Yukarda saydığım özellikler şövalyelerin eğilimleridir. Ancak, hepsinin bir bütün olarak tek bir kişiyi yansıttığı anlamına gelmez.


Yorumlar