BUYUK RAHIBE ve IMPARATORICE


-Arkana majör kartlarında Büyük Rahibe ve İmparatoriçe tarot destesinin büyük sırlı kartlar serisindendir. Bu 2 büyük güç, ilişkilerde veya iş hayatında önemli yaşam sorunları ile bağlantılıdırlar ve zorlu bir süreci gösterirler.

-Büyük Rahibe, gizemi, daha yüksek bir güçten gelen sezgileri ve dişil enerjiyi temsil eder. Bazen soruların cevapları derindedir ve sezgiler mantıktan daha güçlü olabilir

-İmparatoriçe kadınsı doğa ile içiçe olmak ve annelik ile ilgilidir. İmparatoriçe tarot kartında kadınsı güzellik ve mutluluk, lüks ve zenginlikte birleşir.

-Bu kartların ortak tarafı her ikisinin de su elementi ile sembolize edilmesidir.. Su duygular, beslenme ve sezgisel doğamıza atıfta bulunur.

-Büyük Rahibe ve İmparatoriçe kombinasyonu genellikle bir ilişkide üçüncü bir taraf olduğunda ortaya çıkar. Burada 2 farklı kadından söz edilebilir. Bunlar, bazen eş, anne, çocuklar, kız kardeş veya metres olabilir. Bazen de, gizli bir hamilelik anlamına gelebilir.

-Ayrıca, bu kombinasyon kişinin güçlü sezgileriyle daha konforlu ve güven içinde bir yaşama giden yolculuğunu işaret edebilir. Bu yolculuk finansal güvence arayışları ve kariyer peşinde koşarak hedeflerine varmak anlamına gelir.

-Ek olarak, Büyük Rahibe soyut güçlü sezgilerini İmparatoriçenin somut gücü ile birleştirir ve metafizik kehanetleri gerçekleşen bir kahini temsil edebilir.

-Bu kombinasyonda 2 numaralı arkana majör kartı Büyük Rahibe, 1 numaralı Sihirbaz'dan aldığı fikri içinde saklar. Çünkü, bilinçaltının amacı budur. Neye sahip olduğunuzu bilirsiniz. Ancak zamanı gelene kadar onu içinizde tutar gizlersiniz. 3 numaralı İmparatoriçe, Büyük Rahibe'den aldığını besler, büyütür ve geliştirir.

-Büyük Rahibe'yi Sihirbaz'dan İmparatoriçe'ye tohum taşıyan gözlerdeki o ilk ışık olarak tanımlamak anlatımı basitleştirecektir. Hatta, İmparatoriçe'de şımartılan çocuk, 4 numaralı İmparator kartında otorite, kurallar ve kısıtlamalarla tanışacak ve olgunlaşacaktır.

-Büyük Rahibe, daha içine kapalı, örtülü ve ruhsal düzlemde cinsel olarak uygun değildir. Bazen, gizemli ve güçlü olduğu kadar, taze kadınsı görünümlü bir olabilir. Ancak, genelde iffetli bir bakire olarak kabul edilir.

-Ay gezegeni tarafından temsil edilen Büyük Rahibe, bazen karamsar ve öngörülemez birisidir. Gizemli ve şiir gibi güzelliği ile cinsel görünmemesine rağmen çok güçlü bir cinsel çekiciliğe sahip olabilir. Bazen, bu gizemli çekicilik içinde şehvet barındırabilir ve muhtemel bir deliliğe sürükleyebilir. Bu sebeple, Büyük Rahibe kişilerinin sevgilisi veya eşi bu çekiciliği tehlikeli bulur ve karanlıkta onu kaybetmekten çok korkar.

-İmparatoriçe ise tamamen yaratıcılık ve bollukla ilgilidir. İmparatoriçe'nin içinde büyük bir cömertlik vardır. İmparatoriçe tarot destesi içinde en seksi çekiciliğe sahip, cinsel dünya ile tanışmış ve tüm görkemiyle çiçek açmış bir kadındır. İmparatoriçe, özveri ile besleyen bir anne olarak çevresindekileri de destekleyici olacaktır.

-İmparatoriçe tarot kartı Venüs gezegeni tarafından yönetilir. Venüs, aşkın ve anaçlığın temsilcisidir. Sevgilisini veya eşini fazla sahiplenici olabilir. Ancak, onu mutlu edecektir.

-İmparatoriçe doğuran kadındır. Olumlu anlamda çocukları, sevgiyi, yemeği, fikirleri, şiirleri, şarkıları, yeni projeleri ifade eder. Olumsuz konumda ise, fırtınaları ve öfke nöbetlerini temsil eder.

-İmparatoriçe doğaldır, daha çok taşralı coşkulu bir kadına gibidir. Cinselliğini kısıtlamalar, planlar ve korkular olmadan yaşar.

-Bir erkeğin tarot açılımında ortaya çıkan Büyük Rahibe onun için mükemmel ve hayallerinin kadınını gösterir. İmparatoriçe daha çok annesinin imajında bir kadını temsil eder. Bir erkek rüyasında Büyük Rahibeyi görür. Ancak, kendisini besleyip büyüten İmparatoriçe'nin, yani annesinin kollarında uyanır.

-Büyük Rahibe, Ay gezegeni ile ilgili olması sebebiyle, çok güzel olabilirler veya olmayabilirler. Ancak, erkekler genelde nedenini anlayamadan Büyük Rahibe'ye çekilirler. Ancak, kendini geri çeken Büyük Rahibe'nin fikrine kıymet verirler.

-İmparatoriçe ise, kendine çekilen kişiyle mutluğunu paylaşır. İmparatoriçe bir adamdan hoşlanırsa ona dolu dolu gülümser. Ancak, Büyük Rahibe hoşlandığı adama yarım ağızla gülümser.

-İmparatoriçe dekolte giydiğinde kendisine çok bakan bir erkeğe, "aklından bile geçirme" der. Büyük Rahibe dekolte gidiğinde kendisine çok bakan bir erkeğe "dokunma" der.

- Bütün striptizciler fahişe olmadığı gibi bütün fahişeler stiriptizci değildir. Ancak, toplum bu farkı göz ardı eder. Kız kardeşlerine sırtını döner ve bütün kadınları bir kategoriye sokar.

Yorumlar