SIHIRBAZ, KUPA KRALICE, IMPARATORICE, YIKILAN KULE TAROT KOMBINASYONU



-Sihirbaz, düzgün bir konuşmacı ve şovmendir. İnanılmaz numaralarını sergileyen ve izleyicilerini büyüleyen, ancak bir sonraki performansını gerçekleştirmeden şehri terk eden kişidir. Bu yüzden Sihirba bir Tarot açılımda göründüğünde, onunla işler yolunda gitmiyor olabilir. Buna rağmen Sihirbaz, istediğimizi yaratmak için istediğimiz tüm araçlara sahip olduğumuzu işaret eder.

-Sihirbazın büyüsü, bir şeyin yaratılmasıyla başlar ve biter. O şeyin dönüşmesini istediğimiz şeye dönüşmesini sağlamanın gerçek sihrini keşfetmemiz anlamına geliyor. Sihirbaz Arkana Major Kartlarının 1 numaralı kartıdır ve Aslar gibidir. Evrenden gelen bir kıvılcımdır. Onu besleyerek önce bir aleve ve sonra da bir ateşe dönüştürebileceğimiz bir kıvılcım. Bu yüzden Sihirbaz aşk açılımlarında pek iyi çalışmaz. Çünkü, aşk için danışan kişiler Tarot yorumcusunu bir peri kızı olarak görür ve aşkı bulacaksın demesini hayal ederler. Onların hayal ettiği şey, aşk bir prens gibi ortaya çıkacak ve onların tek yapmaları şey gelinlik giymek olacak. Ancak, aşkı bulmak sürekli yaşamlarında kalacağı anlamına gelmez.

-Vereceğim örnek size biraz garip gelebilir. Diyelim ki yolda başıboş bir köpek buldunuz ve onu sahiplendiniz. Onun kendi kendisine beslenmesini, kendi kendine büyümesini komutlarınıza nasıl uyacağını kendi kendine öğrenmesini bekleyemezsiniz. Öyle değilmi?

-Danışan kişinin Tarot açılımında Sihirbaz Kartı gördüğümde, aklında ki kişiye sihri kendi yapmaktan çok, başkasının kendisine sihir yapmasını umduğunu düşünürüm. Aşkı sihirli bir şekilde elinize gaçirebilirsiniz, ancak aşkın gerçek bir sevgiye dönüşmesi emek ve bağlılık gerektirir. Gerçek aşk emek vermeden, sadece hayal edenler sahip olacağı bir şey değildir. İşte bu yüzden Tarot açılımlarında Sihirbaz göründüğünde aşkın devam etmesi, masanın başında Sihir yapan kişiye bağlı olduğundan hep bir hayal olarak kalabiliyor.

-Kupa Kraliçesi, empatik, sempatik ve başkası için bir şeyler hisseden kişidir. Karşısında ki kişi ya da kişilerin bakış açısını anlamaya ve konuşmak yarine dinlemeye isteklidir. Yalnızca onun ya da onların tarafını dinlemeye bağlı kalmamalısınız. Kendinizi anlatmaya ve anlaşılmaya çalışırsanız işte o zaman uzlaşma olacaktır. 2 tarafta kendini ifade etmeye istekli değilse anlaşma olmaz.

-Kupa Kraliçenin yanında İmparatoriçe, derin, güçlü, besleyici duygular var anlamına geliyor, ancak bu biraz aşırıya kaçıyor olabilir. Belki, aşırı boğucu vesınırları aşıp anne sevgisine varan bir aşırlık var gibi görünüyor. Bu derin ve güçlü duygular, çok fazla aşık olmak diğer taraf için fazla bunaltıcı gibi görünüyor. Burada Kraliçe anne rolünü oynamaya kalkması aslında danışan için değilde diğer kişinin tercihine bağlı olarak bir uyarı veya iyi bir şey olabilir. Yani bu Tarot kartlarını seçen kişi bir anne gibi davranıyor. Bağımsız bir kişiliğe sahip biri ihtiyacı olduğunda partnerine koşar, ancak diğer zamanlarda bu tutumunu sıkıcı ve bunaltıcı bulabilir.
-İmparatoriçenin ardından gelen Yıkılan Kule, bir anne ya da anne benzeri bir kadın çocuğuna sağlam temeller atmadığı anlamına geliyor olabilir. Yüzleşmekten korktuğu bazı annelik sorunları olabilir. Sanki, bir odaya kapatılmış kocaman bir fil var ve kimse ondan konuşmuyor, kimse kapıyı açıp fille yüzleşmek istemiyor. Belkide, kötü bir üvey anne olayı sözkonusu. Olumlu taraftan düşünecek olursak, İmparatoriçe, çok belirgin bir üvey anneye kıyasla, biyolojik olsun olmasın anne konumunda birine vurgu yapılıyor olabilir. Kısacası burada bir anne sorunundan söz edebiliriz. Bir hanedanlık televizyon dizisinde olduğu gibi güven ve sermaye davalarını içeriyor olabilir.

-İmparatoriçe, özellikle kendini bir İmparator yerine Kral olarak görüyorsa, hükmeden bir kedın anlamına gelebilir. İmparatoriçe Yıkılan Kule ile birlikte olduğunda, hareketlerinizle ya benim yolumdan yürürsünüz ya da oto yoldan yürürsünüz gibi bir ultimatomun işbirliğinin sonunu getirebileceğini gösteriyor. Yani, İmparatoriçe ilişkide ki bağların tamamen bitmesini göze alarak tekrar ayağa kalkmak için, kendisi için bir şeyler yapmaya çalışıyor ve diğer kişiye 2 yoldan birini seçmesi gerektiğini şart koşuyor.

Yorumlar