TERS IMPARATORICE



**İmparatoriçe tamamen yaratımla ilgili bir karttır ve unutmamak lazım ki, bir İmparatoriçe istediğini alır. Bu onun yaşamdaki rolüdür ve tüm iyi şeylere sahip olmak İmparatoriçe ile ifade edilir. Ayrıca, tohum ekmek, beslemek, büyütmek gibi konuları kapsar. İmparatoriçe hem şefkatli hemde zarif bir anne veya anne adayıdır. Düz konumda ki İmparatoriçenin farklı kombinasyonlarda, yetiştirmekte olduğu bitkilerini fazla sulayarak çürümesine veya sulamayı ihmal ederek kurumasına sebep olma ya da zamanı geldiğinde çocuklarını bırakma konusunda sorun yaşama tehlikesi her zaman vardır.

**Düz konumda ki İmparatoriçeyi özverili, besleyici ve karşılık beklemeden bakıp büyüten bir anne olarak düşünecek olursak, Ters konumdaki İmparatoriçe muhtemelen yaptıklarının ve yapabileceklerinin karşılığının hesabını yapan ve beklenti içinde çok materyalist bir kadını ifade ediyor anlamına gelir.

1-İmparatoriçe Kartı Ters konumda karşımıza geldiğinde, yerine getirilmesi gereken sorumlulukların ihmal edilmesini düşünmeliyiz. Bitkilerini sulamayan ya da çocuklarıyla ilgilenmeyen kadın. Ters konumda ki İmparatoriçe çocuğun  yeterince beslenmemesinden doğacak tehlikeleri ifade eder.

**Bu örnek sadece çocuklar için değil, değer verdiğimiz ve inşa etmekle sorumlu olduğumuz projeler ve sorumlu olduğumuz her şey için düşünülmelidir.

2-Ters konumda ki İmparatoriçe, kadının besleyen ve büyüten enerjisinin bloke edildiği anlamına gelebilir. Burada çocuk sadece ihmal edilmemiş, terkedilmiş gibidir. Herhangi bir şeyin büyümesine yardım etme arzusu yoktur veya bitkileri sulama kabı pas tutmuştur. ya da doğum kontrolu anlamına gelebilir.

**Bir bitkiyi yeni bir saksıya ne zaman nakledeceğini, ne zaman çapalanıp , gübreleneceğini bilmek İmparatoriçenin içgüdülerinde vardır. İmparatoriçe Ters konumda olduğu zaman bütün bu özellikleri bloke olur. Bu durumda kişinin çocuklarını ya da bitkilerini veya projelerini nasıl bakıp büyüteceği ve geliştireceği ile ilgili hiç bir fikri yoktur. Böyle durumlarda kadın annelik igüdülerini keşfetmenin bir yolu bulmalı ve projelerini geliştirmek ve inşa etmek için dışardan destek almalıdır.

3-İmparatoriçe Ters konumda geldiğinde yıldızlardan oluşan tacı başından düşer ve ayakları yere basmaz olur. Ters İmparatoriçe bulunduğu konumdan alaşağı edilmekle kalınmaz, bu durum tüm ağaçlarının sökülüp, ektiği tahıllarının da darmadağın olması anlamına gelir. Yani, bu kart ters geldiğinde büyüyememekten öte, belkide zaten kendi kendine büyüyebilecek ve yaşamakta olan şeyi söküp öldürürüz.

**Ters İmparatoriçe de bencillik, denges,zlik, maddiyata düşkünlük ve şiddet söz konudur. Büyüyüp gelişebilecek, güzel olan her şeyin yıkımı anlamına gelir. Burada beslenme sadece engellenmekle kalmaz aktif olarak durdurulur ve yok edilir. Beslenmenin engellenişinin sebebi olarak genelde depresyon ve üzüntü halinde sürekli ağlayan kadının enerjinin engellenmişliğin sebebi şiddet ve taciz gibi konular olabilir.. 

Örneğin; sütü kesilen bir anneyi düz konumda ki imparatoriçe ile değerlendirmek lazım, çünkü sütü kesilse de kadın annelik iç güdüsü ile bebeği farklı yollarla en iyi şekilde besleyip büyütecektir


Yorumlar