TAROT ARCANA MINOR KARTLARI ve BIRKAC KOMBINASYON






.

-Arcana minör kartları destesinin Asları yani bir numaralı kartları 4 ana takım arkana minör kartları serisinin güç merkezleri gibidir

-Papus adı altında yazılar yazan 19. ve 20 yüzyıl sonlarının önde gelen bir Fransız Okültisti, bazı meslektaşlarını kehanet için sadece Arkana Majör Kartlarını kullandıkları için azarladı ve yorumlamalarında tüm destenin gerekli olduğu konusunda ısrar etti. Çünkü Papus'un yorumları tüm gizli gerçeklerle diğerlerinden daha fazla uyum içindeydi...

-Geçmişte, Tarot Kartları Avrupanın bir çok yerinde iskambil kartlarında olduğu gibi tarot kart oyunları oynamak için kullanılmaktaydı. Tarot Kart Oyunlarının büyük ölçüde bilinmediği İngilizce konuşulan ülkelerde, Tarot Kartları öncelikle Tarot yorumlamalarında kullanılmaya başlandı. Bazı insanlar Tarot Kart Destesinin Kutsal Kaseyi tasvir ettiğine. (Kutsal Kâse ya da Mukaddes Kâse, İsa'nın Son Akşam Yemeği'nde kullandığı iddia edilen, mucizevi güçleri olduğuna inanılan kap. Aramatyalı Yusuf'un, çarmıha gerilen İsa'nın damlayan kanını Kutsal Kâseye koyduğuna inanılır.)

-Tarot destesinin 56 adet Arcana Minör kartları günlük olarak yaşadığımız tecrübeleri ve sıkıntıları yansıtır. Küçük Arkana anlamına gelen Arcana Minör kartlarına küçük denilse de bu kartların hayatımızda önemli bir etkisi olmayacağı anlamına gelmez. Bu tarot kartları günlük yaşamınızda olanlarla ilgilidir ve mevcut durumunuzun sizi nasıl etkilediğine ve hedeflerinizi ortaya koymak için hangi adımları atmanız gerektiğine ilişkin fikir verebilirler. Arcana Minör kartları genellikle geçici bir etkiye sahiptir. Yani, şu anda hayatınızda yaşanmakta olan ve hayata geçirdiğiniz eylemlerle bağlı olarak kolayca değiştirilebilen bir enerjiyi temsil ederler. 

**Arcana Minör kartlarında 4 farklı Tarot takımı vardır.
-Kupa takım kartları duygularınızı, sezgilerinizi ve yaratıcılığınızı temsil eder. Kupalar genellikle, ilişkiler ve kendinizle ve diğerleriyle duygusal bağlarınız hakkında bilgiler verir.

-Tılsımlar takımı mali durumunuzu, iş ve maddi olarak sahip olduğunuz taşınır ve taşınmazlarınızı temsil eder. Tılsımlar genellikle kariyer ve finansal servetiniz hakkında bilgi verirler.

-Kılıç takımı düşüncelerinizi, sözlerinizi temsil eder. Kılıçlar, genellikle fikirlerinizi iletme, karar verme ve gücünüzün büyüklüğünün ne derece iddialı olduğuyla ilgili bilgiler verirler.

-Asalar takım kartları enerjinizi, motivasyonunuzu ve tutkunuzun ne kadar güçlü olduğunu gösterir.Asalar genellikle yaşama amacı, maneviyat ve yeni fikirler hakkındaki karşımıza çıkar.

-Tarotun her bir takım kartları 10 adet numaralandırılmış kart ve 4 adet Saraylı kartlardan yani Kral, Kraliçe, Şövalye ve Uşak tan oluşur. Tarotun saraylı kartlarının her biri, herhangi bir zamanda ifade etmeyi seçebileceğimiz farklı kişilik özelliklerini temsil eder. Bu pratik kartlar, hayatınız boyunca karşılaştığınız etkileşimleri, deneyimleri, düşünceleri ve duyguları temsil eder. Büyük Arcana Kartları size öğrendiğiniz yaşam dersini gösteriyor olsada, Arcana Minor Kartları size şu anda uğraştığınız temel durumu gösterir. Bu durum geçicidir ve seçtiğiniz eylemlere göre değişme potansiyeline sahiptir.

-Tarot açılımız çoğunlukla Arcana Minor Kartlarına sahip olduğunda hayatınız üzerinde kalıcı bir etkisi olmayacak günlük konularla uğraştığınızın işaretidir. Bu sorunlar geçeçektir ve size deneyimlerinizden bir şeyler öğrenme fırsatı sunulacaktır. Bu dersleri tanımlamak, anlamak ve uzun vadede hayatınızı nasıl etkileyebileceklerini öğrenmek için Tarot açılımınızdaki herhangi bir Arcana Major Kartına bakın.

-KUPA KRALICESI'NIN YANINDA ASALARIN USAGI, annesini görmezden gelen genç bir oğulu gösterir.Eğer, anne ve oğul birbirlerine bakıyorlarsa, dengeli ve bağlantılı bir ilişkinin işareti olabilir.

-KILIÇLARIN UŞAĞI VE SİKKELERİN 6'LISININ OLUŞTURDUĞU KOMBİNASYONU, genel olarak bazan alaycılığa eğilimli, zeki, zihinsel olarak keskin genç birsini işaret eder. Bu kartları bir ilişki açılımı bağlamında değerlendirdiğimizde partnerlerden birinin çocuksu davranışlarının diğer partnere acı verdiğini ancak ruh cömertliğini sürdüreceği anlamına gelir.

-YIKILAN KULE VE BÜYÜK RAHİP KOMBİNASYONU, değişikliğin rahibi olarak bir çeşit beklenmedik ve yıkıcı bir olayın ardından Büyük Rahip sakinleştirici bir etki sunuyor. Yani mevcut iş aniden sona ermek üzeredir, ancak sakin kalınması ve rehberlik için bilen bir kişinin rehberliğine başvurulması veya destek alınması tavsiye edilir.

-ASILMIŞ ADAM, ASALARIN DOKUZU ile birlikte danışanın bazı ruhsal ve yaşam krizleriyle savaşmaya çalıştığı ve sabredip dayanarak durumu biraz zamana bırakmasının yararlı olacağı ön görülebilinir.. Kartların danışana hiçbir yere gitmemesi gerektiğini bu durumu bulunduğu yerde atlatması gerektiğini işaret ediyor...Tarot kombinasyonları bilgi dağarcığınıza yeni bir ifade eklemek için son derece yararlıdır.

AŞIKLAR KARTI VE KILIÇLARIN ONLUSU
-Aşıklar Kartı umut ve mutluluk dolu gerçek aşkların kartıdır. Kılıç Onlusunun üzerinde ki figür ise, arkadan bıçaklanmış ve kan çıkan ölü bir kişiyi sembolize eder.
-Böyle bir kart konbinasyonu söz konusu ilişkinin ya da ilişki kurmayı umulan kişi arasındaki sevgi eksikliğinin danışana kişiye acı verdiğini ifade der.
-Öylesine mükemmel bir iletişim kurabileceğinizi umut ettiğiniz kişi tarafından susturulduğunuz ve iletişiminizin sonlandığı anlamına gelir.
-Kılıçların Onlusu burada ''kendini ifade etemeye çalışmanın faydası yok, gerekte yok'' der..

ASALARIN ASI
-Yaratma, icat, teşebbüs, bunlarla sonuçlanan yetkiler; ilke, başlangıç, kaynak; doğum, aile, köken ve arkalarındaki erkeklik duygusu, İşletmelerin çıkış noktası; para, servet, miras anlamına gelir. Yeni bir girişimin belkide henüz görülmemiş, idrak edilmiş veya farkına varılmamış tohumu için kritik faktörü temsil eder. Cesaret, canlılık ve coşkuyla karşılanmak için bir fırsatı işaret eder. Doğumun, buluşun veya girişimciliğin habercisidir. Doğuştan serbest bırakılan ilkel bir güç anlamına gelir. Ayrıca, şeyleri harekete geçirebilecek bir canlılık, yaratıcılık veya doğurganlık dalgalanması ön görebilir.

Yorumlar