IMPARATOR ve ASALARIN KRALI


-İmparator, kontrolü ve mantığı bir arada tutan enerjidir. Asaların Kralı'nın heyecan verici bir enerjisi var. Bu kişi hedefine odaklı, tutkulu, girişimci ve aynı zamanda bir arada çalışma anlamında çevresindekilerden yüksek beklentileri olan birisidir.

-İmparator Koç Burcunu sembolize eder. Asaların Kralı Koç Burcunu temsil etsede etmesede, bu 2 kartta ateş elementinin etkisi altıdadır. İkiside motive edici, ikiside tutkulu, ikiside karizmatik ve doğuştan lider. Aynı zamanda, hırsla dolu bu 2 lider, büyük sadakat emreder ve takipçilerinden çok şey talep eden cömert, ancak huysuz kişilerdir.

-Aslında Arkana Minör kartları içinde bütün krallar imparatorun bir yansımasıdır. Ancak,İmparatorun bir İmparatorluk lideri olduğu yerde, Krallar sadece bir krallık yönetir. Asaların Kralı Asalar Krallığı ile ilgilidir. Fakat, İmparator bütün kralları birleştirmek ve yönetmek zorundadır. Bu sebeple, İmparatorluğun istikrarı için ciğer bütün krallıkların istikrarı önemlidir. İmparatorlukta herkese doğru ve adil davranıldığından emin olmak için, sıkı kuralları vardır. Bu sebeple, krallar İmparatordan daha esnek ve dürtüsel davranabilir.

-Ateş, su, toprak ve hava elementini sembolize eden bütün Krallar kendi krallıklarından sorumludur. Fakat, İmparator2da ateş elementinin etkisi altında olduğu halde bütün kralları dengelemesi gerekiyor. Yani, İmparator büyük bir tutku ve karizmaya sahip, ancak bunu mantıklı bir şekilde kullanan biridir.

-İmparator ve Asaların Kralı kombinasyonu, 2 güçlü erkek figürünün birlikteliği danışan kişinin sahip olduğu güçlü enerjiyi ve gelmekte olduğu zirveyi işaret eder.

-İmparator kartını düz konumda bir baba figürü olarak kabul edersek, arketipi mücadele tutkusu, saldırganlık, eyleme geçme, savaşma isteği vb. sayabiliriz. Fakat, aynı zamanda o bir koruyucu lider, ihtiyaç olanı sağlayan, planlayıcı, motive edici gibi babalık özelliklerinede sahiptir. İmparator, bazan Bir takımın koçu, bir ülkenin başkanı, bir ordunun generali, gururlu bir baba veya hepsi bir arada. Burada güçlü bir enerji var. Bir şövalye gibi sadece dövüşen, saldırgan bir erkek tipi değil.

-İmparator, nasılki Kralların baba figürü ise, bütün krallarda bütün şövalyelere ve prenslere aynı şekilde babadır. Bütün Şövalyelerin arketipi öfkelerinin kendilerini kullanmasına izin vermesidir. Fakat, krallar amaçlarına ulaşmak için öfkesinin kendisini kullanmasına izin vermeyecek olgunluğa sahiptir.

-İmparator'un yanında başka bir kral yerine Asa Kralı olması, danışan kişinin bir tutku, öfke ve aktivite ustası olduğunu gösterir. Örneğin; İmparator'un yanında Kupa Kralı olsaydı duyguların ustası olacaktı. İmparatorun yanında Asaların Kralı, danışan kişinin sorumluluklarının normal bir kraldan daha büyük ve önemli olduğunu gösterir. Bu kişi, kendi işine ve ailesine sahip çıkan bir iş adamı değil. Mahallesine, içindeki tüm insanlara, işletmelere, ailelere ve acil durumlara sahip çıkması gereken bir kişi olduğunu gösteriyor. Bir politikacı gibi.

Yorumlar