YIKILAN KULE, APDAL, OLUM, YARGILAMA KOMBINASYONLARI



**Yıkılan Kule genelde şiddetli kaotik olaylarla ilgilidir. Yıkılan Kulenin yanında Apdal Kartı, yıkılan bir ilişki ya da ortaklığın ya da başka bir şeyin yeniden başlamasına sebep olacak bir durumla karşı karşıya olduğunuzu gösteriyor.

**Burada kartların dizilimine dikkat ederseniz Apdal Yıkılmakta olan Kuleye doğru bakıyor ve körü körüne yıkılmakta olan Kulye doğru yürüyor. Nereye gittiğini bilmediği için, bunun gerçekten travmaya sebep olacak sonuçları olabileceğini düşünemiyor.

**Kulenin yanındaki Apdal kartı, kaostan ve yıkımdan faydalanarak bir şeyler inşa etme cesareti ile Kuleye doğru yürüyerek kaosu ve yıkımı daha da körükleyecek dikkatsiz birini işaret ediyor diyebiliriz. Bu kombinasyon zor zamanlardan geçtiğinizin işaret olduğu gibi, arzu ettiğiniz yapının inşa edilebilmesi için gerekli alternatiflere henüz sahip olmadan bir şeyler yaratmaya çalışırken, zayıf taraflarınızdan faydalanmak isteyen insanlar olabileceği konusunda size bir uyarı niteliğindedir. Apdal burada en saf haliyle patlayan bir yanardağa doğru yürüyor.

**Apdal Kartının Ölüm Kartının takip ediyor olması her türlü yeni başlangıcların, bir şekilde yok olacağını ve farklı bir ölüm biçimi olduğunu, başlamadan biteceğini vurguluyor. Evet, yeni bir yola çıkmaya, yeni başlangıçlar yapmaya heyecan duyduğun bir zaman içinde bulunuyor olabilirsin. Heyecanlı olman güzel, ancak şu anda yaşamında ilerleme kaydetmek için adım atmamalı, hayatına artı getirecek her şeyin ölmesine izin vermelisin. Ardı ardına gelen bu kartlar yaşamda yıpranmışlıkları, biten ve başlayan döngüleri ele alır.

**Ortaklık ya da ikili ilişki içinde kişiler uçlarda davranışları yüzünden veya farklı sosyal konumları yüzünden ortak amaçlarını yitirip kaybederken birbirlerinin aşırılıklarını, abartılarını, fazlalıklarını ortadan kaldırıyorlar. Düşün ki, lunaparkta bir hız treninin içindesin ve bir kaç dakika sonra tepeye varacaksın, sonrada hızla aşağıya düşeceksin. Korkuyorsun, ama çığlık atmaktan başka elinden hiçbir şey gelmiyor. Çünkü kontrol sende değil.

**Ölüm ardından gelen Mahkeme Kartı, yukarıda anlattıklarımın kesin sonucunun farkındalığını ve alınan dersleri ifade eder. Danışanın maalesef büyük travmayla uyanışını gösterir..

**Bilmediğiniz şeyler var, birisi sizden bir şeyler saklıyor, diğerlerinden de sizi saklıyor olabilir. Bu üstü kapatılmış konular sizin yaşamınızı temelinden etkiler. Ölüm Kartı ölümü ve yeniden doğuşu, Yargılama Kartı yeniden doğuşu ve yenilenmeyi ifade eder. Yani, gelecekte yeni bir yaşama doğmak ve yenilenmek için şimdiki durumun ölmesine, bitmesine, sonlanmasına izin vermeniz gerekiyor. Ölüm ve Yargılama Kartı kombinasyonu ilginç olduğu kadar gerçek bir ölümle ilgili olmadığını düşünüyorum. Yani, yaşamınızda bir döngünün sonuna geldiniz, engellerin ortadan kalkması, özgürleşmek ve gelecekteki eylem planınızı belirlemek için zamana ihtiyacınız var.

**Yaşamınızda asla tahmin edemeyeceğiniz çok büyük değişikliklerin ve döngünün eşiğindesiniz bu dönemi direnmeyerek, kabullenişe geçerek atlatmak en doğrusu olur. Seçtiğiniz kartların hepsi hayat derslerini öğrenmek zorunda kaldığımız durumları ve zamanları işaret eder. Danışan kişi hangi yöne ilerleyeceğini bilmediğinde, karar vermekte zorlandığından genelde yanlış yola sapabilir ve hatalar yapabilir.

**Muhtemelen sizde acı verici bir farkındalık yaşayabilirsiniz, bunun büyük bir travmaya dönüşmemesi için, zorda olsa bir şeylerin bittiğini kabul etmeli ve maneviyatınıza sığınarak atlatmaya çalışmalısınız.. Yeni bir şeylere başlamak için eskisinin tamamen bitmesi, sona ermesi ve yaralarınızın iyileşmesi, darbelerin onarılması gerekiyor.Yargılamanın bir tarot açılımında göründüğü zamanlar, acı veren zamanları işaret eder. Fakat, bu kötü bir şey değil, böyle zamanlarda kendinizi daha iyi tanıyorsunuz, daha da güçlenerek hayatta kalıyorsunuz.

**Ölüm-Yargılama kombinasyonu size her şeyin daha iyi olacağına güvenmenizi istiyor ve dönüşüm, değişim ve gelişim yürecinde biraz sabırlı olmanızı öneriyor. Burada, Ölüm Kartı size hizmet etmeyen şeylerin, belkide bağımlılığınız olmaya çalışan şeylerin hayatınızda çıkmasına izin vermeniz, Yargılama da sizi sizin için doğru olan yola çağıran sesi duymanız  ve bu dünyada ki asıl amacınızın farkına varmanızdır.. Bütün bu süreçte olaylar sizin kontrolunuz dışında gelişse bile bu iyi bir şey.

Yorumlar