TERS AY, YIKILAN KULE ve KADER CARKI



-Ay, Güneş'in yeniden doğmasını beklerken dinlenme ve hazırlık zamanını ifade eder. Kartın üstündeki 2 kule, beynimizin sağ ve sol yarım küresini sembolize eder. Gizli gündemler ve yalanlar içinde kaybolduğunuzu hisssedip, gerginlik ve isyan duygularınızı bastırmaya çabalarken, bir taraftanda bağımlılıklarınızdan kendinizi kurtarmaya çalışıyor olabilirsiniz.

-Ay kartı, hayal gücünüzün ve duygularınızın, hayatınızı kontrol etmesine izin vermeniz anlamına geliyor. Çünkü, bu endişe ve korkular kendi kendini aldatma ile bağlantılı olabilir. Tarot açılımında karşınıza çıkan Ay kartı, cesaretle korkularınızın üstüne ilerleyip, onlarla yüzleşerek, sizi bağlayan şeylerden kutulabileceğiniz konusunda bir uyarıdır.

-Ay, hiç bir şeyin göründüğü gibi olmadığını, hayatınızda ortaya çıkarmanız gereken, gizli bir gerçek olduğunu ifade eder. Biraz daha derine inerek, doğmak üzere olan güneşin, karanlıkta kalan yanlışları aydınlatıp, ortaya çıkmasına izin verme zamanını gösterir.

-Ters Ay Kartı, sizi kısıtlayan şeylerden bağlarınızı koparma isteğinizi ve özgürlük ihtiyacınızı gösteriyor. Geçmişle bağlarınızı koparmaya çalışırken, anksiyete ve depresyon sorunlarınız varsa, ters Ay, çok yakında bu korkuların ve yanlış anlamaların yok olacağını anlatıyor. Sizi rahatsız eden şeylerden tamamen temizlenmiş, parlak bir gelecek vaad ediyor. 

-Ancak, küçük gibi görünen, en ufak bir problemi bile görmezden gelmeden, şimdi yüzleşmenin tam zamanı. Bunun için ihtiyacınız olan enerjiyi, ters konumdaki Ay size sağlayacaktır. Böyle durumlarda, genellikle açık havada yürüyüşler, egzersizler ve meditasyon iyi gelir.

-Ters Ay ve Yıkılan Kule kombinasyonu sisleri ortadan kaldırdı.. Bundan böyle, sanma, zannetme ve bir yanlış anlama ihtimali yok. Yaşanmakta olanı anlamak için, bir maceraya atılmanıza, ya da sihir yapmanıza gerek yok. 
-Zaten, çok keskin bir zekaya sahip olduğunuzu gösteren Ters Ay, şimdi herşeyi açıklıkla gördüğünüzü ve bildiğinizi anlatıyor. Çünkü, bir şimşek çakması ile Kule yerle bir oldu ve duvarlar arkasına gizlenmiş gerçekler, güçlü bir aydınlanma ile ortaya çıktı. 

-Ay ve Yıkılan Kule kombinasyonunda, aldatma ve yalanlar ortaya çıkmasına rağmen, karşı taraf sizin, olayı yanlış anladığınızı ve bu yanlış anlamalarında, işinize geldiğini iddia etsede, Ay ters döndüğü için, bunda başarılı olamaz.

-Ay ve Yıkılan Kule kombinasyonu, size komplo kurulmaya çalışılmış olabileceğini de düşündürüyor. Üstelik, Ay ters konumda olunca, yere düşemeyen göz yaşları, hiç inandırıcı görünmüyor.

-Ay kartında göz yaşlarına ve Kule'de şimşekten çıkan ateşlere "Yod" denir. Yod, İbranice'de birincil harftir. Diğer harfler onun değişik varyasyonlarıdır. Yod, İlahi lütuf ve şifayı temsil eder. 

-Ay'da Şeytan Kartı'nın sayısı olan 15 adet Yod vardır.
-Yıkılan Kule'de 22 adet Yod vardır. 22 RAKAMI bir üstat sayıdır. Ayrıca, Arakana Majör kartları 22 adettir ve sıfır numaralı Apdal ile başlayan yolculuk, 21 numaralı Dünya Kartında son bulur. Buda, bir üst basamağa geçmeyi ifade eder.

-Kader Çarkında 1 adet Yod vardır. 1 RAKAMI yaratıcının sayısıdır.
Kader Çarkında ki Yod, size doğru gelmekte olan yeni bir ilişki, bakış açısı, ilahi bir düşünce veya enerjiyi temsil ediyor olabilir.

-Ayrıca, bu kombinasyonla ilgisi olmasada Kupa Ası'nda 26 adet, Asaların Ası'nda 18 adet ve Kılıç Ası'nda, 2 tarafı keskin kılıcın her iki tarafında 3+3 olmak üzere toplam 6 adet Yod vardır.

-Şeytan kartını işaret eden 15 rakamı ve bu bağlamda Ay kartındaki Yod'lar bağımlılıklarınızın ve arzularınızın, mevcut duruma hakim olmasına izin vermemeniz konusunda sizi uyarıyor. Ay'ın ters konumda oluşu, ilişkide kontrolün zaten sizde olduğunu gösteriyor. Fakat, Yıkılan Kule'nin getirdiği kaos kesinlikle kontrol dışıdır. Buda, ilişki ve ortaklıklarda geri dönüşü olmayan bir yıkımı ve tarafların farklı yollarda ilerleyeceklerini anlatır.

-İlk seçmiş olduğunuz kart, karşılaştığınız durumu, yani yalanların farkında olduğunuzu anlatıyor.

-2. kart, ani bir şok ve bir şimşek çakmasının getirdiği karmaşa ve yıkımın tozu dumana kattığını, gizli ne varsa ortaya çıktığını ifade ediyor..

-3. kart Kader Çarkı, etrafınızın kısmetlerinizle sarılacağını ve şanslı bir dönemden geçtiğinizi işaret ediyor.  Burada, geçmişten arınmış bir durumda tekerlek uzaklaşmadan en doğru seçimi yaparak, geleceğe ilerlemeniz önemlidir.

-Yıkılan Kulenin yanında Kader Çarkı, dramatik bir kargaşanın ardından, hayatınızın genelini veya  bir bölümünü kökünden yapılandıracak büyük ve hızlı bir değişikliğin başlayacağını gösteriyor.

-Kader Çarkı, bunun plansız ve kadersel bir değişim olduğu anlamına gelsede, aslında bir tarafınız bunu hissettiği için, Kulenin etkilerini çabuk atlatacağınızı, değişime kolay ayak uyduracağınızı İfade ediyor.

-Kavşakta bekleyerek vakit kaybetmeyin, vitese takın ve ilerleyin. Yolunuz açık ve aydınlık.

Yorumlar