TAROT ARKANA MAJOR KARTLARI YARGILAMA






Tarot destesinin Arkana Majör kartları serisinin 20 numarası yargılama, yeniden dirilişi ifade eder ve pluton gezegeni ile sembolize edilir.

Kadınların, erkeklerin ve mezardan yükselen çocukların, en doğal halleriyle, kollarını açıp gökyüzüne başmeleğe baktıkları resmediliyor.
Yukarıda tanrının elçisi başmelek, Angel Gabriel yani Cebrail Melek üflemeli bir müzik aleti olan, trompet çalıyor.

Başmelek Cebrail  kutsal kitaplar gönderilmeden önce Dünya da hizmet etmiştir.
Kutsal kitaplar döneminde de ve şimdi de kendi seçimiyle Dünya ya hizmet etmektedir.
Kutsal kitaplarda da Daniel Peygamber aracılığıyla, Meryem Anaya Hz. İsa yı müjdeleyen ve Hz Muhammed e kutsal kitabı indiren ve müjdeleyen sözcü Başmelek Cebrail dir.

İnsanlar, verdikleri kararlardan dolayı ödüllerini almak ya da cezalandırılmak için kollarını Cebraile açmış cennete kabul edilip edilmeyeceklerine dair cevap bekliyorlar...
Arka planda zirveleri çok yüksek, aşılması imkansız dağlar ve okyanuslar yargılamadan kaçmanın imkansız olduğunu göstergesidir.

Yargılama kartı bir tarot açılımında göründüğünde, yaşamında milat noktası olacak bir değişim yaşayacağınız anlamı taşır.
Bundan sonra hiçbir şey eskisi olmayacaktır.
Kişinin farklılaşan bakış açısıyla bir uyanış başlayacak ve bu uyanışın enerjisi ile o andan itibaren yaşamında büyük ve köklü değişimler cereyan etmeye başlayacaktır.
Bu sizin kozmik yükselme seviyenizdir.
Size seslenildiğini ve çağırıldığınızı duyuyorsunuz ve harekete geçmeye hazırsınız.
Eski benliğinizi bırakın ve şu an sahip olduğunuz en yeni modelilinizle yeni bir yaşama adım atın ve önünüze bakın..
Çünkü artık bir devir kapandı ve yeni bir dönem başlıyor.

Yargılama kartı genellikle, yaşamınızı kökünden değiştirecek bir karar vermeniz gerektiğini gösterir ve yaşamınızdaki bitişlerle ilgilidir..
Bunun sonucunda özgür kalabileceğiniz koşullar yaşayacaksınız, fakat bu süreç yavaş işliyor olabilir ve sabır gerektirebilir.
Aile içinde yaşanacak değişiklikler sizi duygusal yönden çok meşgul edebilir ve ruhsal bir yenilenme ve yeniden doğuş sürecine girebilirsiniz.
Bu yenilenme esnasında gücünüzü doğru ve ilkeli bir şekilde kullanmanız yargılanma sürecinde büyük önem taşımaktadır.

Bir kesişme noktasındasınızdır ve yapacağınız seçimlerin uzun vadeli sonuçlarını yaşamak durumunda kalacağınız değişime hazırsınızdır...
En yüksek benliğinize uyum sağlayın, kararınıza güvenin ve doğru yolda olduğunuzdan emin olun..
Yargılama kartı genellikle hayatınızı değiştirecek bir karar vermeniz gerektiğinde geçmişi değerlendirirken karşınıza çıkar.
Ancak Adalet kartının mantıkla ilişkili oluşunun aksine, Yargılama kartı sezgi ve akıl harmanı gerektirir..
Yargılama sürecindeki konuyla ilgili hala açıklanması gereken taraflar bulunduğunu düşünüyorsanız, size yol göstermesi için kendi, geçmişinize bakın ve yaşadıklarınızdan ders alarak kendinize yeni bakış açıları oluşturun.

Adalet kartında ektiğinizi biçersiniz, Yargılama kartında ise ödül veya cezaların kesildiği noktadasınızdır
Bu kart hedefe ulaşan herkese aynı iyi haberleri verip ödüllendirmez..
Hedefe giderken başkalarına bilerek ya da bilmeyerek zarar verenler değerlendirilecek ve mutlaka verdikleri zararın bedelini ödeyeceklerdir...

Yargılama kartı ile Adalet kartının yanyana geldiğinde oluşturduğu bir kombin kesin ve değişmez bir sonucu gösterir ve yasal konularda büyük şöhret ve zafer anlamına gelir.
Yargılama, Adalet kartının önündeyse sonuç zaten belli, fakat kanuni işlem ve prosedürler ön plandadır.
Adalet, Yargılama kartının  önündeyse, Adaletle  ilgili yasal işlemler ve prosedürler, çıkacak sonucun gerisinde kalır ve bu durumda sonuca odaklanmalıdır...
Her 2 durumda da yaşamınız kökünden değişecek, yaşamınıza yüksek düzeyde olumlu etkileri olacak ve bunlar geleceğinize yansıyacaktır...

Bir tarot açılımında, düz konumda ki Güneş kartı ile Yargılama kartının yanyana geldiği bir kombinasyon, hayallerinizin ötesinde güzellikte bir ev sahibi olacağınızın ve bu evde çok mutlu bir geleceğin sizi beklediğinin işareti olarak yorumlanır.

Tarot ruhsal bir alandır, her kartın farklı bir kişiliği ve yorumu vardır.
Bir tarot yorumcusu farklı kartların kombinasyonlarında, hissettiklerinden oluşturduğu hikayelere öngörülerde ve tavsiyelerde bulunabilir....
Arkana Majör kartlarının birbirleriyle olan kombinasyonlarıyla ilgili ayrıntılara daha sonra ki videolarımda yer vermeyi düşünüyorum...
Biz şimdi, Yargılama kartıyla ilgili incelemelerimize devam edelim.

Yargılama kartı, yaşamınızda önemli bir aşamaya gelmeye yakın olduğunuzda, geçmişte yapılanlar değerlendirilirken tarot okumalarında karşınıza çıkar.
Geçmiş deneyimlerinizi incelediniz, değerlendirdiniz ve onlardan çok şey öğrendiniz.
Yaşam bulmacanızın tüm parçaları nihayet yaşam hikayenizin birleşik bir resmini oluşturmak için bir araya geliyor.
Bu entegrasyon derin yaraları iyileştirdi ve artık geçmişi geride bırakabiliyorsunuz...
Yoksunluklarınız, yanlışlarınız veya pişmanlıklarından temizlendiniz ve geçmişe dair suçluluk ve üzüntülerinizi özgür bıraktınız.
Böyle bir temizlenme ve kötü enerjilerden arınma sizi tazeleyecek ve yeni deneyimlerle başetmeye hazırlayacaktır.

Yargılama kartı, yaşam yolunuzda ki mücadelelerinizi başkalarıyla grup ortamında paylaşırken rahat edebileceğiniz anlamı taşır.
Benzer şeyler deneyimlemiş ve dertlerinizden kurtulmanın yolunu size gösterebilecek başkaları da olacaktır.
Onların size rehberlik etmelerine ve yardım etmelerine izin verin, yardımınıza ihtiyaç hissedrlerse onlara yardımcı olun ve birlikte yükselin..

Yargılama bazan, yaşamı değiştirecek ani bir uyanış ya da bir ilhamın da işareti olabilir ve bununla beraber köklü değişimlerin yoğun hareketliliğin başlangıcını gösterir.
Bazan da üstü örtülü gizli olayların ortaya çıkışından sonra, yaşamınızda belirecek önemli ve ani değişimlerin başlangıcını ifade edebilir.
Bir dedikodu, skandal ya da ortaya çıkan gerçeklerin ardından yaşamların etkilenmesini ve yaşanacak sonların başlangıcını işaret edebilir..
Yargılama kartı, bazanda hareket etmeyi sınırlandıran engellerden kurtuluşu ve özgürleşmeyi ifade eder..

Bu uyanış bazan yaşamımızı kökünden değişterecek küçük bir farkındalık, bazan kötü bir durumdan kurtuluş, bazan hastalıklardan kurtuluş, ruhsal ve bedensel yaraların iyileşmesi ve şifalanma anlamını da gelebilir..

Evren size bir mesaj göndermeye yaşadıklarınızdan farklı bir şeye davet etmeye çalıştığında Yargılama kartı ters konumda karşınıza çıkar..
Bunun anlamı, yaptığın mücadeleler maddi, manevi kayıplara ve zaman kaybına neden oluyor.
Farklı bakış açıları geliştir ve zararın neresinden dönersen kardır.
Fakat siz dinlemiyorsunuz, belkide çağrıya kulak verip yapmanız gereken fedakarlıktan kaçıyorsunuz.
Bu çağrı siz bakış açınızı değiştirene kadar sürekli devam eder ve siz hedefinize ulaşamıyacağınızı kabul edene kadar hem zaman kaybınıza hem de maddi-manevi kayıplar yaşamanıza neden olur..
Bu durumda, iç sesinizi kendinizin bir parçası gibi görün, kulak verin, korkularınızı kabul edin ve herşeyin yoluna gireceğine dair kendinize söz verin..
Hedefe odaklanarak, bir disiplin çerçevesinde neyin mümkün olduğuna dair daha olumlu mesajlarla özeleştirinizi yapın..

Ters Yargılama kartı tıpkı Şeytan kartında olduğu gibi gönüllü esaretin kartıdır.
Sistemde engellerle ve zorluklarla dolu bir hayat yaşamanıza rağmen, değişimin mümkün olmadığını düşünürsünüz, fakat aslında radikal bir karar ve güçlü bir hamle ile kendizi bu zor durumdan sıyırıp kurtaracak güce sahipsinizdir.

Ters konumdaki yargılama kartının görevi, geçmişte ki hatalar ve pişmanlıklarla ilgili suçluluk ve utanç duygusunu gidermek için, kendini affetme, yaptıklarının yanlış olduğunu kabul etme ve kendini sevmeye çalışmanı tavsiye etmesidir..

Yorumlar