KUPA 4 ve KOMBINASYONLARI

-Kupaların 4'lüsü kartında, Ağacın dibinde oturan adamın biraz uzağındaki 3 bardak, sosyal grupların ve insanların bir araya geldiği dış dünyayı ifade eder. meditasyon halinde bir ağacın altında kollarını ve bacaklarını kavuşturmuş bir şekilde oturuyor olması, aynı zamanda onun içe dönük ve çekingen bir kişi olduğunu sembolize ediyor.

-Resimdeki ağaç figürü dinginliği ifade eder. Kupa Ası'nda da gördüğümüz, uzanan bir elin ona bir bardak sunuyor olması, yeni bir fırsat anlamına gelir. Fakat, adam duygusal olarak sunulan bu fırsata karşı ilgisiz ve aldırmaz görünüyor.

-Kupaların 4'lüsü astrolojide Yengeç Burcu ve Ay gezegeni ile sembolize edilir. Kupa dörtlü tarot kartı, Evet-Hayır sorularında Hayır olma olasılığı daha yüksektir.

-Kupaların 4'lüsü, herşeye karşı ilgisizliğin kartıdır ve genelde birey hayatında bir şeyden memnun olmadığında, ona ne teklif etseniz fark etmediğinde ortaya çıkar. Yaşadığı hayattan ve sahip olduklarından şikayetçi olan bu kişi, ne kendisi değişir nede durumu değiştirmek için, her hangibir şey yapmaz. Elinin kolunun şartlar tarafından bağlandığını sanır, fakat aslında durumunu kabullenişe geçerek, pasif kalmayı ve sıkıcı bir hayatı kendisi seçmiştir.
-Kupaların 4'lüsünde, ulaşılamayacak gibi görünen bir tatmin duygusu anlatılır. Kendinizi gerçeklerinizden kaçıyormuş gibi görünen, güzel anların peşinde koşarken, güzellikleri kafanızın içinde yakalamaya çalışırken bulabilirsiniz. İç sesinize kulak verin. Ne dediğini bir duyarsanız, doğal neşenize geri dönebilirsiniz.

-Kupaların 4'lüsü, potansiyel bir mutluluk madalyasını kazanmayı reddeden kişinin, kendisini çok yalnız hissetme duygusundan kurtulamadığından bahseder. Bu kartta, sahip olduklarının değerini bilmemek ve şükran duygusu eksikliği vardır.

-Kupaların 4'lüsü, 44 ve 8 RAKAMInın enerjilerini taşır. 44 RAKAMI, ruhani gücü anlatan bir üstat sayısıdır. Bu ruhsal güç, Dünya planında topluluklara, liderlik etme yetkisiyle gelen birini gösterir. Fakat, bu enerjilerin olumlu yönde hayata geçirilebilmesi için, hedefe uygun şekilde odaklanmak gerekir.

-Bir aşk tarot açılımında ortaya çıkan Kupaların 4'lüsü, danışan kişinin eşini takdir etmediği ve ona sunduklarını umursamadığı anlamına gelir. Eğer, kişi bekarsa birisinin ona olan sevgisini farketmiyor ve görmüyor olabilir.

Bir kariyer tarot açılımında Kupaların 4'lüsü, gönül rahatlığı anlamına gelir. Çünkü, kişi işini nasıl yapacağını bilir. Ancak, iyi olması için, itina göstermez. Kupaların 4'lüsü, yayıncı veya yönetici olarak çalışmak anlamına gelir ve diğer bütün 4'lü kartlarda olduğu gibi, danışmanlık ve sosyal toplantılarda, misafir ağırlama işlerinde çalışmayı da ifade edebilir.

-Kupaların 4'lüsü, mevcut durumdan memnun olmadığı halde, durumunu kabullenişe geçen birini gösterir. Kişi bulunduğu durumu düz ve yavan hissediyordur. Birinin sizin hakkınızda ne hissettiğini sorduğunuzda karşınıza çıkan bu kart, o kişinin daha fazla duygusal netliğe sahip olabilmesi için, hayatının bir bölümünün kapanması gerekiyordur.

-Bu kişiler, hiç bir zaman gerçekten istediklerini elde edemez. Sonunda sahip oldukları ve ihtiyaç duydukları arasında çelişkiye düşerler. Kendilerini mutlu etmek için, bulundukları durumu terketme motivasyonları eksiktir. Odaklanma sorunu yaşadıklarından, karşılaştıkları fırsatlarıda kaçırırlar. Gözlerini açıp, gerçeklerin inandıklarından çok başka olduğunu fark etmeleri gerekiyor.

Yaşamlarında heyecan ve sihirden yoksun bu kişiler, genelde işleri hafife alır ve asıl önemli noktayı gözden kaçırırlar.

-Ters Kupa 4'lüsü duygusal olarak içe dönük, hedeflerine ve özlemlerine ulaşmak için çaba göstermeyen, kendine acıma duyguları içinde umutsuzluğa kapılan, gerçekçi olmayan beklentileri ifade eder. Bu kart motivasyon eksikliği ve endişe nedeniyle, hayal kırıklığı korkusunu gösterir. Ayrıca, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı, yeme içme bozukluğu ve benlik saygısı sorunlarını anlatır.

-Ters Kupaların 4'lüsü, danışan kişinin boş boş oturduğu halde, kendisine sunulan fırsatları fark etmekte zorlandığını gösterir. Hayatı öylesine boş bir hale gelmiştir ki, kişi hayal bile kuramaz durumdadır. Bu kart, bazan kişinin iç sesini daha iyi duyabilmesi ve sezgilerini fark edebilmesi için, daha fazla meditasyon yapmasını anlatır. Bazanda, sağlıksız istek ve ayartmalara karşı bir uyarı olabilir.

-Ters Kupa 4'lüsü baskı altında sinirli, huysuz ve dengesiz birini gösterir. Bu kişiler, sevdiklerini mutsuz etmekten korkar ve onların mutluluğu için, kendilerini feda ederler. Genelde, çözümlenmemiş sorunların etkisinden kendilerini kurtarmakta problem yaşar, etrafındakilere aşırı tepki gösterirler. Kim olduklarını keşfedene kadar, yalnız kalmaları iyi olur. Çünkü başkalarının liderliğini kabullenmeye yatkın ve kolay kandırılabilirler. Yanlış birini örnek alabilirler.
KUPA 4 KOMBINASYONLARI

-Kader Çarkı'nın yanında Kupaların 4'lüsü, 2 hafta içinde yeni bir döngü ve yeni ilgi alanlarının ortaya çıkacağını, tüm ilgilenenler için faydalı bir sonuca yol açacağını ve sizinde tam olarak dahil olmanızın zorunlu olduğundan bahseder.

-Asılmış Adamı'ın yanında Kupaların 4'lüsü, kendine acıma içinde debelenen kişinin yönünü kaybettiğini ve kendini bir çıkmazda hissettiğini anlatır. Buradan çıkabilmesi, danışanın kendisine yardım edilmesine izin vermesine bağlıdır.

-Hermit'in yanında Kupaların 4'lüsü, kişisel bir tatmin ve nazik bir iç huzurunun hayatınıza girdiğini gösterir. Bu kombinasyon yalnızlığın ruhsal aydınlanmayı da beraberinde getireceğini anlatır.

Ayrıca, dış dünyaya ilginizi kaybettiğiniz için, meditasyona yöneldiğinizi gösterir. Kupaların 4'lüsünden sonra, Kılıçların 4'lüsünü seçtiyseniz, bu dış dünyaya ilginizi azaltır. Ancak danışan kişi hasta olduğu halde durumu farkettiğinde çok geç olmuştur.

-Kupaların 4'lüsünün yanında İmparatoriçe, evden çalışmak, işleri evden yönetmek.
-Kupaların 4'lüsü ve Savaş Arabası, daha iyi bir hayat istemek.
-Kupa 4 ve Asaların 6'lısı daha fazla popüler olmayı istemek.
-Kupa 4 ve Kılıç 2'lisi çıkmazlara girmek.
-Kupa 4 ve Kupa 2, hayatındaki boşluğu romantizmle doldurmak, aşk istemek anlamına gelir.


Kupa 4 + Apdal: Meditasyon yoluyla neşeyi geri kazanma.

Kupa 4 + Sihirbaz: Madde eksikliği.

Kupa 4 + Büyük Rahibe: Red cevabı almak.

Kupa 4 + İmparatoriçe: Evden çalışma. Yönetim.

Kupa 4 + İmparator: Bir rutinden sıkılmak.

Kupa 4 + Savaş Arabası: Daha iyi bir hayat istemek.

Kupa 4 + Hermit: Düzeltme ve düzenleme. Muhasebe. Yazı.

Kupa 4 + Kader Çarkı: Kendini yabancı hissetmek. Büyük bir fırsattan habersiz olmak.

Kupa 4 + Itidal: İşleri hızlandırmak istemek.

Kupa 4 + Şeytan: Çok kısıtlı hissetmek ve Sağlıksız seçimler yapmak.

Kupa 4 + Yıldız: Daha fazla tanınmaya ihtiyacı olmak.

Kupa 4 + Dünya: Daha fazla sorumluluk istemek. Yurtdışına gitmek istemek.

Kupa 4 + Asa 2: Yaptığınız iş için fazla akıllı olmak. Kariyer değişikliği istemek.

Kupa 4 + Asa 3: Ödül istemek. Daha fazla tanınma istemek.

Kupa 4 + Asa 6: Daha fazla popülerlik istemek.

Kupa 4 + Asa 7: Daha fazla alana ihtiyaç var.

Kupa 4 + Asa 10: Motivasyonsuz hissetmek.


Kupa 4 + Kılıç Ası: Bir sözleşmeyi gözden geçirmek.

Kupa 4 + Kılıç 2: Çıkmazlara girmek.

Kupa 4 + Kılıç 4: Meditasyon.

Kupa 4 + Kılıç 6: Deniz değişikliği istemek.

Kupa 4 + Kılıç 8: Kendinden şüphe duyma.

Kupa 4 + Kılıç Prensi: Huzursuzluk.


Kupa 4 + Tılsım Ası: Daha fazla güvenlik istemek.

Kupa 4 + Tılsım 3: Daha fazla iş tatmini istemek.

Kupa 4 + Tılsım 5: İyiliğe ihtiyaç duymak.

Kupa 4 + Tılsım 10: Güven sorunları üzerinde çalışmak. Aile ile daha fazla bağlantıya ihtiyaç olabilir.


Kupa 4 + Kupa Ası: İlham bekleniyor. İlham almaya ihtiyaç duymak.

Kupa 4 + Kupa 2: Aşk istemek. Hayatındaki boşluğu romantizm yoluyla doldurma çabası.

Kupa 4 + Kupa 3: Daha fazla eğlenceye ihtiyaç hissetmek.

Kupa 4 + Kupa 6: Nostalji.

Kupa 4 + Kupa 10: Manevi bir bağlantı istemek

Yorumlar