KUPA 2, SEYTAN ve BUYUK RAHIP

-Romantik açılımlarda Kupa 2 karmik ruh eşi bağlantısı ile ilgilidir. Fakat, Kupa 2'nin yanındaki Şeytan maddi şeylere bağlılığı, geçmişe bağlılığı veya ilişki içinde bir bağımlılık veya esareti işaret ediyor olabilir.

-Kupa 2, Venüs gezegeni ve Yengeç Burcu, Şeytan Satürn ve Oğlak Burcu ile ilgilidir. Burada partnerlerden birisi Venüs, diğeri Satürn olarak birbirinize karşıt uçlarda bulunuyor. İkisi de lider olmak, liderliği kaptırmamak ve rekabet sırasında geri adım atmak istemez. Yani, ikisinin de öne geçmek istemesi ilişkide iyiye işaret değildir.

-Bu tarot açılımında danışanı sembolize eden Kupa 2, ihtiyaç hissettiği şeyi diğerinden alamadığında hayal kırıklığı yaşadığını hissedecektir. Bu ilişkide bir taraf daha yoğun sevgi hisleriyle doludur ve karşısındakine sevgisini gösterir. Ancak, diğer taraftaki sevgi eksikliği yüzünden, ne kadar severse sevsin gösterdiği sevginin karşılığını alamayacaktır.

-Tarot açılımlarında 2. kartı danışan kişinin partneri olarak kabul ederiz. Buna göre, Majör Kart Şeytan ile sembolize edilen partner kişi ilişki içinde daha baskın olacaktır.

-Kupa 2 ve Şeytan kombinasyonu;

1-Partnerinizin maddeye bağımlı olduğu veya çok çekici bir fiziği olduğu anlamına gelebilir.

2-Bu ilişki yıkıcı bir ilişki olabilir.

3-Kendinizi kapana kısılmış gibi hissettiğiniz duygusal bir bağınız oluşabilir.

4-Partnerinize karşı bağımlılık oluşabilir.

5-Partnerinizden başka hiç kimseyi istememek ve partnerinize takıntılı olma hali söz konusu olabilir.

6-Bir sonraki adımda ilişkiyi bir üst seviyeye taşımak anlamına gelebilir.

Bir sonraki adıma geçmek derken, hemen Şeytan'ın yanındaki Büyük Rahip'i görüyoruz. Büyük Rahip Şeytan kartındaki olumsuzlukları olumluya dönüştüren bir karttır. İlişkilerde bunu evlilik olarakta yorumlayabilirsiniz. Fakat, insanları farklı sosyo-kültürel anlayışla yetişen bir varlık olarak düşündüğümüzde, bu kombinasyonu aslında şu anda etik görünmeyen birşeyi Büyük Rahip Kartı durumu bir şekilde kitabına uydurup ilişkiyi normalleştiriyor diyebiliriz..

Yorumlar