KUPA 8 ve KOMBINASYONLARI

-Kupa 8'lisinin üstündeki resimde, 8 bardak maddi malları sembolize eder. 8 bardağı arkasında bırakıp onlardan uzaklaşmakta olan adam, daha anlamlı birşey aramak için fiziksel dünyadan uzaklaşıyor. Adamın önündeki arazi, yeni zorlukları ve öğrenme fırsatlarını ifade eder ve engebelidir. Kırmızı pelerin, danışanın bu yolculuğa olan tutkusunu temsil eder. Toprak parçalarını bir birinden ayıran su bilinç ve bilinç altını simgeliyor. Ay danışanın hayallerini ve önündeki dağlar, yolda kalırsa istikrarlı olmasını, vazgeçmemesi gerektiğini sembolize ediyor.

-Kupa 8, dünyevi ilerlemeyi, yargılamayı, yenilenmeyi, gücü ve yeteneği anlatır. Kupa 8 bir ritim kartıdır. Henüz aradığını bulamayan duygusal bir yolcuyu anlatır. Sonuç olarak Kupa 8, danışan kişinin olayın içine girmesini ve eksik halkayı bulması gerektiğini gösterir. İlerlemeye devam etmeyi, diğer seçenekleri ve alternatifleri aramayı ve değerlendirme zamanını işaret eder. Kartın üstündeki resimde Ay tutulması, bilinmeyene yapılan bir yolculuğu anlatır.

-Kupa 8'lisi astrolojide Balık Burcu, Satürn ve Ay gezegenleri ile temsil edilir. Kupa 8, bir şeye sırt çevirmek ve hayalinizin peşinden gitmektir. Kupa 7'de danışanın takıntı haline gelen hayali, Kupa 8'de takip edeceği bir yolda, bir vizyonda gerçekleşir.
-Maddi dünya insanı tatmin edici olmadığından, bu rüyanın arkasında daha derin bir manevi anlam vardır. Kupa 8'lisi Hermit ile ortaya çıkarsa, büyük bir ihtimalle bu yolda yalnız gitmek istersiniz. Çünkü, Kupa 8 ruh düzeyinde gerçekten neyin tatmin edici olduğunu bulmakla ilgilidir.

-Kupa 8 tarot kartı, gidip büyük bir şeyi kovalamanın zamanının geldiğini gösterir. Sizi nereye götüreceğinin garantisi yok, ama yaptmakta olduğunuz şeyi yapmayada devam edemezsiniz. Geride bıraktıklarınız büyük bir olasılıkla her gün tekrarından korktuğunuz rutinleriniz olacak, ancak fedakarlık yapmalı ve sahip olduğunuz maddi kazanımları geride bırakmayı göze olarak bulunduğunuz durumu terketmelisiniz. Öylede böylede zaman geçiyor, bu yüzden Kupa 8 hemen, şimdi harekete geçmenizi tavsiye eder .
-Kupa 8, kendini bulma zamanın geldiğini hissetme ve bilme yeteneği ile ilgilidir. Hayata daha derin bir anlam bulma ihtiyacını anlatır ve ruhsal doyuma ihtiyacı olan birini gösterir. Kişinin kendisini sürekli hayal kırıklığına uğratan eski yöntemlerden memnun olmadığını ve bıktığını gösterir. Bu kart dengeyi ve hayatın daha derin anlamını arayan duygusal bir gezgini işaret eder.

-Kupa 8, her hangi bir olumlu değişikliğin gerçekleşmesi için, mevcut durumu terk etmeyi yürekten istenmesiyle ilgili bir mesajdır. Geçmişten ayrıldığı halde durumda iyileşme olmasa bile, kişi geri dönmemeye kararlı ve hazırlıklı olmalıdır. Kupa 8, daha yüksek bir şeyin tezahür etmesi için, gizemlere nufus ederek manevi alemde yeni ufuklar aramak ve bulmak için, yeteneklerinizi ve başarılarınızı kullanmanızı ister. Sorunun tek çözümünün tamamen bırakmak olduğu bir durumu gösterir. Ne kadar emek verdiğinize ve çaba harcadığınıza bakmadan bulunduğunuz durumu terk edin. Çünkü, devam etmek boşa çabalamak ve vakit kaybı olacaktır.

-Kupa 8, hem duygusal hemde maddi istikrara sahip olmaktan bahseder, ancak burada çok daha derin bir memnuniyet özlemi vardır. Bu özlemi gidermek için köklü ve kapsamlı bir değişiklik yapma ihtiyacını gösterir. Kişinin hayatında önemli bir şeyin eksik olduğunu ifade eder. Danışanın içsel tatmin ve amaç bulma arayışını anlatır.

-Numerolojik olarak 8 rakamının etkisindeki Kupa 8, gücü, otoriteyi, genişlemeyi, doğruları ve yanlışları, iyiyi ve kötüyü açıklıkla görebilmeyi ve cesareti temsil eder. Kupa 8, 48 ve dolayısıyla 3 rakamı ile ilgilidir. 3 rakamı yaratıcılığı ve ilhamı anlatır. Genelde, 8 numaralı arkana minör tarot kartları çok olumludur ve olayların tamamlanmasına odaklanıldığını ifade eder.

-Bir tarot açılımında görünen Kupa 8, bazan kabullenişe geçerek, daha derin bir tatmin bulmak için keşfedilmemiş bölgelere girmeye ihtiyaç olduğunu ifade eder. Öncelikle, hayatınızı ve yaşam tarzı seçimlerinizi değerlendirmeniz, ardından uygun değişiklikleri yapmanız istenir. Böylece, bir yükün üstünüzden kaldırıldığını hissedecek ve yenilenerek coşku ve iyimserlikle dolacaksınız.
-Bazanda Kupa 8, geçmişte yapılan planların bugünün şartlarıyla uyum içinde olmadığını, geçmişi geçmişte bırakarak yeni planların yapılması gerektiğini gösteriyor olabilir. Sonuçta, stressiz, uyumlu bir döneme geçiş yaparsınız, genelde daha geniş bir bakış açısına sahip olursunuz.

-Kupa 8, başarı için çabalama arzusunu bırakarak, sıradan kaygılara bir mola vermek için herşeyi geride bırakmayı sembolize eder. Bazan tatsız bir durumun sona ermesinin yeni bir maceraya yol açtığını gösterir. Bazanda, kişinin kendisini geçmişten koparıp, daha yeni ve derin şeylere ilerlemesini sağlar ve kişiye net bir bakış açısı kazandırır. Kupa 8, bir duygusal arınma zamanını ifade eder ve bu gerçekleştiğinde her türlü olasılığın yolu açılır.
-Bir Tarot aşk açılımında Kupa 8, danışanın hayatında ilişkilerin ikinci sırada yer aldığı zamanları işaret eder. Danışan kişi, her hangibir ilişkiyi derinleştirmeden önce ruhsal huzuru bulmayı ve ruhsal dengesinin yerinde olması gerektiğini bilir. Danışanın öncelikle özgürleşmesi, vahşi doğaya gitmesi ve ondan sonra yeni bir kişiyi hayatına getirmesi gerekiyordur. Eğer, danışan kişinin zaten bir ilişkisi varsa, bu çiftin birlikte manevi bir yolculuğa çıkacağı veya hacca gideceği anlamına gelir. Bekarsa, bu kart aynı zamanda danışanın ruhsal aydınlanmayı ararken aşkı bulacağı anlamınada gelebilir.

-Bir kariyer tarot açılımında Kupa 8, manevi bir yolculukta danışanı destekleyen gündelik, rutin işler anlamına gelir. Kupa 8, kişinin her zaman yapmak istediği, ancak çok korktuğu için vazgeçtiği şeye cesaret ederek peşinden gitmesi anlamına gelir. Kupa 8'linde korku gider ve yeni bir hayat yaşamak arzusu gelir. Kupa 8'lisi manevi bir yolculuğu anlattığından evet-hayır sorusuna cevabı, büyük bir olasılıkla hayırdır.

-Kupaların 8'lisi, duygusal durumunuzu ruhsal durumunuza bağlı hissetmekten bahseder. Danışan kişi normal bağlantıyı normal zamanlardan daha güçlü hisseder. Birinin sizin hakkınızda ne düşündüğünü öğrenmek istiyorsanız, Kupaların 8'lisi sizin gerçekten nasıl birisi olduğunuzu merak ettiğini ve gözlemlediğini gösterir. Zaten bir ilişkiniz varsa, bu kart partnerinizin sizinle ruhsal bir yolu paylaşmak istediği anlamına gelir.

-Kupa 8 kartı, başarıyı ve mutluluğu maddi dünyadan uzakta arayan birini ifade eder. Bu kişi madde arayışında olan ana akım yaşam biçimini terk eden kişidir. Maddi kazanımların dışında daha iyi şeyler olduğunu bilir ve ona ulaşmak ister. Bu kişinin bütün öncelikleri değişmiştir ve herkes onun tamamen değiştiğini farkeder. Kişinin hayatını öylesine değişmiş ve duygusal olarak öylesine olgunlaşmiştır ki, zamanla arkadaşları ve ailesi onu tanıyamaz duruma gelir.
-Kupa 8 kişileri, çok özel olduklarından bazan ulaşılmaz görünebilirler. Dünyevi zevklerden çok içsel anlamları ve cevapları aradıklarından genellikle çok içe dönüktürler. Çünkü, grup baskısına boyun eğmek onlar için geriye bir adım olacağından kararlı oldukları yolda sebat etmeleri gerekiyordur. Kupa 8 kişileri, sürekli herkes için doğru olanı yapmaya çalışmaktansa, kendileri için doğru olanı yapmaya gayret göstermelidirler.

-Ters konumda Kupa 8'lisi, danışan kişinin rahatsız, sevgisiz ve sefil bir gerçekliğe teslim olduğunu ve hayalinden vaz geçtiğini gösterir. Danışan kişinin bir başkasını memnun etmek için, kendisini feda ederek sevdiği işi bırakıp sevmediği bir işte çalışması buna bir örnektir..
-Bazan, danışan kendini dünyada tamamen kaybolmuş hissettiğinde, utanç ve suçluluk ile ilgili sorunları olduğunda Ters Kupa 8 ile karşılaşabiliriz. Bazanda ters kupa 8'li, anlamsız değişimleri, amaçsız yolculukları ve danışan kişinin ilerlemesinin ve büyümesinin durduğu anlamına gelebilir.

-Ters Kupa 8'li Tarot kartı kendini işe yaramaz hisseden birini işaret eder. Bu kişiler, zirvede dünyaya sunucak bir şeyleri olmadığına inanırlar. Ters Kupa 8 karakteri için her şey çok zor ve umutsuz görünür. Onlar için başkalarının taleplerine boyun eğmek, kendi ihtiyaç ve arzularına odaklanmaktan daha kolaydır.
-Ters Kupa 8'lisi kişileri bazan, reçeteli ilaçlar veya yasa dışı uyuşturucu bağımlılıkları yoluyla gerçek dünyadan kaçma eğilimindedir. Bir uyuşukluk ve ilgisizlik içinde, herşeyin göründüğünden çok daha kötü olduğuna inanırlar ve direnmezler. Ancak, hayatlarında ki gelişme eksikliği uzun vadede onlara zarar verir ve isteselerde istemeselerde hayatın içine girmek zorunda kalırlar. Ters Kupa 8 karakterleri genelde, arka planda saklanan ve çoğu zamanda pek fark kişilerdir. Duygusal olarak çok yanlış anlaşıldıklarını düşünürler. 

-Ters Konumda Kupa 8, gelecekle ilgili belirsizliği ve hangi yöne gidileceği konusunda kararsızlığı gösterir. Böyle zamanlarda kişinin ciddi bir düşünce biçimine ve ruh arayışına ihtiyacı vardır. Danışan kendisini memnuniyetsiz, hayal kırıklığına uğramış, reddedilmiş ve yenilmiş hisseder. Kupa 8 size durumunuzu tekrar değerlendirmenizi ve ardından alternatif planlar yaparak duruma göre plan değişikliği yapmanızı tavsiye eder.

-Ters Kupa 8, bazan herşey yolunda olsa bile, geçici ve dikkat dağıtıcı şeylerin peşinden gittiğinizi ve duygusal güvenliğinizi riske attığınızı ifade edebilir. Bazanda komşu bahçenin çimenlerinin gözünüze daha yeşil göründüğünü işaret ediyor olabilir.

-Ters Kupa 8, finansal konularda şu anda paraya umutsuzca ihtiyacınız olduğunu gösterebilir. İhtiyacınız olanı elde etmek için sıkı çalışmalarınızı ve çabalarınızı elinizden geldiğince ortaya koymalısınız.
-Tarot açılımlarında ortaya çıkan ters kupa 8 taşınmak veya seyahat etmek için iyi bir zamanda olmadığınızı gösterir. Kupa 8'li bazan, kişinin gerçeklerle yüzleşmek istemediğinde, bazanda sorunlarla mücadele etmek istemediğinde ortaya çıkar.


KUPA 8 KOMBINYONLARI

-Bir tarot açılımında görünen 2 adet 8'li arkana minör kartı, yeni bir romantizm, ilişki veya ortaklık konusunda hafif bir endişe olabileceğini, 3 adet 8'li arkana minör kart, kaygı, güçlükler, engeller ve gecikmeleri anlatır. 4 adet 8'li kart kontrolünüz dışındaki güçlerin neden olduğu kafa karışıklığı ve yüzleşmeyi işaret eder.

-SİHİRBAZ'ın yanında Kupaların 8'lisi, hedeflerine ulaşma yeteneğine sahip birini ifade eder.. Bir tarot açılımında Kupa 8'linin yanında görününen Sihirbaz, tam potansiyelinize ulaşma yeteneğine sahip olduğunuzu gösterir. Ancak, önemli kararlar vermeden önce çok dikkatli düşünmenizi tavsiye eder. Başkalarının sizi yönlendirmesine veya engellemesine izin vermemelisiniz. Sizin için neyin doğru olduğunu sadece siz bilirsiniz. Silahlarınıza sahip çıkın ve stratejinizden emin olun.

-HERMIT'in yanında Kupa 8, içsel farkındalığı yüksek ve kendi kendini doğru analiz eden birini gösterir. Ruhunuzun neşe ile dolu olması sizin ödülünüzdür. Sizden hayatınızda ilerlemeniz ve geçmişteki sorunları iyileştirilmesine izin vermeniz isteniyor. İlerlemenize zorluk teşkil edeceğini düşündüğünüz sorunlar üzerinde durmayın, devam edin anlamına gelir. Hermitin yanında Kupa 8, ilerlemek için sahip olduğunuz potansiyelin, görünmeyen fırsatların ve içsel neşenin farkına vardığınız anlamına gelir.
-SAVAS ARABASI'nın yanında görünen Kupa 8, gereksiz dedikodu ve rahatsız edici durumlara karışmamak veya yargılayıcı bir şekilde davranmamanız için bir uyarıdır. Bunun yerine enerjinizi kendi hedeflerinize odaklanmaya ve kendi başarılarınıza harcayın. Kendinizi kontrol altında tutarak enerjinizi kendi isteklerinize ulaşma çabalarınıza yönlendirmelisiniz.

Kupa 8 + Yüksek Rahibe: Psişik yetenekler geliştirmek. Kendini güçlendirmek.

Kupa 8 + İmparatoriçe: Sağlık ve güzelliğe yatırım.

Kupa 8 + İmparator: Serbest meslek. Bir rüyayı gerçekleştirmek.

Kupa 8 + Hierophant: Ait olacak bir topluluk bulmak.

Kupa 8 + Kule: Bireyselliğe sahip olmak için gerekli çatışmalar.

Kupa 8 + Güneş: Lider olmak.

Kupa 8 + Dünya: Öğretim. Dünyayı görmek.


Kupa 8 + Asa Ası: Yeni teknoloji öğrenme.

Kupa 8 + As 3: Serbest Çalışmak.

Kupa 8 + Asa 6: Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için yeteneklerinizi kullanmak.

-Kupa 8 + Asa 8:Danışan kişinin  kendisi için artık işe yaramayan bir durumu terk ettiğinin, daha anlamlı ve ilham verici bir şeye doğru ilerlediğini, acil olarak değişme ve yeni bir yönde ilerleme isteğini gösterir.

Kupa 8 + Asa Şövalyesi: Hayallerinizin gerçekleşebileceği bir yere taşınmak.

8 bardak + Asaların kraliçesi: Tutkulu olduğunuz bir şeyi öğretmek.


Kupa 8 + Kılıç 2: İstediğini elde etmek için uzun bir oyun oynamak.

Kupa 8 + Kılıç 5: Karanlık bir sır hakkındaki gerçeği bulmak.

Kupa 8 + Kılıç 8: Özel ihtiyaçlar uzmanı.

Kupa 8 + Kılıç 9: Korkularınızla yüzleşmek.

Kupa 8 + Kılıç şövalyesi: Tehlikeyi özlemek. Heyecan arayan.

Kupa 8 + Kılıç Kralı: Profesyonel olmak, sonra sahada usta olmak.


Kupa 8 + Tılsım 2: Daha az para anlamına gelse bile daha fazla iş tatmini aramak.

Kupa 8 + Tılsım 5: Okula dönüş.

Kupa 8 + Tılsım 7: Bir hobi çiftliği.

Kupa 8 + Tılsım kraliçesi: İnsanlara, hayvanlara ve bitkilere bakmak ve onları beslemek istemek.


Kupa 8 + Kupa 2: Bir ruh eşi aramak.

Kupa 8 + Kupa 10: Bazıları bir ilişkide mükemmelliği arar, bazıları da şöhret arayacak.

Kupa 8 + Kupa Prensi: Seçmeler. Yeteneğini sergilemek.

Kupa 8 + kupa kraliçesi: Kitap yazmak, şarkı sözleri, hikaye anlatımı. Yaratıcılık.

Kupa 8 + Kupa kralı: Bir şifacı. Duygusal evrim.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Mrb. Kupa 8 ve kılıç 10 hakkında bilgi alabilir miyim? Tsk
Adsız dedi ki…
Slm kupa 8 kılıç 7nin anlamı nedir?
Meral dedi ki…
Kupa Sekizlisi, neşe ve doyum getirecek yeni fırsatların peşine düşmek için artık size hizmet etmeyen insanlardan veya şeylerden uzaklaşmanın zamanının geldiğini temsil eder. Kılıç Yedilisi ise böyle bir durumda stratejik davranmayı önerir.

Ayrıntılara alttaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://meralcilingir.blogspot.com/2024/05/kupalarin-sekizlisi-ve-kiliclarin.html
Adsız dedi ki…
Kılıç ası ile birlikte olunca ne anlama geliyor ilişki açılımında
Meral dedi ki…
-Kılıç Ası ve Kupa Sekizlisi, istemediğiniz şeyden kendinizi korumak için korku temelli bir seçim yapmak ve enerjinizi oraya yönlendirmekle ilgilidir. Bu bazen bir tehdit bazen de santaj olarak ortaya çıkabilir.
-Birlikte ortaya çıkan bu 2 kart büyüdüğünüz duygusal yatırımlardan vazgeçmenizi gerektiren ve hayatınızı temelinden değiştirecek güçlü bir tarot kombinasyonudur