GUNES, SEYTAN ve ASALARIN 10'LUSU



Soru: Sınavda başarılı olabilecekmiyim?

-Şeytan Kartı, bir şeye veya birisine takıntılı olmaktır. Kişi o şeyi varoluşunun tek nedeni olarak görür. Bunun bir tür hapishane olduğunun farkında olmadan takıntı yaptığınız şeyin hayranlığından besleniyorsunuz. Bu bakış açınız kendinize acımasızlık.

-Yani, gireceğiniz sınavı takıntılı bir şekilde bu dünya da varoluşunuzun tek sebebi olarak görüyor olmanız sağlıklı bir bakış açısı değil. Kartların kombinasyonu girdiğiniz veya gireceğiniz sınavla ilgili takıntınızın tehlikeli olabileceğini ve kendi kendinize acı çektirdiğinizi işaret ediyor.
-Şeytan Kartı, burada sahip olduğunuz manevi değerleri kaybetmemenizin daha önemli olduğunu vurgulamak istiyor. Bu kart, bazen birisine veya birşeye takıntılı olmayı, bazen de bağımlılık eğilimlerini ifade edebilir.

-Şeytan Kartı tek başına olduğunda aslında zararlı değildir. Ancak, çevredeki kartlar bağlamında rekabet, çıkar çatışması ve yetersizlikler işin içine girince olay değişiyor. Şeytan, bazan güçlü hırsları olan bir kişiyi işaret eder. Bu kişi insanların doğası hakkında çok doğru hükümler verme özelliğine sahip olduğu için, bu özellik kendisi için bir avantajdır aslında.

-Burada Güneş'i ateş ve Şeytan'ı ateşin üstündeki bir tava olarak düşünürsek odak noktası haline getirdiğiniz bu sınavı düşündükçe tava kızıyor. Bu örneği takıntınızı disipline edemezseniz ne kadar tehlikeli olabileceğini vurgulamak ve Şeytanın arkasında ki Güneş'in Şeytan Kartını nasıl etkilediğini anlatabilmek için verdim. Yani, büyük bir rekabet ortamı içindesiniz ve muhtemelen ortam çok fazla ısınacak.

-Güneş ve Şeytan kombinasyonunu farklı bir bakış açısından değerlendirirsem, bu sınavı kazanmanız sizi mutlu edecek. Önünüze bir kemik atacaklar(Güneş), fakat yaşamınızda açılan yeni kapıların ardı türbulanslıi inişli çıkışlı engellerle dolu, yorucu ve yıpratıcı(Şeytan). Sorumluluklarınızı taşıyarak işi sonuna kadar götürüp hedefe varmak ve işi tamamlamak çok önemli.

Güneş ve Şeytan Kartlarının birlikte oluşturduğu olası kombinasyon anlamları şunlardır:

-Yeterli bilgiye sahip olmamaktan kaynaklı mutluluk ve materyalizm bağlılığı temsil edebilir.

-Yanlış bir yolda ilerlemeyi seçtiği halde kişinin bundan zevk aldığını sembolize edebilir.

-Bağımsız doğasından kaynaklanan bağımsızlık ihtiyacından kaynaklı başka bir şeye sağlıksız bağımlılığı gösterebilir.

-Genişleme ve tanınma duygusuna aşırı hoşgörü eğilimi.

-Davranışlarının sonuçlarının nereye varacağını düşünmemek ve oluşabilecek olumsuzluklar karşısında sorumluluk almak istememek,

-Aldatma ve yakalanma korkusu veya günah işlemiş olmaktan dolayı suçluluk hissi.

-Çok seyrek olarakta, bazen kişinin kendisini yaratıcının yerine koyması anlamına gelebilir.Yani, kişi kural tanımaz hale gelir. Sadece kendi kurallarının gidişatınının ve kendi doğallığının değişmemesi için her yolu dener.

-Tarot destesi içinde Güneş ve Şeytan büyük sırlı, Asaların 10'lusu küçük sırlı kartlarındandır. Büyük sırlı kartlar önemli yaşam sorunlarına atıfta bulunurken küçük sırlı kartları günlük rutinlere ve kısa vadeli yaşam sorunlarına atıfta bulunurlar.

-Asaların 10'lusu özgürlük ihtiyacınızı işaret ediyor. Asaların 10'lusu kısacası, yük, sorumluluk, sıkı çalışma ve tamamlanma anlamına geliyor. Önünüzde çok çalışmanız ve tamamlanmanız gereken yükü ağır bir iş var. Şeytan ve Asa 10 birlikteliği bu sorumluluklara hapsolmak ve ağır yüklere teslim olmak anlamına geliyor olabilir.

-Kartlar girdiğiniz sınavı kazanabilmeniz için gerçekten önemli bir birikim sahibi olmanız gerektiğini işaret ediyor. Evet, çok hırslı görünüyorsunuz, ancak bu işi çevrenize olumsuzluk olarak yansıtmadan, sahip olduğunuz değerlere zarar vermeden başarmaya çalışmalısınız.

-Bu sınavı kazanmak için yeterli hırsa sahip olduğunuzu görüyorum, fakat bu konuda başarılı olmak için çok başka önemli şeyler olduğunu da düşünüyorum. Çünkü, aslında hiç birşey karşıdan göründüğü gibi değil.

-Başarırsanız, bundan sonraki hayatınız 1-0 galip olarak devam edeceksiniz. Umarım, doğanın kanunu hırsınızı, gayretlerinizi göz önüne alır ve hayalleriniz gerçekleşir. Ancak, işler umduğunuz gibi gitse de gitmesede, gelecekte, iyi ki bu sınava katıldım ve bu deneyimi yaşamışım. O anları yaşadığım ve çıkardığım dersler yüzünden şimdi buradayım diyeceksiniz.

-Çünkü, seçmiş olduğunuz Güneş kartı tüm olumsuzluklara ve zorluklara rağmen bu sınavın yeniden doğuşunuza vesile olacağını işaret ediyor. Sevgiler, selamlar..

Yorumlar