KUPA 5 ve KOMBINASYONLARI


-Kupa 5 tarot kartının üstündeki siyah pelerinli insan figürü kederi, devrilmiş ve içindekiler dökülmüş 3 bardak kaybı, devrilmemiş ayakta kalan 2 bardak geride kalan ve tutunabileceğiniz ilişkileri sembolize ediyor. Ayakta duran kişi, dolu 2 bardağa sırtını dönmüş, ancak devrilmiş 3 bardağa ve kaybettiklerine odaklanmış. 

-Adamın arkasındaki beyaz köprü umudu ve desteği, büyük bir potansiyele sahip olmayı ve yön değiştirme ihtiyacını anlatır. Kale gibi ev güvenliği sembolize eder ve maddi olmaktan çok duygusal kayıplara dikkati çeker.

-Kupaların 5'lisinin elementi sudur. Astrolojik olarak Akrep burcu ve Mars gezegeninin etkisi altındadır.

-Kupaların 5'lisinde kayıp, umutsuzluk ve yalnızlık duygusu vardır. Kişi engellere, gecikmelere ve pişmanlıklara o kadar odaklanır ki, hayatındaki pozitifleri farkedemez. Bu kart bir depresyon, keder ve aynı zamanda bir umut kartıdır. Kaybettiklerinizi kara kara düşününerek ve ağıt yakarak enerjinizi boşa harcamak yerine, sahip olduğunuz, ancak görmezden geldiğiniz bir çok nimetin farkına varmanızı, hayatınızdaki öncelikleri yeniden düzenlediğinizde tünelin sonundaki ışığı görebileceğinizi anlatır.

-Kupa 4'lüsünde ki duygusal memnuniyetsizlik Kupa 5'lide yoğunlaşır. Yaşam koşullarının kurbanı olmayın. Bulunduğunuz yerde dönerek, aynı noktaya tekrar gelmektense, her adım attığınızda başınızı kaldırıp etrafınıza bir bakarsanız, sizi hayata bağlayacak fırsatları görüp, ilerde hayatınızda böyle bir boşluk yarattığı için, gidenlere teşekkür edeceksiniz.

-Giden gitti, dökülen süt için ağlamak yerine, anı yaşayın ve sahip olduklarınızı fark ederek, sorumluluklarınızı yerine getirin. Bu kart, çalışma ortamı veya ikamet değişikliğini düşünmek için, doğru bir zamanda olduğunuzu ifade eder.

-Kupa 5 genelde evlilikte aradığını bulamamak, karşılaştığı zorluklarla baş edememek, kişinin açıklamakta zorlandığı hayal kırıklıkları ve boşanma ile ilişkilendirilir. Tarot açılımlarında karşınıza çıkan Kupaların 5'lisi, aşkın ve sevginin, gerçekçi olmayan vaadler ve yalanlardan oluşan bir atmosferde gelişemeyeceğinin ortaya çıkışını anlatıyor olmasıdır.

-Kupa 5 bazan, bir yakınını veya evliliği kaybetmenin yasını tutmayı uzattığınızda, kendinize verdiğiniz zararı, bazanda, gecikmiş bir mirasın sizi mutlu etmediğini gösterir. Gerçek varlıklarınızın ve gücünüzün farkına varmak yerine, ne pahasına olursa olsun sürekli kaybınızla meşgul olduğunuzu ifade eder. Aslında, herşeyinizi kaybetmediniz, sadece odaklandığınız konu sizin düşündüğünüz gibi sonlanmadı.

-Bir aşk tarot açılımında Kupa 5, ilişkinizin umduğunuz gibi gitmediğini, hayal kırıklığını ve ilişkinin bundan böyle, asla eskisi gibi olmayacağını, ya da tamamen sona erdiğini gösterir. Eğer, danışan kişi bekarsa kendisini yalnız hissettiği, mutlu bir ilişki için umudu olmadığı ve hak ettiğinden daha azına razı olduğu anlamına gelir ve bunun da geçmişte yolunda gitmeyen bir ilişkinin etkilerinden kaynaklandığını gösterir.

-Kupa 5, kariyer ile ilgili bir tarot açılımında, hak ettiğinizi alamadığınızı veya sizin çalışmalarınızın ödüllerini bir başkasının topladığını ifade eder. Açılımınızda ki diğer kartlar, bunların sebepleri hakkında, size bir fikir verecektir.

-Bir kariyer açılımında Kupa 5, danışanı gerçekten hiç tatmin etmeyen işleri ifade eder. Aslında kişi yaptığından daha fazla potansiyele sahip olduğu halde, bir sebepten dolayı bir türlü yeşillenemiyordur. Kupa 5'lisi bazanda, kişinin işyerinde izole edildiği veya mobbinge maruz kalmış olduğu anlamına gelir.

-Kupaların 5'lisinin Evet-Hayır sorularına cevabı büyük bir ihtimalle HAYIR'dır.

-Kupa 5, danışan kişinin çocukluğundan beri çözümlenmemiş bir mesele hakkında kederlendiğini ve üzüntü hissettiğini anlatır. Birinin sizin hakkınızda nasıl hissettiğini sorduğunuzda karşınıza çıkan bu kart, onu hayal kırıklığına uğrattığınız anlamına gelir.

-Kupa 5'lisi numerolojide 45 ve 9 sayılarıyla ilgilidir. 9 RAKAMItamamlanma, özveri ve insalcıl olmayı anlatır. 9 rakamı tüm insanlık için, büyük bir bilgelik, kardeşlik ve evrensel sevgiyi getirir. Bu enerjilerin insanlığın yücelmesi için kullanılması gerekir. Kupaların 5'lisinin5 RAKAMI, rehberliğinizin daha yüksek bir kaynaktan geldiğini ve maddi dünyada insani yoldan yürümeniz gerektiğini ifade eder.

-Kupaların 5'lisi hayal kırıklıkları ve pişmanlıklarla yaşayan birini gösterir. Bu kişileri, memnun etmek çok zordur. Çünkü, yarıya kadar dolu olan bardağın boş tarafını görür. Geçmişte kaldıkları için, her zaman olumsuza odaklanır ve yeni bir şeye başlamakta zorlanırlar.

-Duygusal konularla baş etmekte de zorlandıklarından, genellikle başkalarını suçlarlar. Kendilerini pek sevmez, sağlık ve esenliklerine hiç önem vermezler. Kurban zihniyetine sahip Kupa 5 kişileri, aslında etraflarına bir baksalar, kayıp ve kederleriyle başa çıkmak için, hayatın onlara ne kadar çok şey sunduğunun farkına varabilirler.

-Kupa 5 kişileri hayatınız kargaşa içindeyken, bunun nasıl bir his olduğunu çok iyi bildiklerinden, mükemmel bir arkadaş olurlar. Fakat, hayatınız pozitif yönde yükselişe geçtiyse size sırtlarını döner ve kötü bir arkadaş olmakla suçlarlar. Mutluluğunuzda sizi yok sayar, sadece acınıza eşlik ederler.

-TERS KUPA 5, bazan duygusal düzeyde ayrılığı veya ciddi bir kaybı, şiddetli sıkıntıyı, yalnızlık ve kalp kırıklığının uzadığını gösterir. Bazan, danışanın çok önemsediği bir şeyin artık kaybolduğunu, ya da sevilen birinin fiziksel ölümünü ifade edebilir. Gerçek bir yas durumunda olma halinin, daha da devam edeceğini gösterir. Bazanda, İşleriniz bozulmuş ve iş ilişkileriniz kötüye gidiyor olabilir. Ayrıca, çevrenizde bazı manipülatif kişiler olduğu ve adınızın kötü niyetli dedikodulara karıştığı anlamına gelebilir.

-TERS KONUMDA KUPA 5'lisinde, halen dik durumda olan 2 bardakta ters dönmüş ve dolu bardak kalmamıştır. Buda, danışanın ilişkiler açısından tamamen tükendiği ve sahip olduklarını da kaybettiği anlamına gelir. Kişinin kalbi çok kırılmış ve durumu kabullenişe geçerek, bir daha asla sevemeyecek duruma gelmiştir.

-Ters Konumda Kupa 5'lisi duygusal olarak dibe vurmuş birini gösterir. Çünkü, sürekli olumsuz düşünerek, temiz suyuda bulandırır ve herşeyi mahvederler. Yanlarında bulunmak çok zordur ve dolaplarında bir sürü iskeleti vardır. Bunlar, onun her işine musallat olur ve başarısız olmasının sebebidir.

-Bu kişiler hayata karşı ya hep ya hiç anlayışına sahiptirler, ancak bu anlayışları onlara karşı çalışır ve başaramazlar. Sürekli kendileri için üzülür, hiç kimsenin kendisini anlamadığına ve takdir etmediğine inanırlar.


KUPA 5  KOMBINASYONLARI

-Bir tarot açılımında ortaya çıkan 2 adet arkana minör 5'li kart, ilerde yeni zorluklarla karşılaşabileceğinizi, 3 adet 5'li kart kendinizi aşırı zorladığınızı gösterir. Bir tarot açılımında 4 adet 5'li kart yolculuğu, değişimi, enerjik bir döneme girdiğinizi ve yeni girişimlere hazır olduğunuzu anlatır.

-YILDIZ veya YARGILAMA'nın yanında KUPA 5 göründüğünde, karmik koşulların veya karmik derslerin iyi öğrenildiğinin ve iyi geçtiğinin göstergesidir. Bundan böyle yolunuz açık, parlak şans ve fırsatlar yaşamınıza giriyor anlamına gelir.

-ŞEYTAN'ın yanında KUPA 5, enerjinizi boşuna harcadağınızı gösterir.

-KADER ÇARKI'nın yanınd KUPA 5, kariyer fırsatlarını işaret eder, ancak hemen harekete geçmeniz zorunludur.
-Kader Çarkı, Asaların 3'lüsü ve Kupa 5, bu kombinasyon hayatın zevklerine sırt çeviren kayıp bir insanı gösterir.

-Kupa Beşlinin yanında Kupa Ası, bir kaçışın sonuna geldiğinizi gösterir. Şok edici olsada yapılacak en iyi şey, bu sonu kabullenişe geçmektir. Yaşamınızın bu döneminde, aşkınızı içinize atarak, yeteneklerini keşfetmeye ve geliştirmeye yoğunlaşın. Doğru zaman geldiğinde sizi mutlu edecek ilişkiyi kendinize çekeceksiniz.

-Kupaların Beşlisinin yanında Kupaların Yedilisi, ilerleme kaydedemeyeceğiniz bir işe emek vermeye devam ettiğiniz taktirde, daha fazla kayba uğrama riskiniz var anlamına gelir.
-Kupaların 5'lisinin yanında Kupaların 8'lisi, Acılarınızı bastırmayıp, yaşamak için kendinize izin verdiğiniz ve yas tutmaya zaman ayırdığınız taktirde, huzur bulacağınızı ifade eder.

-Bir tarot açılımında birlikte görünen KUPALARIN 5'lisi ve KUPALARIN PRENSI, koşullar ne olursa olsun yaşamakta olduğunuz ilişkiden, uzaklaşma zamanının geldiğini gösterir ve böylece geleceğinizin, daha iyi şekilleneceğini ifade eder.

-Kupa 5 + Savaş Arabası: Sorunlardan kaçmak.
-Kupa 5 + Hermit: Yalnızlık.
-Kupa 5 + Asa 3: Duygusal aksilikler, ilerlemeye teşvik eder.
-Kupa 5 + Asa Şövalyesi: Bir kabadayı.
-Kupa 5 + Kılıç Kraliçe: İçinden sevmek anlamına gelir.
-Kupa 5 + Büyük Rahibe: Sinizm anlamına gelir. Sinizm, mutluluğu kendinden uzak tutmaktır. Bireylerin insani erdemlere, mutluluğa, bağımsızlığa ve hatta hiç bir değere bağlı kalmadan, bütün doğal ihtiyaçlarından sıyrılarak, bir makama ulaşılabileceğini savunan bir felsefedir. Doğal bir insan olmayı küçümseyen sinizmde, bireysellik ön plandadır.)



Kupa 5 + Apdal: Hayal kırıklığı yaratan yeni bir başlangıç.
Kupa 5 + Sihirbaz: Duygusal olarak hayal kırıklığına uğradım.
Kupa 5 + Büyük Rahibe: Sinizm anlamına gelir. Sinizm, mutluluğu kendinden uzak tutmaktır. Bireylerin insani erdemlere, mutluluğa, bağımsızlığa ve hatta hiç bir değere bağlı kalmadan, bütün doğal ihtiyaçlarından sıyrılarak, bir makama ulaşılabileceğini savunan bir felsefedir. Doğal bir insan olmayı küçümseyen sinizmde, bireysellik ön plandadır.)
Kupa 5 + Savaş Arabası: Sorunlardan kaçmak.
Kupa 5 + Hermit: Yalnızlık.
Kupa 5 + Dünya: Zorlu bir hayat dersi.

Kupa 5 + Asa Ası: Zor bir durumda ilham bulmak.
Kupa 5 + Asa 3: Duygusal aksilikler ilerlemeye ilham verir.
Kupa 5 + Asa 9: Etrafınıza duygusal olarak duvarlar örmek.
Kupa 5 + Asa 10: Destek eksikliği.
Kupa 5 + Asa Şövalyesi: Bir kabadayı.

Kupa 5 + Tılsım Ası: Duygusal alışveriş.
Kupa 5 + Tılsım 3: İş yerinde mutsuzluk.
Kupa 5 + Tılsım 6: Cesur bir yüz takınmak. Gerçek duygularını gizlemek.
Kupa 5 + Tılsım 8: İşten kaçmak.
Kupa 5 + Tılsım Şövalyesi: Doğru bağlantılardan yoksun (özellikle kariyerde).

Kupa 5 + Kılıç 5: Keder.
Kupa 5 + Kılıç 6: Hayal kırıklıklarından yola çıkarak iyileşmek.
Kupa 5 + Kılıç 7: Başkalarına güvenememek.
Kupa 5 + Kılıç Kraliçe: İçinden sevmek.

Kupa 5 + Kupa ASI: Bir ilişkiyi iyileştirmek.
Kupa 5 + Kupa 6: Geçmişi özlemek.
Kupa 5 + Kupa 10: İyileştirici bir ilişki.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Merhaba. Kupa 5+Kupa 4 ile yan yana olmasının yorumunu yapabilir misiniz? Emeklerinize sağlık. Teşekkürler.